Loman jälkeen ollaan melko aktiivisesti treenailtu tällä viikolla, maanantaina oli purut ja tottis, tiistaina aksailtiin, keskiviikkona taas tottisteltiin ja eilen illalla oli Takun viikkotreenit pitkästä aikaa.

Maanantaina Milo pääsi pitkästä aikaa touhuamaan meidän oman maalimiehen kanssa ja otettiin piiloilmaisua, se meni ihan hyvin koska viimeksi otettiin piiloilmaisua Timon kanssa niin Milo meni ihan sekaisin... :( Valitettavasti Milon maalimies joutuu käsileikkaukseen ja on sen jälkeen sairaslomalla 6vko eli meidän täytyy varmaan käydä jossain vaiheessa vieraissa, jos kokeeseen aiotaan loppukesästä. Milon kanssa otin tottina paikallaanmakuuta muiden treenatessa ja lisäksi vielä metrin hyppyestettä. Paikallaanmakuussa ei ole ongelmaa, eikä myöskään hypyssä... hienosti Milo nousee lentoon 3m ennen estettä ja laskeutuu taas maahan 2m päähän esteestä 15cm ilmavaralla esteestä, lentävä kelpie :) Tiistaina aamupäivällä kävin ottamassa nopean kontaktitreenin, leikittiin A:lla ja puomilla naksun ja lelun kanssa, Milo on selvästi tajunnut idean koska tekee paljon hyviä ja nopeita toistoja kontaktilla. Keskiviikkona ensimmäinen nurmikko treeni tänä vuonna ja  Milon kanssa otin jääviä, pienen hiomisen jälkeen treeni meni ihan jees, kyllä se siis osaa...

Tiku Takutin ei edelleenkään pure joten sen maanantainen treeni rajoittui tottikseen, ihan vaan muutama nouto ja lopuksi hypytin Takuakin metrin esteen yli. Noudot meni ihan ok, mutta metrisellä esteellä Takulla on selvästi teknisiä ongelmia, osaa hypätä sen yli ilman vauhtia, mutta vauhdista ponnistuksen ajoittaminen tuntuu olevan kovin vaikeaa, noh tämä nyt oli toinen kerta kun estettä otetaan... toistoja vaan, lihasvoimasta tai fysiikasta se ei ole kiinni. Tiistaina Takunkin kanssa kontakteja A:lla, puomilla ja keinulla, A ja puomi hyvät, puomi ehkä turhan hidas myös leikissä?! Ehkä se oli vain tämän päivän juttu, lisäksi en muistanut puhdistaa puomin päätä hiekasta, jolloin koiran on tosi vaikea erottaa maan ja puomin väli. Keinu menee loistavasti kun olen päässä pitänyt namialustaa. Keskiviikko tottiksen aiheena myös Takulla jäävät, liikkeestä maahanmenoa ja istumista ensimmäisen kerran, maahanmenot tosi napakat, tarvitsee kuitenkin onnistuakseen yhden lämppäri kierroksen, sen jälkeen jokainen toisto tosi hyvä. Istumista pienellä remmiavulla, kun ei meinannut onnistua tarpeeksi tehokkaasti ja sillä saatiin monta hyvää toistoa. Taku on harvinainen kelpie kun ei ala ennakoida jääviä seuraamisessa... Torstain treenissä mentiin yksi rata ja taas treeniä vaivasi mun löysyys, en ymmärrä miksi olen treeneissä niin löysä ja ohjaan ihan ihme ohjausvirheitä, joita en kisoissa ikinä tekisi.... mutta mielummin näin päin :) Kokonaisuudessa hyvä treeni ja saatiin paljon hienoja onnistuneita ohjauskuvioita ja toisaalta todella hyvä, että tulee virheitä koska niistä sitä vasta todella oppii. Taku oli treenissä ihan hirveessä vireessä ja meni melko lujaa, hyvä hyvä!!

Rottis Pottis sitten treenasi mun kanssa tiistaina aksaa, aiheena puomin kontakti, kiemurointi siivekkeiden väleissä ja rengas. Puomin kontakti on Rotalla tosi hyvä, vauhdilla päähän ja pysähdys namialustalle, saan itse jo juosta siitä ohi ja koiruus jää puomin kontaktille nököttämään. En vieläkään ole ottanut sitä koko esteenä pentuaikojen jälkeen, mutta se alkaa kyllä olla nyt jo 5kk iässä todella kiinteä, lihaksikas ja muutenkin kovin valmiin näköinen, että eiköhän tässä päästä puomia kohta kunnolla treenaamaan. Pyöritykset meni tosi hyvin, jotenkin kuitenkin tuntuu, että hahmotti ne esteeksi paremmin kun otin muutaman pyörityksen pienen riman kanssa tai ainakin itse hahmotan sen paremmin. Rengasta minirenkaana ja siinä paljon erilaisia onnistuneita toistoja!! Muutenhan Rottis Pottis on aloitellut saalispuruja ja tottistelee Timon kanssa paljon.