Ei se paljoa Noahn kanssa vaatinut, että se oppi leikkimään "oikein" !! Pari kertaa treenattiin hommaa eteisen matolla ja kun muutaman kerran sai vahvistettua leluun tarttumisesta leikkiin ryhtymisellä ei kestänyt enää kauaa kun se tarjosi lelua jo käteen :) Pieni Tasmaanialainen on hyvin viisas Tasmanialainen <3   Tein leikkiä muutaman kerran liinassa treenikentillä treenin päätteeksi ja tänään agikentällä leikittiin hienosti jo ilman liinaa! Samalla on vahvistunut Noahn ote ja taistelu :)

Ollaan siis treenattu jotain muutakin kuin leikkimistä. Perjantaina illalla tottista Paimiossa, lauantaina Timo pääsi Rotan kanssa Janitan koulutukseen ja illalla käytiin treenilöimässä tottista Suski Korrin valvovan silmän alla. Sunnuntaina oli Takun tokokoe päivä ja lisäksi treenasin kaikkien poikien kanssa hieman tottista. Tänään aamulla taas hallille, Takun, Rotan ja Noahn kanssa agilitya ja Milolle vähän tunnari treeniä. HUI kun kirjattuna tuntuu kolmen päivän treenimäärä aika huikealta...

Takun kanssa tehtiin perjantaina ja lauantaina koevalmistelutreeniä, käytiin vaan liikkeitä läpi ja huomattiin perjantaina, että Takuhan osaa lähes täydellisen luoksetulopysäytyksen, piti vain vaihtaa käsky sana :) Lauantaina saatiin Suskilta positiivista palautetta Takun työskentelystä ja hyviä vinkkejä seuraamisen suoristamiseen. Hyvä keino oli kävellä laajaa kaarrosta vasemmalle ja koiran suoristuessa korjata liike suoraan ja koiralle palkka, toimi Takulle tosi hyvin!! Noudon palautuksissa ideana olla koemaisen ilmeetön ja jossain vaiheessa vapauttaa "oma keho" ja kehua koiraa. Tehdään nyt näitä ja katsotaan mihin päädytään. Sunnuntain kokeen lopputuloksena II-tulos 156,5p, ykköstulos kaatui noudon nollaantumiseen kun itse otin tukijalan taakse heittäessä kapulaa. Se oli vain refleksi PK-puolen kokeista... itse nouto olisi mennyt ihan 9 arvoisesti... tylsää. Muut pisteet: paikallaanmakuu 9 (jäi vinoon, muuten täysin liikkumatta?!) seuraaminen 8½, liikkeestä maahanmeno 8 (nanosekunnin verran istumisen kautta maahan), liikkeestä seisominen 10, luoksetulo 9, nouto 0, kaukokäskyt 7 (tarvi lisäkäskyjä, tekniikka hyvä, voisi myös treenata ennen koetta...) hyppy 10 ja yleisvaikutelma 10. Muuten olin Takuun ihan tosi tyytyväinen teki kaikki koeliikkeet iloisena omana itsenään ja sai tuomarillekin hymyn kasvoille :)  Kokeen jälkeen hieman palauttavaa seuruuta palkalla ja liikkeestä istumista, lisäksi ensimmäistä kertaa ruutua. Autoin Takun kaksi kertaa tyhjään ruutuun ja sen jälkeen se ampui sinne pitkän matkankin takaa ihan itsenäisesti keskelle ruutua ja maahan eli meidän ruutu oli kai sitten siinä :)  Pitäisi vähän nyt työstää tuota seuruuta ja opetella itse rauhallisempiin käännöksiin, ettei Taku yliammu omaa liikettään ja nytky joka suuntaan...   Tänään aamulla agilityssa ihan vaan kivaa kontaktijuttua ja keppejä etupalkalla, rallatus meinigillä kun torstaina on kuitenkin ohjatut treenit.

Rotan kanssa lauantaina Janitan rata oli yhdistelmälle Timo +  Rotta liian vaikea eikä oikein päästy kunnolla agilityn makuun, vaan homma juuttui pikku hiomiseksi. Hyvin kuitenkin molemmat suoriutuivat :)  Tänään kävin ottamassa Rotalle pientä ratapätkää ensi viikonlopun kisoja ajatellen ja hyvin on taas Rotta kehittynyt, keppejäkin mentiin tosi hyvin. Lauantaina siis Rotalla 3 starttia, seuraavia kisoja saadaan varmaan odottaa koska Rotta aloittaa juoksun 2-3 viikon sisällä.

Noahn kanssa tottiksissa imutuksesta vieroittamista ja perusasennon vahvistamista, haluaisin Noahlle yhtä vahvan perusasennon kuin Takulla  koska se helpottaa tottistelua aika tavalla. Lisäksi sitä leikitystä, joka alkaa sujua jo tosi hyvin!! Tänään hieman keinua ja pääsin jo laskemaan keinua puoleen väliin, edelleen siis keinun päässä alusta ja keinun alla siiveke estämässä alas asti pamahtamista. Hieman ekalla kerralla taisi ilmeestä päätellen ottaa Noah vatsan pohjasta kun keinu laskeutui niin paljon, mutta unohtui seuraavilla toistoilla. Lopuksi leikin testaamis ajatuksella putken kautta lähetystä itsenäiseen hyppyyn ja käännökseen ilman turhia jarruja, hienosti Noah rytmittää oman liikkumisen hypylle ja ampuu välittömästi laskeuduttuaan takaisin, HYVÄ HYVÄ Pieni Tasmanialainen, iskän poika <3

Milon kanssa edelleen ottanut rauhallisia tunnariharjoituksia puskassa, piilotan kapulan niin, ettei voi löytää sitä kuin hajuaistia löytämällä. Tällä viikolla lisään sinne piilotetun väärän kapulan ja katsotaan miten käy :) Lisöksi lauantaina Milollekin ruutu muistuttelua, joku ruutulamppu syttyi Milon päässä, sillä se ampui ruutuun ilman mitään palkkaa keskelle ja maaten... ehkä sittenkin mennään Milon kanssa vielä tänä vuonna kokeeseenkin... katsotaan katsotaan... ;)