Timo aloitti viime maanantaina siviilitöidensä puolesta pelastussukeltajakurssin Kuopiossa ja se tarkoittaa sitä, että mie olen lauman yksinhuoltajana viikkosin seuraavat 6vko ja joskus viikonloppusinkin. Ja koska Rotta ei voi olla 6vko vapaalla treeneistä, niin sain Timolta luvan treenata myös Rottaa. Rotan kanssa otan kuitenkin niitä lajeja, jotka hallitsen, agilitya ja tottista.

 

Maanantaina oltiin sovittu treffit Annan ja Voitto-sheltin kanssa Paimio cityyn tottis/tokotreenien merkeissä, treenasin kaikkia. Takulla paikallaanmakuu, liikkeestä seisominen ja luoksetulo pysäytys, Milon kanssa paikallaanmakuu Voiton treenien aikana, "henkilöryhmä" seuruuta ja jääviä. Rotan kanssa otin seuruuta, perusasentoa ja kapulan pitoa.

Takun kanssa aloitin paikallaanmakuu Voiton kanssa ohjaajat piilossa noin 1 minuutti, ihan hyvä, hieman oli siirtynyt vinoon ja jossain vaiheessa hieman levoton, mutta pysyi. Liikkeestä seisomiset palkalla, avulla ja ilman, jokainen toisto onnistui tosi hyvin. Luoksetulo pysäytyksessä on se yleinen ongelma, että Taku ennakoi pysäytystä... täytyy kehittää tähän jotain hämäystä.

Milon laitoin tosiaan PK-tyylisesti paikalleenmakuuseen kentän reunaan samalla kun Anna otti Voiton kanssa liikkeitä ja mä toimin liikkurina. Todella hyvin Milo painui paikallaanmakuu asenteeseen, korvat vaakatasossa ja kroppa lysyssä... ei ottanut meidän touhuista mitään häiriötä. Lisäksi sitten Annan ympärillä seurauttamista, ei mitään ongelmaa, jäävissä alkuun Milolla hieman hahmotus ongelmaa ja pientä epävarmuutta, joka näkyi hitaana liikesuorituksena, mutta loppua kohden todella hyvä.

Rottis Pottiksen ja mun ensimmäinen yhteinen tottistreeni meni ihan jees, intensiiviset perusasennot, mutta turhan paljon kierroksia -> vinkumista. Otettiin sitten niin, että mitään ei tapahtunut ennen kuin hiljeni sivulla. Ehkä alkoi hieman hommaa jo tajutakin. Kapulan pitoharjoitus ok. Annalta hyvä itsestään selvä palkkaus vinkki, jos haluan koiran RAUHOITTUVAN kapula suussa tulee palkan olla myös rauhallinen.

 

Tiistaina treenasin Milolle pitkästä aikaa jäljen... noustiin sieltä läjästä ehkä hieman ylemmän, muttei olla vielä ihan maanpinnalla. Otin nyt uuden taktiikan, reilut kehut, hutiloinnista huomautus (nypäys liinasta) ja esineille nakin lisäksi lelupalkka. Lisäksi olin jäljelle vilellyt oikeastaan koko matkalta namin sinne toinen tänne. Nyt oli Milo jo hieman oma itsensä jäljellä ja voi jo sanoa hommaa jäljestämiseksi, esineillä palkkautui tosi hyvin lelulla ja purki nypytyksen aiheuttaneen paineen hyvin leluun. Lähti hetken leikin jälkeen hyvin taas jäljestämään, ekalla kulmalla meinas mennä yli, nyppäys ja Milo korjasi tosi hyvin ja lähti oikeaan suuntaan. Seuraava esine ilmaisu tosi hyvä ja taas lelupalkka nakin jälkeen. Sitten huomasi, että taktiikan muutos aiheutti väsymystä, hieman hutilointia ja haki multa vahvistusta hommaan, seuraava kulma oli ihan hyvä ja taas esineilmaistiin tosi hyvin, mutta loppu jäljellä selkeästi väsymistä... olisi pitänyt tehdä lyhyempi jälki kun tehdänänkin jotain uutta. Joka tapauksessa vaikka Milo hieman ihmeissään olikin, niin tykkäsin Milon innosta tehdä. Lelupalkka motivoi tosi hyvin esineillä ja ilmaisi ihan uudetkin esineet hyvin. Nypytys toi alussa toivottua tulosta, mutta loppua kohden ehkä paineisti Miloa. Toisaalta Milo reagoi tällä tavalla kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen, mutta homma sujuu seuraavassa treenissä kuin aina niin oltaisiin tehty. Teen tällä viikolla Milolle vielä toisen jäljen, mutta lyhyemmän. Lisäksi ajattelin, että tällä lelupalkka systeemillä saan Milon viettiä korkeammalle jäljellä ja siten Milo taas kestää enemmän nypytystä kun pääsee purkamaan painetta... ehkä näin... katsotaan...

 

1231877348_DSC_0345[1].jpg

 

Illalla otin kaikkien kanssa iltatottikset takapihalla, Rotalle taas perusasentoa ja kapulan pitoa, Takun kanssa hyppynoutoa, joka muuttui Takun toimesta tasamaan noudoksi ja Milon kanssa jääviä, täyskäännöksiä ja sivulle tuloja edestä.

Rotta teki nyt tosi hienoa seuruuta ja perusasennossa pyörimiset oli ihan SUPER! Seuruutakin sain otettua jo useamma askeleen, niin, että intensiivisyys säilyi hyvänä. Kapulan pito rauhallisemmalla palkalla toi toivottua tulosta, muutaman toiston jälkeen alkoi olla jo hyvä. Takun kanssa piti ottaa tuolin yli hyppynoutoa, mutta Taku päätti intopiukeena jättää hypyn mennen tullen väliin ja suoritti pirun hienon ja nopean noudon :) Nyt oli Takulla noudoissa asenne kohdillaan ja haki kapulaa tosi innoissaan!! Milon jäävät onnistui joka kerta oikein ja nopeasti, perusMiloa :) Täyskäännöksissä hieman irtoaa, jotten palkkasin siitä. Perusasentoon edestä sain Milolle todella paljon lisää potkua kun aavistuksen verran autoin laittamalla oman käden alemmas... ei varmaan koskaan ole tehnyt moisia sivulle tuloja, tuli ihan Taku mieleen :)

 

P.S. Lisätty Roturace kirjoitukseen Mustasta Salamasta kuva :)