Vuodatuksen ollessa poissa käytössä kävin ihan vaan hiljaksiin vähän kisailemassa....  heinäkuun saavutuksina Milolle suojelusta IP2Takulle ensi vuodeksi nollavoitto ja tuplanolla sekä Noah pääsi aloittamaan kisauransa ja heti kahdesta ekasta kisareissusta 2 x nolla!!! Samalla on kyllä oma mahakin kasvanut ihan uusiin mittoihin :)

Heinäkuun 13. päivä perjantaina oli Raisiossa Milon IPO 2- koe. Koe oli iltakoe, joka loppuikin sitten aika myöhään. Milo suoriutui pitkästä päivästä kunniakkaasti vielä 9 vuoden iässä ja lopputuloksena koulutustunnus IP2 !! Yhteispisteet kokeesta oli 258 eli II-tulos, A 92  B 86  C 80. Tuomarina Vesa Kuosmanen ja maalimiehenä Mika Laaksonen.

A-osa eli jälki meni meiltä kyllä aika paljon paremmin kuin olisin osannut odottaa tai noh, se oli Miloa parhaimmillaan. Tänä vuonna ei olla paljon ehditty jälkiä ajamaan, mutta taso on ollut tasaista ja lopputulos hyvä. Jälkeä ajetaan nykyään erittäin rauhallisesti ja tarkasti löysällä liinalla ja näin myös kokeessa. Pohja oli helppoa n.20cm pitkää heinää, mutta tuuli aika paljon. Parasta tämän päivän koejäljessä oli se, että 1-kokeessa jälki hajosi vastatuuleen, mutta treeni on tuottanut tulosta ja Milo ajoi jälkeä ihan valtavan hyvin tuulesta huolimatta!! Viimeisen suoran Milo ajoi liina takajalan ympäri kiepillä, mutta en halunnut katkaista hyvää jäljestystä vaikka se vähän häiritsikin. Ennen viimeistä esinettä liina ilmeisesti vähän nyppää ja Milo kääntyy katsomaan taakse, mutta jatkaa onneksi esineelle. Vesa Kuosmanen on tunnettu tiukkana jälkituomarina ja olinkin ihan mielettömän tyytyväinen, että saatiin 92 pistettä!





B-osa meni meiltä täysin ala-arvoisesti vaikka pisteitä tulikin 86. Milo oli jo tottikseen mennessä ihan väärässä tilassa enkä saanut siihen oikein kontaktia. Timon mukaan näytti ihan siltä kuin olisi ollut menossa puruihin... Liikkeet kuitenkin suoritettiin kaikki, paitsi estenoudossa Milo tuli hypyn kautta takaisin. Seuraaminen oli jotain ihan kamalaa koko kokeen ajan... taitaa vanhoilla päivillä iskeä Milolle dementia tai sitten hommassa vain näkyi treenin puute. Lisäksi Milo ilmeisesti loukkasi oikean ranteen tullessa alas hypyltä ja valitettavasti tämä näkyi C-osassa huonoina otteina :(

C-osa olisi voinut mennä paremmin, ei meinaan ollut parasta Miloa. Huonoimpia oli piilovartiointi, jälkivartioinnit ja otteet. Otekäyttäytyminen ei ollut laisinkaan Miloa itseään ja vartioinneissa näkee kun keventää toista etujalkaa :(  Sitkeästi kuitenkin Milo vetää kaikki liikkeet läpi vaikka sitten kipeällä jalalla. Kunnia siitä koiran työskentelymotivaatiolle! Pisteitä tuli vain se 80 ja juurikin otteiden vuoksi. VIK oli kuitenkin E.





Takun agility jää tauolle hyvissä uomissa. Heinäkuun lopulla saatiin Raumalta ensi vuoden tuplanolla ja nollavoitto kasaan ja vielä elokuun alussa toinen tuplanolla, joten tauon ja mammalomailun jälkeen enää kolme nollaa kerättävänä :)  Vähän alkoi jo radalla meneminen olla työn takana ja ohjausvalintoja piti tehdä sen mukaan, että ehtii jonnekin tiettyyn pisteeseen lisäkuormankin kanssa, mutta Taku on niin kiltti liitäjä, että menee sitten sitä tahtia kun viedään :)   Kyllä me silti vielä Kirkkonummellakin oltiin 3. kun luokassa oli 79 koiraa, että ei hullummin möhiksen kanssa!







Noahn kanssa startattiin ensimmäisissä virallisissa kisoissa 19.7. Ylöjärvellä ja heti ekasta startista nolla. Toisella radalla ohjasin taitavasti pienen kelpien ohi viimeisestä esteestä, joten tulos 5. Seuraavana viikonloppuna Raumalla saatiin nollavoitto hyppäriltä, joten vielä on yksi nolla kerättävä ennen 2-luokkaa. Raakileena lähdettiin kisaamaan ja sellaisia virheitäkin tuli radoilla. Kirkkonummella yksi ohjausvirhe vei hylkäykseen ja viimeiselle radalle en enää jaksanut lähteä... olin jotenkin ihan väsynyt, joten jatketaan sitten ilman lisäkuormaa ja treenataan hieman lisää.  Valitettavasti Noahn kumpaakaan nollarataa ei ole videolla :(

Tässä kuitenkin se toinen rata Ylöjärveltä.