Noah 6kk

pieni koira - suuri moottori

1309417216_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva Henri Luomala


Apuva, aika lentää!! Pikku-Noah on jo 6kk ikäinen ja vastahan se meille tuli... Mulla on aina ollut tapana tässä vaiheessa laittaa jonkinlainen kuvaus uusimmasta tulokkaasta, niin täytyy sellainen nyttenkin laittaa. Kaikenkaikkiaan olen ollut Noahn erittäin tyytyväinen, se on pelottavasti aika pitkälti juurikin sellainen kun uskalsin toivoa sen olevan. Ainut poikkeava asia on sen koko... nyt 6kk iässä korkeutta on kertynyt 44,5cm ja painoa huimat 11kg. Mutta annan mielummin pois puuttuvat 2cm kuin jotain pään sisältä :)

Arki- Noah... Noah on ollut kotona suoraan sanoen helppo, se pyrkii olemaan ihmisen lähellä ja touhuaa meidän kanssa samoja asioita, ihan niinkuin isänsäkin. Ihan parhautta arjessa on Noahn rauhallisuus, siitä puuttuu kaikki turha säätäminen! Pihalla se pysyy ikäisekseen tosi hyvin ilman vartiointia, pari kertaa on poika kutsuttu naapurin pihalta tien toiselta puolelta pois, mutta kun ensimmäisellä kerralla sattui sieltä löytämään naapurin koiran luun, niin motivaatio naapurin pihaan on olemassa. Yöt se on nukkunut alusta alkaen tosi hyvin, monta tuntia putkeen ja oikeastaan Noah taitaa muutenkin tykätä nukkumisesta, päikkäritkin luonnistuu tosta vaan :)  Yksinolon kanssa ei ole ollut suurempia ongelmia alkuun oli Milon kanssa samassa tilassa, mutta sitten alkoi uusi eteisen matto maistua ja nyt Noah viettää yksinolot Takun ja Rotan kanssa koirahuoneessa ja on siihen jo enemmän kuin tyytyväinen. Sisäsiistiksi ei meillä yksikään pentu ole aikaisemmin oppinut näin nopeasti, voisi sanoa, että Noah oli jo 3kk iässä sisäsiisti pidätyskyvyn rajoissa. Ulkomaailman Noah kohtaa pennun uteliaisuudella, muttei kuitenkaan tyhmän rohkeasti. Pientä pöhinä mörköilyä on ilmennyt kotipihalla ja omassa autossa, sekä pikkulapsia kohtaan, mutta ei mitään sellaista mistä ei oltaisi ylipäästy tai pystytty käsittelemään.

Sosiaalisuudeltaan Noah on mielestäni avoin, tykkää ihmisistä ja menee avoimen iloisena tervehtimään kaikkia. Tervehtiminen kuitenkin tapahtuu Noahn puolesta melko nopeasti ja sen jälkeen ihmiset menettävät merkityksensä. Veljenlapsien kanssa tullaan mainiosti juttuun, mutta vieraat pikkuihmiset voivat ajoittain vähän olla jännittäviä. Toisten koirien kanssa Noah tulee hyvin juttuun, ei lähde rähinöihin mukaan ja pyrkii vaan leikkimään muiden kanssa. Kuitenkin isänsä tapaan Noah arvostaa kohteliasta käyttäytymistä tutustumisvaiheessa. Loputtomiin Noah ei jaksa toisten koirien kanssa leikkiä ja kun omasta mielestään leikit on leikitty alkaa aktivoimaan mua tekemään jotain hänen kanssaan. Tämäkin on mun mielestä erittäin hyvä piirre koirassa :)

Ja käyttöominaisuuksista... Noahlla on valtava ruokahalu, hyvä saalisvietti, loistava työmotivaatio ja keskittyminen, voiko hyvässä harrastuskoirassa olla vielä jotain muuta?! Sen kanssa on ilo tehdä mitä vaan koska Noah tekee kaikkea suurella innolla ja työskennellessään muulla maailmalla ei ole mitään merkitystä. Noah palkkautuu parhaiten nameilla ja lelulla, mutta agilityssa vietin noustessa nameilla ei ole enää merkitystä ja pakko palkata lelulla, johon Noah tinttaa kiinni koko pienellä voimallaan ja roikkuu siinä kuin simpanssi :)  Se kykenee syömään ja leikkimään missä vaan ja missä tilanteessa tahansa. Noahn kanssa on aloiteltu hieman agilitya, puomia ja pientä ohjauspyöritystä putken ja siivekkeiden lomassa. Jälkeä on ajettu jonkin verran, viimeiset kaksi jälkeä on menty jo liinassa ihan jäljestäen, tosi hyvin keskittyy ja käyttää nenää upeasti. Tottista ollaan otettu vain omassa keittiössä, lenkillä ja aina välillä missä milloinkin, varsinaisia tottistreenejä ei ole vielä ollut. Osaa se kuitenkin jo istua, mennä maahan, tulla luokse ja sivulle. Viralliset purutreenit on aloitettu ensimmäisellä treenillä, alku hyvä, saalistaa, puree ja tykkää taistella. Puree koko suulla rauhallisella otteella ja pyrkii korjaamaan vajaata otetta. Vielä kuitenkin täytyy kehittää saaliin kuljettamista ja saaliin tarjoamista uusintaleikkiin. Noah on selvästi ohjajaherkkä, muttei passivoidu palautteesta ja isänsä tapaan, mitä korkeampi vietti sen enemmän se kestää. Kuitenkaan kehu ei ole Noahlle se suurin palkka, eikä se välitä koskettelusta treenatessa vaan haluaa työstää rauhassa.

 

 

 

1309419324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva Henri Luomala

 

Mielenkiinnolla odotan tulevaisuutta tämän pienen-suuren koiran kanssa, alku näyttää erittäin lupaavalta ja aika näyttää mihin päädytään.