JEEE!!! Nyt on ilmat lauhtuneet ja pääsee taas kunnolla treenaamaan! Eilen oli ohjelmassa Milon purut ja tänään aamulla kävin hallilla treenaamassa agilitya... oikeastaan kaikkien kanssa, siinä sitä hommaa sitten riittikin.

Milon puruissa rakennellaan nyt sitä selkäkuljetusta, ollaan saatu paikka aika hyvin opetettua ja nyt seuraavaksi työn alle kontakti maalimiestä kohti. Lähdetään opettamaan Milolle, että "liikkeelle" tarkoittaa kontaktia maalimieheen ja tästä sitten pitäisi lähteä vielä eteenpäin niin, että Milo pysyy myös vierellä. Tehdään ensi kerralla niin, että ensin kasvotusten maalimieheen, käsky "liikkeelle", maalimies kääntyy jä lähdetään siitä kuljetukseen, katsotaan jos näin pysyisi katse maalimiehessä... hieman on nyt hakemista, mutta katsotaan mikä toimii.

Tämän aamun agilitytreenien aiheena oli kaikille täysikasvuisille kontakit ja kepit. Takun ja Milon kanssa kaikkia kontakteja korkeassa vireessä koko esteenä ja pelkkää alastuloa, hyvin onnistui treenit molemmilla. Kepeillä Takulle keppien päähän namialusta ja hetsauksen jälkeen lähetys kepeille, tällä tavalla Taku vetää keppejä ihan jäätävällä vauhdilla! Vielä kun saataisiin sama vauhti kisoihin...  Milon kanssa ei kepeillä pahemmin vireongelmia ole ja palkkaus heittämällä lelu keppien päähän Milolle. Rotan kontaktit alkaa olla hyvässä vaiheessa, alan nyt pikku hiljaa siirtää namipalkkaa lelulle ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. Keppien idean Rotta on selvästi nyt ymmärtänyt ja mentiin noin 7 toistoa, niin että keskeltä puuttui kolme ohjuria, tosi hienosti Rotta pujottelee loppuun asti!!

 

Pentunurkkaus

Lauantaina Noah oli ensimmäistä kertaa agilitykisoissa mukana ATT:n hallilla. Noahn mielestä kaikki oli ihan mielettömän hienoa ja piti päästä joka koira, ihminen ja paikka tsekkaamaan, että eipä voi sanoa Noahn jännittäneen oikeastaan ollenkaan. Nakit se rohmusi kädestä ja lelun kanssa leikittiin intensiivisesti kaikesta hälinästä huolimatta. Ihmisiä moikattiin ja pusuteltiin aika pikaisesti, mutta hyvin rennosti ja iloisesti. Kaikkien koirien luo Noah olisi mennyt sen enempää kyselemättä, itsesuojeluvaistoa ei siis tunnu kovinkaan löytyvän...

Sunnuntaina treffattiin purutreeneissä Cinta-sisko ja kaiken rähinän keskellä, taisi sisarukset välillä jopa leikkiäkin. Cinta-sisko tuntuu olevan hieman totisempaa sorttia :)  Samainen sakun pentu, jota pari viikkoa sitten meinattiin vetää kuonoon sai tällä kertaa hieman suopeamman vastaanoton, ihan leikkiä ei kyllä tapaamisessa syntynyt, mutta käyttäydyttiin sivistyneesti. Purutreeneissä oli jostain ihmeen syystä porukkaan ihan mielettömästi ja Noah tervehti kaikkia kohdalle osuneita iloisesti häntä heiluen ja pusutellen :)

Tänään aamulla kävin Noahn kanssa myös agihallissa. "Treenattiin" vähän agilityohjauksia, juoksin kentällä ja palkkasin Noaha ohjaavan käteen, tehtiin jarrutuksia ja valsseja. Lisäksi hieman poispäinkäännöksiä ja sylkkäreitä itsensä ympäri. Käytiin myös puomin päässä namialustalla naksuttelemassa ja syömässä nameja... tästä se kai sitten alkaa. Lelua en vielä palkkana käyttänyt, ihan nameilla mennään :)