No huh huh mikä meininki... kyllä on paikat kipeänä. Lauantaina oli TopTeam valintatilaisuus ja sunnuntaina kolme kisastarttia, lisäksi reippaana ihmisenä vielä tokotreenit ennen lauantain testejä. Paikat on lievästi sanottuna hellänä, mutta oon tosi tyytyväinen suorituksiimme Takun kanssa!! Valintateamissa oli Juha Orenius, Jari Suomalainen, Elina Jänesniemi ja Mia Laamanen.

TopTeamvalintatilaisuus aloitettiin ohjausharjoituksella, meille oli tehty 17 esteen hyppyrata ja radan varrella kellotettiin pätkiä, kääntymistehokkuuta sekä koirien suoranopeutta. Kaikilla oli periaatteessa kolme yritystä radalla, mutta joitakin Juha innostui hieman kouluttelemaan ja päivän aikataulut venyi ja oli lopulta varmaan kaksi tuntia myöhässä. Takun kanssa ohjausharjoitus meni tosi hyvin, ekalla kierroksella kävi kurkkaamassa putken suulla kun piti mennä kepeille, jatkettiin kuitenkin loppuun. Kaksi seuraavaa suoritusta vedettiin puhtaana läpi ja saatiin Juhalta paljon kehuja :)  Ohjauskuvioiden jälkeen siirryttiin kontaktiesteiden pariin, mitattiin kontaktiesteiden suoritusvarmuutta ja nopeutta. Pienelle kentällä oli rakennettu neljä noin 14 esteen ratapätkää, yhteensä mentiin puomi 5krt, A este 4 krt ja keinu 3krt. Radat suoritettiin viiden koiran ryhmissä jokainen rata erikseen peräkkäin, muiden seisoessa vieressä koiriensa kanssa. Tässä tilanteessa voin tosiaan sanoa, että kyllä Takukin hieman kuumui ja alun hienot pysäytyskontaktit muuttui loppua kohden hienoiksi juoksukontakteiksi, joka ei ehkä ollut kuitenkaan alkuperäinen suunnitelma. Kontaktivirheitä en ainakaan itse huomannut tulleen... ja Takuhan viiletti kontakteja silmät suurena ja räkä poskella!!  Sitten vielä päivän päätteeksi ohjaajien fysiikkatesti. Olisi ehkä mennyt paremmin jos ei olisi valmiiksi ollut jo niin poikki, mutta ihan tyytyväinen olin kun kaikki osat tuli suoritettua ihan kohtuullisilla tuloksilla. Nyt sitten vaan odotellaan päätöksiä... ainakin parhaamme tehtiin ja se riittää mihin riittää!!

Taku löysi itsestään lauantain jälkeen vielä yhden lisävaihteen, sillä voi jessus kuin lujaa se meni kisoissa, ei varmaan koskaan ole mennyt moista vauhtia!! Nollaputki kyllä katkesi ainakin hetkeksi tähän sillä, valitettavasti oma nopea temmonmuutos ekalla radalla sai Takun liukastumaan keinulla ja sieltä 5, sen jälkeen hirveällä raivolla rataa eteenpäin, puomi ja A pysäytettynä ja A oikein kunnolla. Voittajan juoksukontakteille jäätiin kokonaisradalla vain 2s. Hyppärillä tuli valitettavasti yksi rima ja muutenkin homma meinasi lähteä puolessa välissä lapasesta kun myöhästyin yhdestä valssista ja sen jälkeen myös kahdesta seuraavasta kurvista, aikaa paloi ihan tuhottomasti. Viimeisellä radalla Taku sitten juoksi puomin läpi pysähtymättä ja jossain välissä ohjasin Takun hypyn väärälle puolelle ja tästä siis hyl. Jatkettiin kuitenkin rataa ja kun A:lta lähti ilman lupaa, käskin sen kontaktille takaisin ja näin siis rata jäi siihen. Hurjan tyytyväinen olen kyllä Takun vauhtiin ja asenteeseen radalla, mutta vähemmän tyytyväinen omaan suoritukseen. Ehkä kuitenkin lauantai päivä vielä painoi jaloissa kun homma ei oikein tuntunut luistavan.

 

Milon kuntoutusprojekti on alkanut, ollaan käyty muutaman päivän ajan joka päivä vähintää tunnin ravilenkeillä ja siihen lisäksi tottistreenit. Ei Milo ainakaan tällä hetkellä onnu jalkaa, joten toivo elää. Fyssarilla käytiin ja Milo oli kovin jumissa vasemmalta puolelta, sopien juurikin tuon oikean jalan keventämiseen. Tanja sai kuitenkin Milon hyvin auki ja tuli samalla todettua että hyvin on lihakset 6 viikon aikana kuihtuneet :(  Seuraava fyssarikäynti on joulukuun alussa, siihen asti käydään vain pitkillä lenkeillä ja koitetaan parin viikon päästä vähän mäkijuoksua hiekalla. Seuraavan hieronta kerran jälkeen selviää sitten jatkokuntoutussuunnitelma, agility nyt on joka tapauksessa tauolla siihen asti ja treeneissä keskitytään tottisteluun ja ehkä puruihinkin :)

Noah the Tasmanialainen on viettänyt tylsää pennun elämää ja harjoitellut autolla matkaamista, sekä kaupunkilenkkeilyä pimeässä. Niin vaan maalaiskoira meni kaupunki olosuhteissa kuin vanha tekijä, eikä millekään ollut tarvis pöhistä, reipas pieni mies :) Tänään kuitenkin käytiin Noahnkin kanssa treenaamassa vähän aksaa, aiheena kujakepit, keinu ja rengas. Kepit tällä hetkellä ohjureilla ja noin 20cm päässä toisistaan, niin että Noah joutuu jo hieman pujottelemaan. Päässä namialusta ja sinne mennään kyllä sitten niin lujaa kuin päästään! Keinu tippuu nyt puoleen väliin, vielä pitäisi saada kehiteltyä nami, joka ei tipu keinulta sen tömähtäessä... alustan jo teippasin keinuun :D  Renkaalla piti tehtiin paljon toistoja, muutaman kerran välistä, mutta tästä ei palkkaa ja uudestaan vahvistaen oikeaa suoritusta klikkerillä, palkkaus leluun. Nyt kun Noahn kanssa leikkiminen sujuu, niin koko agilityn treenaaminen tuntuu vähän liian helpolta... täytyy malttaa vielä mieli ja muistaa että pikkuaikuinen on kuitenkin VASTA 10kk ikäinen pojankloppi. Ensi vuoden puolella on lupa jo alkaa tehdä vähän fyysisesti vaativampiakin treenejä.

Rotalla alkoi viikko sitten juoksu ja nyt Rotta on juoksulomalla mun vanhempien luona seuraavan viikon, toiveena että parhaat päivät olisi sillon sitten jo ohi kun Rotta sunnuntaina kotiutuu!