Ny on taas reenattu kun emännällä oli muutama vapaapäivä :) 

Keskiviikkona ajoin Milon kanssa jäljen, Takun kanssa hypittiin hieman esteitä noutokapulan kanssa ja Rotta pääsi taas kehittämään itseään kujakepeillä, lisäksi pari hyppyharjoitusta ja lähetystä putkeen. Torstaina taas Milon kanssa aamulla jälkeä ja illalla oli Takun pienryhmätreeni. Perjantaina kävin aamulla taas treenaamassa Milolle ratatreenin ja Rotta pääsi siinä samassa hyppimään matalia hyppyjä ja putkea.

Milon jäljet meni ihan kohtuullisesti, ensimmäinen jälki kisanomaisessa muodossa noin 120 askelta suoraa, kulma vas. 100 askelta suoraa, kulma vas. ja 100 askelta suoraa, kolme esinettä. Suorat mentiin nyt kohtuullisen hyvin, ensimmäinen kulma namien kanssa ja todella hyvin. Esineilmaisut ok, ajoi hieman yli, mutta huomasi esineen ja meni maihin esineen päällä, viimeinen hyvä. Keskimmäiseltä esineeltä jatkettiin palkatta. Toinen kulma mentiin sitten ns. "metsäjälkityyliin" ympyrän muodossa, kulmassa ei ollut nameja ja jälki jatkui tuulen alapuolelle. Kokonaisuudessaan kohtalainen suoritus, kuitenkin jatkuvaa ja hyvää nenän käyttöä. Toinen jälki seuraavana aamuna oli lyhyempi ja tarkoituksena treenata kulmia, noin 200 askelta ja kolme esinettä, 5 kulmaa. Tein lisäksi Milolle yllätyksen ja olin laittanut jäljelle raakaa jauhelihaa ja esineiksi muovikipot, joissa sisällä vielä lihaa. Selvästi intensiivisyys muuttui lihan jälkeen erilaiseksi ja kelpie oli ihan ihmeissään löydöistään, kerran ilmaisi minulle jauhelihan palan jäljeltä... mutta jatkoi nätisti eteenpäin käskystä. 3/5 kulmaa oli hyvin, kaksi hieman pieleen mennyttä kulmaa oli kokonaan ilman nameja... voivoi sentään... ei saisi nyt alkaa ainakaan ennen koetta panikoimaan asian kanssa. Tärkeintä kuitenkin, että Milo jatkoi jäljestämistä ja oli jatkuvasti aktiivinen vaikka jäljen kadottikin. Lisää kulmatreeniä, lisätään sekaan hieman helpompiakin eli loivempia kulmia, jotta saataisiin mukaan mahdollisimman paljon onnistumisia.

Milon aksatreeni perjantaina meni ihan jees, hieman liian paljon riman pudotuksia... ihan kyllä mun omia ohjausvirheitä, mutta kuitenkin. Kurvit oli hyviä, yksi mutka tahtoi mennä aina hieman pitkäksi, mutta käännökset joita pystyi tekemään jaakotuksella oli tosi pieniä. Loppuun mentiin vielä koko rata puhtaasti läpi, Milo oli kyllä sitten jo ihan poikki ja vauhti oli hieman hillitympi, mutta suoriutui radasta ilman riman pudotuksia väsyneenäkin :) A:n kontakti oli mielettömän hieno, myös treenin lopussa!!

Milon viikon tottistreenit on koostunut maanantain jälkeen lähinnä kotipihatottiksesta iltaisin, työn alla on ollut edestä sivulletulot, jäävät ja noudon heittoa ilman nykimistä. Tällä hetkellä ei yritetä kehittää mitään ihmeellistä uutta vaan keskitytään vaan vahvistamaan liikkeitä. Jäävät ovat nyt menneet oikein lähes 100% varmuudella kun olen niitä enemmän treenannut.

Takun tottisteluissa ollaan keskitytty lähinnä nyt sen noudon jännityksen purkuun. Keskiviikkona käytiin aksaesteitä hyppimässä kapulasuussa ja otin sitten noudon luovutusta heti putken jälkeen kun vauhti oli vielä hyvä. Pikku-Smeagol oli hommasta ihan täpinöissään ja se oli ehkä ihan sairaan siiiiistiiii :) Näitä jatketaan... Lisäksi olen viikon aikana pariin kertaan treenannut täyskäännöstä seuruussa, se kun tahtoo Takulla olla monesti hieman vallaton, Taku helposti heittään itseään reippaasti yli vasemmalle ja näyttää ihan levottomalta. Nami kädessä ollaan saatu sitä hieman paremmaksi.

Takun agilityn viikkotreeneissä käytiin torstaina ja Taku oli ihan liekeissä :) Vauhti oli hyvä ja asenne oli kohtalainen, rata suoritettiin lopussa vielä puhtaasti läpi, mukana myös hyviä irtoamisia. Kepeillä oli nyt joka kerta namialusta päässä, koska kepit suoritettiin tyhjään nurkkaan. Kepit mentiin nyt joka kerta aina nopeammin ja viimeinen toisto oli paras ja nopein !! Tästä alan pikku hiljaa sitten jättämään palkkauksen naminalustalla "mahdolliseksi" eli siirryn satunnaispalkkaukseen. Hyvä Smeagol :)

Rotta-Potan viikon tottikset on nyt keskittynyt mun osalta seuruuseen ja kapulanpitoon. Seuruu alkaa olla jo aika hyvissä asemissa ja pystytään menemään normaalia käyntiä jo 10m intensiivisesti. Pituutta seuruulle ei ole tarkoitustakaan lisätä vielä tänä vuonna, vaan keskitytään tunnetilaan ja liikkeen intensiivisyyteen, luodaan motivaatiota. Seuruuta lyhyissä pätkissä eri käyntinopeuksissa ja käännöksiä työstetään siis tämän vuoden puolella ja kun ollaan saatu Rotalle aikaiseksi seuraamis-neuroosi, voidaan alkaa lisätä kestoa :) Kapulanpitoa ollaan harjoiteltu nyt kotisohvalla iltaisin namikippo, naksu ja kapula aseina. Tätä on ollut pakko työstää hieman ns. pakkopitona koska helposti liikuttelee kapulaa suussa kielen kanssa. Viimeksi jo kielsin melko tomerasti yritykset pelata kapulan kanssa ja johan alkoi Rotta tehdä hommia! Hakeutui lähemmäs ja alkoi ihan tosissaan tekemään hommia, täytyy siis kertoa tytsylle, että nyt tehdään hommia eikä pelleillä :) Päästiin tällä viikolla siihen pisteeseen, että Rotta piti kapulaa edessä luovutusasennossa rauhallisesti mun käsi leuan alla ja toisella kädellä silitin otsasta rauhoittavasti, päästiin jo noin 5-10 sekuntiin. Hyvä hyvä, kyllä se tästä.

Rotan aksailut on tällä viikolla keskittyneet lähinnä ohjaukseen, kertaalleen otin kujakeppejä ja sain monta onnistunutta toistoa, lopulta kepit oli enää 15cm päässä toisistaan ja Rotta joutui jo ihan pujottelemaan. Tehdään tällä hetkellä vielä puolikkailla kepeillä, mutta kunhan saadaan kepit kokonaan yhteen, niin aletaan lisäämään loputkin kepit perään, jotta on helpompi löytää oikeaa rytmiä. Ohjauksellisesti Rotta kehittyy huimaa vauhtia, osaa hakea jo hyvin hypyille ja irtoaa putkeen kohtuuhyvin. Palkkaaminen vaan hieman pelottaa, koska Rotta ei paljoa itseään säästele kun losauttaa patukkaan kiinni. Useammin kuin kerran on oma koura jäänyt väliin.... ja se sattuu. Tosin palautteen jälkeen ehkä hieman paremmin keskittää kitaansa seuraavalla kerralla. Rotalla on miellyttävä tapa edetä radalla, menee ihan matalana ja pyrkii voimakkaasti eteenpäin :)

Ehkäpä tässä sitten riittikin treeniä yhdelle viikolle, yhdelle ohjaajalle ja kolmelle koiralle... Tänään tosin olisi vielä vuorossa illalla purutreenit... Milo pääsee taas hommiin :)