Viime keskiviikon jälkeen on jälleen treenattu, ihanasti kelit on viilentyneet ja koiratkin jaksaa taas tehdä hommia omaan tapaansa. Torstaina kävin yövuorojen välissä pikaiseen treenaamassa Noahn kanssa hieman puomia ja muisteltiin rengasta, Takun kanssa pääsin pitkästä aikaa ohjattuihin treeneihin, vaikka sieltä pitikin ajaa suoraan töihin ja ottaa koirat mukaan autoon nukkumaan... onneksi auto on meidän koirille toinen koti :)   Perjantaina oli koirilla lepopäivä ja lauantaina olin ilmoittanut Takun ja Noahn tokoilemaan Inge Philströmin valvovan  silmän  alla, Ingehän tulee Ruotsista ja omistaa Takun isän Midimys Myrren, samalla saatiin siis aikaiseksi perhetapahtuma ja tutustuttiin Myrreen. Sunnuntai aamuna käytiin ajamassa jälkeä ja maanantaina agiliitoa Milon ja Rotan kanssa pitkästä aikaa.

Milon kanssa siis treenattu lauantaina hieman tottista, aiheena jäävät ja huomion arvoista se, että niitä täytyy nyt vahvistaa tasapuolisesti sillä liikkeestä maahanmeno on hieman unohtunut. Seisominen ja istuminen menee kyllä sitäkin paremmin. Hyvä huomata tällainen tässä vaiheessa. Jäljellä ollaan nyt treenattu "vieraan" tekemää jälkeä ja esineitä kahden askeleen välissä eikä aina askeleella. Jossain vaiheessa kävin itsekseni tekemässä Milolle esinejäljen ja siinäkin huomattavissa esineiden yliajoa mikäli esine ei ollut askeleella, varmaan esineiden huomiotta jättämistä on nyt hieman provosoinut jäljen päässä ollut ruokapalkka, joka hieman ilmeisesti mitätöi esineiden tarkoitusta. Tästä treenistä viisastuneena Timo teki Milolle taas esinesuoran jossa neljä esinettä kaksi askeleella ja kaksi askelten välillä, esineiden välissä vain parilla askeleella nami. Nyt Milo ilmaisi kaikki esineet hyvin ja jämäkästi, kahdelta esineeltä nakki + lelupalkka ja kahdelta vain namipalkka, kyllä oli kelpie tyytyväinen itseensä treenin jälkeen :) Agilityssa ei Milon kohdalla ole nyt muuta kuin kontaktien ja käännösten ylläpitotreeniä sekä hyppyvoiman ja kunnon treenaamista.

Takun kanssa pääsin pitkästä aikaa torstaina ohjattuihin treeneihin ja voi että kun sen kanssa on nykyään nautinto mennä. Yhteistyö radalla alkaa olla jo todella hyvää, lähinnä tässä onkin odoteltu sitä minun luottamuksen kehittymistä koiraan. Ihanaa kun voi taas nauttia lajista :) Treenit meni siis Takulla hyvin, treeniin yhdistin kepeillä oman liikkeen häiriötä eli kesken pujottelun kevätjuhlaliikkeitä vierellä, kepeillä etupalkka. Lauantaina oli vuorossa Takulla pitkästä aikaa koko päivän tokoharjoitukset, aiheena meillä oli seuraaminen ja sen suoruus, jäävät ja nouto. Ingen ajatus Takun seuruusta oli lähinnä löytää minulle sopiva askellu Takun askellukseen, jotta seuraaminen näyttäisi "harmoniselta"... no joo, taidetaan kuitenkin keskittyä Takun kohdalla siihen seuruun paikkaan ja asentoon. Seuruuta taidettiin siinä hinkata 15min ja koko ajan vain ohjaajan tempoa, puunnuttava treeni koiralle, mutta hyvin Taku jaksoi keskittyä ja hieman väsyneenä seuruu parani koko ajan mitä pidemmälle treeniä mentiin. Jäävissä ei Ingellä ollut pahemmin mitään sanottavaa, ne kun ovat vielä hieman kesken ja Takulta puuttuu vielä liikkeistä varmuus, mutta suunta on Ingen mielestä oikea. Noudon palautukseen saatiin ihan hauska idea, Takullahan on ollut ongelmia motivoitua kapulan palautukseen ja palautus on ollut hidas. Ingen ideana oli heittää noutokapula ja koiran lähtiessä noutamaan kääntää sille selkä ja mennä alas kyykkyyn, koiran yrittäessä luovuttaa kapulaa, en sitä ota vastaan vaan "esitän" koiralle etten sitä halua ja työnnän koiraa pois. Tämähän sai Takulla aikaiseksi sen, että se alkoi oikein haukun kanssa tunkea kapulaa mun syliin, "että nyt kyllä otat!!"  Hauskanen treeni jota voisi ehkä jonkin aikaa koettaakin, käänteispsykologiaa :)

Tässä pari perhekuvaa...

1314697270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taku, Alli, Myrre, Kiista ja Yty (Kuva Taina Westerholm)

1314697175_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taku, äiti-Alli ja isä-Myrre (Kuva Taina Westerholm)

 

Noahn kanssa jäljestys menee edelleen joka kerta paremmin, nyt ollaan jo siinä pisteessä, että pieni liinanyppäys saa Noahn vain tarkentamaan jäljestystä eli ollaan siirrytty aktivoivaan pakotteeseen, alussahan pieni nyppäisy aiheutti työskentelyn passivoitumiseen hetkeksi. Viimeisellä jäljellä oli melko kova tuuli ja se hieman pyöritti, mutta hyvin pysyi Noah aktiivisena ja maavainuisena. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus aloittaa Noahn kanssa esineilmaisu harjoitukset, että saataisiin vielä tämän jäljestykauden puolella lopetettua jäljet esineeseen. Lauantaina Noahkin pääsi ihka ensimmäiseen ohjattuun tottistreeniinsä. Siellä ei mitään ihmeellistä, treenattiin kontaktin vahvistamista ja Inge katsoi tämän hetkisen seuruun tilanteen. Kehui kovasti Noah, että on tosi rauhallinen ja erittäin keskittyntyt pentu ja sitähän se on :)   Seuruun imutuksessa oli sitä mieltä, että olisi hyvä aika alkaa luopua namikädestä pikkuhiljaa. Agilityssa ollaan käyty viimeksi torstaina ja silloin vian muutama puomin toisto ja rengasta erilaisista kulmista, hyvin muisti Noah renkaankin vaikka sitä on taidettu viimeksi ottaa heinäkuun alussa ja silloin ensimmäistä kertaa. Hiljaa hyvä tulee :)

Rotta pääsi eilen pitkästä aikaa treenaamaan agilitya!! Viimeksi se on ollut esteillä juhannuskisoissa ja sitä ennen toukokuussa... hieman on harvaa tämän koiran aksatreenaamiset. Hyvin kuitenkin Rotta muisti kepit, kontaktit ja hypyt, vauhtiakin oli tullut lisää sitten viime kerran. Harjoittelin lähinnä nyt keppien hakemista esteen jälkeen, se oli kyllä Rotan mielestä alkuun hieman erikoista mennä kepeille jonkin esteen jälkeen, mutta sain lopulta hyviä toistoja. Ilmeisesti hieman jonkin koulutsvaihe jäänyt välistä?! Syksyn aikana vielä muutamaa treeniä kepeillä ja vielä puomin ja keinun erottelua, sitten Rotta onkin oikeasti valmis kisakentille.