Vuoden ensimmäiset kisat on korkattu, eikä tulossaldolla voi kamalasti hurrata... Milolle 2xhyl, 10 ja 15, Takulle 3xhyl ja 0. Mitään ihan kaoottista radoilla ei tapahtunut, etenkään Takun kanssa, mutta Milo sitten lähtikin lapasesta kahdella radalla ja taidettiin sieltä sitten tapamme mukaan kävellä pois, eihän yleisön odotuksia sovi pettää?! En kyllä taasen muista koska Milo olisi samalla tavalla lapasesta viimeksi lähtenyt, mutta ei tainnut olla ohjauskaan ihan parasta mahdollista kummankaan kanssa.

 

Ensimmäinen startti meni penkin alle jo ennen kuin olin ehtinyt edes radalle asti. Odottelin Milon kanssa lähtöalueen läheisyydessä ja numero taululla näytti olevan vielä 3 koiraa ennen meitä, kunnes sisäänheittäjä yllättäen muisti siirtää taulun numeroita ja yht äkkiä vuorossa olikin jo meistä seuraava koira. Menin siinä sitten kysymään, että missä välissä me mahdetaan mennä ja samaan aikaan meidän jälkeen oleva koira vasta kävelee kohti lähtöä... ja tähän tämä ammattitaitoinen kisatyöntekijä tokaisee, että kun en ollut paikalla niin menen nyt sitten koirani kanssa viimeisenä... hieman nousi siinä sapet pintaan ja muutaman rauhallisen sanaisenkin naisen kanssa taisin siinä samassa vaihtaa. Starttasin sitten ihan lopussa ensin Takun kanssa ja 4 koiran jälkeen Milon kanssa, Takun kanssa tehtiin varmisteltu nolla ja Milo lähti siis odotetusti lapasesta.

 

 

 

Koska mun hermorakenne on tunnetusti aivan mielettömän hyvä, niin sopivasti vielä sapetti toisellakin startilla. Takun kanssa hyllytettiin kun Taku korjasi jalat takaisin A:n alastulokontaktille käskystä, sitä ennen oltiin kyllä jo hieman seikkailtu ja oltiin otettu matkan varrelta puomin alastulolta virhe kun Taku pysähtyi maahan kontaktin jälkeen, eikä kontaktille. Milon radalle olin jo saanut jonkin verran asennetta kasaan ja tehtiinkin ihan kohtuullinen rata, valitettavasti vaan paniikkiohjauksilla tiputin Milon radalla kaksi rimaa.

 

 

 

Kolmannella radalla lauantaina hyllytin Takun radan tyylikkäästi heti toisen esteen jälkeen ohjaamalla Takun putkeen, jonne siis ei pitänyt mennä... muuten sitten kyllä tavoille uskollisena vedettiin loppurata puhtaasti läpi. Milon kanssa... no joo... alku oli aika lupaavaa kunnes kepeillä Milo lähti lukemaan keppien alkupäässä tekemäni valssin poispäin käännökseksi ja tuli luokse keppien välistä. Hienosti Milo toisellakin kerralla pujotteli kepit yksin loppuun saakka ja päästiin sitten jatkamaan. Putkeen lähetin Milon kuin olisin Takun sinne heittänyt ja kun kyseessä oli suora putki niin senhän tietää mistä Milon sen jälkeen löytää... 10m väärästä suunnasta. Lopetettiin se pelleily sitten siihen.

 

 

 

Sunnuntain aamun agilityradalle startattiin Milon kanssa heti toisena ja otettiin kielto heti kolmannelta esteeltä kun en Miloa sinne ohjannut lainkaan. Muuten rata meni kohtuu hyvin ja kontaktit ihan jees, mutta vielä vedettiin yksi hyppy osiin ja saatiin yksi kielto putkelta eli tuloksena 15, kaikki virheet meni kyllä ihan ohjauksen piikkiin. Takun kanssa vedettiin koko rata kohtuu hyvällä draivilla läpi, mutta ajattelin sitten kuitenkin radan hyllyttää ohjaamalla yhden esteen väärinpäin, Taku ei tätä kyllä huomannut vaan onnellisena kuvitteli menevänsä puhdasta rataa :) Lopussa hieman varmistelin puomin kontaktia ja taashan se Orkkis pysähtyi maahan eikä kontaktille, tästä käskin takaisin kontaktipinnalle, mutta useista yrityksistä huolimatta ne takajalat eivät oikein löytäneet kontaktipintaa... hetken säädön jälkeen jatkettiin siitä sitten viimeiselle esteelle.

 

 

 

 

 

Mieleen tuli kyllä tämän viikonlopun jälkeen, että kyllä se treeni tekee mestarin ja laiskoittelu narrin... hieman tuntui olevan homma kateissa molempien koirien kanssa, mutta eiköhän se tästä vielä. Treeniä vaan... Siihen olen todella tyytyväinen, että Taku veti kaikki radat hyvällä asenteella alusta loppuun ja kepitkin mentiin kohtuu vauhdilla joka kerta pari viimeistä väliä kiihdyttäen. Milon kohdalla olen erittäin tyytyväinen meidän kohtuullisen nopeisiin kontakteihin :) Onneksi kuitenkin saatiin Takun kanssa aikaiseksi yksi nolla, radalla jäätiin kärjestä vajaa 3s, mutta hyvin näkyy videolta miten etenkin alussa varmistelen hirveästi ja hidastan Takua turhaan ja keskellä rataa olisi jo pitänyt lähteä suoraa juoksemaan, mutta on sekin mukavaa kun ihailee miten hienosti koira meni putkeen... Videoita tulee kunhan ehdin niitä koneelle ladata, tosin kaikki ei ole julkaisu kelpoisia. Vielä ei ole tiedossa seuraavaa kisaa, mutta joka tapauksessa startataan vasta helmikuussa, sitä ennen keskitytään itsemme kehittämiseen!