Tällä viikolla ollaan käyty poikien kanssa agilitaamassa ja jäljellä, mitään tarkkaa muistikuvaa päivistä ei kyllä ole, että mitä minäkin päivänä, mutta treenit sentään muistuu mieleen  :)

Takun kanssa agilitya kahteen otteeseen, tiistaina omat kontaktisulkeiset ja torstaina pienryhmätreenit. Kontakteilla on ilmennyt kahteen otteeseen ihme jumitusta, niin tiistaina ajattelin hieman yllättää vanhempaa koiraa ja laitoinkin puomin päähän alustan, sitä ennen hieman kontaktileikkiä A:lla. Takun ilme oli näkemisen arvoinen kun huomasi puomin päässä olevan alustan :) Joskus tekee hyvää palata ihan niihin alkuopetuksiin. Torstain pienryhmätreenin rata oli koiran fysiikalle aika raskas harjoitus, pitkää vauhtisuoraa 4,5m esteväleillä. Taku suoriutui harjoitteista hyvin, kaksi kertaa tippui rima, mutta kun antoi Takun rauhassa keskittyä hypyn aikana ajoitti Taku hypyt itse tosi hyvin. Hauska treeni !

Noahn kanssa myös muutamaan otteeseen agilitya. Treenattu lähinnä kujakeppejä etupalkalla ja ohjureilla, sekä ihan keinun päähän juoksemista ilman laskemista. Nämä sujuu Noahlta jo tosi hyvin ja etenkin keinussa pitäisi alkaa edetä. Kujia mennään koko pitkinä ohjureilla, väliä tässä treenissä noin 15cm. Puomia ollaan myös palauteltu mieleen ja sitäkin tulisi vahvistella, tahtoo takapuoli valahtaa kovassa vauhdissa alas puomilta herkästi. Jäljellä ollaan edistytty niin että Noah ilmaisee esineen ihan itse!! Lisäksi olen nyt alkanut laittaa joukkoon tyhjiä askelia. Hyvin Noah jäljestää, tyhjillä tahtoo hieman hermostua ja vauhti kiihtyä, mutta pysyttäydytään nyt maksimissaan kahdessa perättäisessä tyhjässä. Hyvään vaiheeseen saadaan jäljen teko ennen talvea :)

Milo on päässyt treenaamaan vähän tottista ja kertaalleen jälkeä. Jäljellä meni kovassa tuulessa kulmat todella huonosti, eikä muukaan osa jäljestä mennyt mitenkään ihan loistavasti. Nyt on kuitenkin sairaslomaa takana 5 viikkoa ja tarkoituksena alkaa nyt pikkuhiljaa parata treenikentille. Tottiksessa treenattiin voittajan liikkeitä, vielä pitää vahvistaa tunnaria ja kaukkareita!