Takana rankka, mutta mielettömän hieno treeniviikonloppu!! Porukka on erittäin kovatasoinen ja siellä porukassa ei pärjää, jos ei vedä ihan täysillä!! Pitkästä aikaa koin leirillä niitä erittäin tärkeitä ahaa-elämyksiä, joita tulee harvoin!! Pitkään olen miettinyt ja pohtinut, että nyt kun Takun vauhti alkaa pikku hiljaa olemaan riittävän hyvä, että miten tehdään hyviä tuloksia kisoissa? Mikä on se optimaali vireystila? Mitä asioita pitää ajatella ennen starttia? Koska olen liian löysä ja koska olen ylivirittynyt? Tällä leirillä koin varmaan kaikki mahdolliset viretilat, olin jossain välissä liian löysä, viimeisenä päivänä ylivirittynyt ja onnistuin kyllä myös löytämään sen oikeankin viretilan! Ennenkin olen löytänyt sen oikean viretilan, mutta se pakenee käsistä aika pian kun keskityn radalle lähdettäessä vääriin asioihin ja unohdan oman optimi vireyden. Toinen mitä olen myös paljon miettinyt, että miten saadaan pois vielä ne muutamat kymmenykset, tähänkin saatiin leirillä vastaus!

Takun ja minun vahvuuksia on kiemuraradat, joissa vaaditaan jatkuvaa keskittymistä. Taku on radalla elastinen ja aina valmis kääntymään täydestä vauhdista. Se mikä puuttuu... on tykittäminen silloin kun sitä tarvitaan!! Taku menee lujaa, mutta ehkä se jatkuva valmius siihen tulevaan käännökseen hieman jarruttaa kuitenkin vauhtia. Jatkossa siis lisätään pari kertaa kuukaudessa joukkoon räkäposkella revittely treenirata, jonka tarkoituksena on vapauttaa Taku suorilla ja antaa Takulle rohkeutta luvan saatuaan juosta niin lujaa kuin jaloistaan pääsee, MINUA ODOTTELEMATTA!

 

Jari Suomalaisen lauantain treeni ei valitettavasti päätynyt videolle, mutta kaikista muista treeneistä on joitain pätkiä. Tässä todistusaineisto:

 

LAUANTAI, Juhan treeni. Radalla ei ollut meille mitään ihmeellistä ongelmaa, parissa kohdassa turhan nopea ohjaus, joka johti hylkäykseen. Tämän treenin jälkeen voin sanoa, että hapoilla oltiin maalissa. Pari turhan ennakoivaa ohjausta nollaradalla, jotka vievät aikaa eli 6.hyppy, sekä pussin jälkeinen hyppy.

 

 

 

LAUANTAI, Elinan treeni. Elinan treenissä ei ollut meille mitään varsinaista ongelma kohtaa, onneksi, sillä olin jo melko puhki koko 12h päivästä. Eka yritys kaatuu ennen toista A:ta, toisella kertaa jatketaan 4. putkelta, koska alku meni ihan jees, keppien päässä palkka. 

 

 

 

SUNNUNTAI, Jarin tsemppirata. Tämä rata oli meille se viikonlopun vaikein ja tätä "helppoa" rataa vedettiin oikeasti varmaan puolituntia ja saatiin onnistumaan kerran. Iltapäivällä pohdinnan ja oman psyykkauksen jälkeen vedettiin rata kerrasta kahdesti puhtaasti läpi! Tällä radalla korostui nimenomaa oma vireystila, fokus oli liikaa lopputuloksessa ja ohjaus unohtui. Radasta jäi kyllä paljon hampaankoloon ja henk.koht. kirittävää jäi 0,6s. Kevään leirin uusinnassa tavoitteena siis parantaa etenkin omaa suoritusta ja toivottavasti sitä kautta myös tulosta!!

 

 

 

 

P.S. Pikku Tasmanialainenkin pääsi revittelemään pienen hetken sunnuntaina, lähinnä pohjaantotuttamis ajatuksella. Kaveri oli katsellut hetkeä ennen YYYBER nopeita leiriläisiä ja veti kahta kauheammalla agrella, kiire on kova!!

 

 

 

Seuraavaa leiriä odotellessa!