Nyt ollaan palattu takaisin arkeen parin viikon kevätloman jälkeen ja ehtii taas kirjoitella tännekin :)  Kaikenlaista tuli loman aikana tehtyä; kisoja, puruhommia, jälkeä, tottista, pentutouhuja ja tietenkin mökkeilyä. Ihana kevätilma antaa taas lisää potkua treeneihin ja pellotkin on nyt sen verran sulana ja kuivana, että jälkikausi 2011 on korkattu!

16.-17.4. Lauantaina Takun kanssa oli Elinan koulutus, jossa taas hinkattiin niitä niiiiin vaikeita ennakoivia valsseja...*huokaus*... kun ihminen tekee jotain ja ajattelee tietyllä tavalla 15 vuotta niin ei sitä ihan parissa treenissä muuteta. Ennakoivat toimii Takun kanssa tietyissä tilanteissa ihan valtavan hyvin ja niitä olisi hyvä opetella käyttämään. Sunnuntaina oli sitten vuorossa Lohjalla kisat uudessa kumman pitkulaisessa hallissa, hallissa oli mattopohja, mutta se tuntui pitävältä jopa Milon tassuille! Päästiin Takun kanssa heti ensimmäisellä radalla testaamaan alkuun ennakoivaa ja se toimi siinä tilanteessa upeasti. Valitettavasti ensimmäinen rima tuli alas ja pientä säätöä parissa kohtaa, muuten oli ihan mallikasta menoa. Seuraava rata Takun kanssa meni pieleen jo toisella hypyllä... Milon kanssa ei mitään ihmeellistä, ekalla yksi ylimääräinen este ja toisella radalla ensimmäinen rima ja .... hui, uskaltaako sitä edes myöntää... puomin alastulovirhe. Korjataan jatkossa :)

18.-21.4. meni mökkeillessä. Noah oli ensimmäistä kertaa mökillä ja mitenkäs muutenkaan se siellä olisi ollut kuin kotonaan :) Tosi hienosti nukkui kaikki yöt Takun ja Rotan kanssa suljetussa eteisessä, sekä pysyi tontilla ilman ajatustakaan lähteä seikkailemaan, ihana pieni pennunen <3

22.-23.4. Oltiin Takun kanssa B-maajoukkueleirillä Liedossa. Leirillä oli kouluttamassa Ranskan maajoukkueen pari ohjaajaa. Radat oli sopivan vaativia ja toisella radalla saatiinkin Takun kanssa aika hyvä "ahaa"-elämys Takun monipuolisuudesta radalla. Lisäksi Juha Orenius oli kouluttamassa yhden tekniikkahyppärin, joka sekin oli ihan mukava. Kaikki radat tuli vedettyä myös nollalla läpi, viimeinen treeni useamman kerran ja kivaa oli... Taku tosin oli "hieman" poikki treenipäivien jälkeen. Videoitakin on tulossa kunhan saan ne vaan käyttöön. Rankalaiset tykkäsivät Takusta paljon ja ihmettelivät sen ohjautuvuutta, heillä on Ranskassa myös kelpieitä mutta ne on kuulemma ihan hulluja ja kaahottavat vain suoraa..... hmmm... miksi se kuulostaa niin tutulta?!

Tässä Oreniuksen radalta videota.

 

 

 

 

24.4. Oltiin kisaamassa Helsingissä, Takulle ekalta radalta hylkäys kun hyppäsi VIIMEISEN esteen väärin päin, sitä ennen tehtiin aikast hyvää nollarataa. Tosin toiseksi viimeinen este oli puomi ja Taku törkeästi juoksi sen läpijuoksuna, joten kaipa se oli meille molemmille oikein, että jouduttiin palaamaan puomille. Toinen rata Takulla oli nolla, mutta selvästi edellisten päivien treenit näkyi Takussa ja Taku meni rataa ihan puolilla valoilla, kärjestä jäätiin 2s. Milo sen sijaan veti ihan mielettömän hyppärin ja ilman riman pudotusta ja pituuskompurointia aika olisi riittänyt kolmanteen sijaan, erittäin tiukassa kisassa!! Kyllä siitä Milosta olisi ollut vaikka mihin kun olisi aikoinaan osannut sen kouluttaa :(  Näistäkin radoista löytyy videot kunhan vaan saan niitä koneelle. Illalla mentiin vielä Korrien kanssa treenaamaan puruja ja Milo pääsi ottamaan ihan perustreenin Juhan kanssa. Noahn kanssa käytiin kentällä leikkimässä Juhan valvovan silmän alla ja saatiinkin hyviä vinkkejä leikin kehittämiseen! Noahsta tulee kuulemma seuraava suojelukelpie kun saalisvietti näytti olevan kohdillaan ;)

25.4. Su-ma välinen yö yövyttiin Suskin ja Juhan luona, koska Timolla ja parilla muulla alkoi heti aamusta viettiteoria kertaus, jota olikin sitten kiva kuunnella sivusta ja imeä tietoa. Iltapäivälle oltiin sovittu purutreeneja Veikkolaan ja Milokin pääsi ottamaan puruja taas vieraan maalimiehen kanssa. Otettiin ihan vaan pakoja ja varioitua pitkää liikettä, kokonaisuudessaan ihan hyvä treeni vaikka Milo muutaman huonon otteen saikin. Samaan syssyyn oltiin järkätty paikalle myös Noahn pentueen pentutreffit, paikalla oli Noah, Cinta, Nuuk ja Narri, sekä itse kasvattaja. Ihania kelpien alkuja kaikki pennut :)  Paljon saatiin kuvia ja laitan niitä tännekin esille kunhan vaan ehdin!

Tässä päivältä otettuja kuvia, kuvat on ottanut Sara Salmio.

1304322284_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Narri ja Noah, kumpi on kumpi?

 

1304322275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noah, Narri, Nuuk ja Cinta. Vielä kuvasta puuttuu Ria ja Q.

 

1304322260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rakenne kuvaa... kun sen osaa asetella, se osaa asetella. Hihnan toisessa päässä en siis ole minä :)

 

1304321900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ryhmäpainia :)

 

Ja vielä muutama kuva Milosta...

1304322243_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1304322213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja poseeraus.

1304321855_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

 

Tällä viikolla ollaan korkattu jälkikausi. Ensin keskiviikkona ja tänään aamulla. Milolle ajoin ihan normijäljet, sekalaisilla nameilla, esineillä ja kahdella kulmalla. Keskiviikkona huomasi Milon työskentelyssä jonkin verran painetta, mutta hyvin teki koko ajan töitä ja nimenomaa minulle ei nakeille, esine ilmaisut varmat. Tänään aamulla samantyyppinen hieman pidempi ja pari esinettä enemmän. Kolmannelle esineelle ihan mieletöntä työskentelyä suorilla ja kulmassa, esine ilmaisutkin hyvät. Kolmannella esineellä menin palkkaamaan Milon pallolla ja sen jälkeen Milon oli vaikeaa jatkaa jäljestystä suu kiinni, eikä nenätyöskentely tietenkään sitten enää ollut niin tarkkaa, mutta loppu jälki ajettiin, tehtii kulma ja ilmaistiin viimeinen esine. Ensi viikolla aloitetaan harjoittelemaan janoja koska jälkikoe uhkaavasti lähenee, eikä Milolle ole vielä kertaakaan tehty janaa... saati jäljestetty metsässä. Esineruutua otettiin viime vuonna kerran ja sitä ennen pari vuotta sitten... heh, hyvin se koe menee... heh heh...  voi olla että koeaamuna ei enää pahemmin naurata :)

 

 

Pentunurkkaus

Mitäs Noah? Se vaan ihastuttaa olemuksellaan kaikki tapaamansa ihmiset <3 Tähän asti se on vastannut ihan kaikkiin odotuksiini ja vielä enemmänkin. Ollaan ihan vähän tehty pikku tottiksia, imutusta ja sivulletuloja, maahanmenoa ja istumista. Agilityssa edelleen siivekkeen kiertoja ja putkea, hieman myös puomin alastuloa. Kaikissa homma etenee siihen tahtiin kuin treenataan, mitään stressiä en ole treenailusta Noahn kanssa ottanut, kyllä sitä vielä ehtii :)

Keskiviikkona tein sille ensimmäisen namiruudun, meni 5s kun Noah tajusi homman. Intensiivisesti ja täysin omatoimisesti etsi ruudusta nameja 4,5min ajan ja kun aloin sitä ottaa ruudusta pois se vaan kiskoi ruutuun takaisin, niin että ruohotupsut lensi. Tänään aamulla toinen samanlainen ja nyt alkuun hieman keuli kun oli niin innoissaan, mutta hienosti hetken kuluttua rauhoittui hakemaan nameja intensiivisesti ja erittäin maavainuisesti. Tällä kertaa melkein tyhjennettii ruutu jo 2 minuutissa, enkä meinannut millään saada liukasta pentua pois ruudusta, taisi livetä käsien välistä parikin kertaa... pitää vissiin laittaa sille valjaat, että saan sen pois ruudusta! Mutta lupaavalta näytti ja näistä on hyvä jatkaa :)