Voi hyvät hyssykät sentään... kauniisti sanottuna... ei puutu meidän aamuista toimintaa 4 koiran ja yhden kissan kanssa. Ensin pentu herää klo 6, sillä pissahätä, viedään pentu ulos - pentu pissaa. Rotta herää ja vinkuu talon toisessa päässä kun "ON AAMU!". Tästä innostuneena pentu herää uudestaan ja piippaa myös, jonka jälkeen kissa tulee makuuhuoneeseen istumaan pentuaitauksen toiselle puolelle härnäämään pentua, joka tietenkin ottaa kierroksia kun ei pääse kissan luo... Milo vahtii kaikkea makuuhuoneen portin takaa ja on hengessä mukana, varmuudeksi tuo portin toiselle puolelle Kongin, jos joku aamuvirkeä hänen kanssaan vaikka leikkisi. Taku odottaa kiltisti Rotan kanssa samassa huoneessa ja yrittää olla kuulematta Rotan piippausta ja teeskennellä nukkuvaa... Niinpä me Timon kanssa suunniteltiin varhain tänä aamuna, että voitaisiin hyvin kirjoittaa lasten satukirja "Aamu Eläintarhassa", pääosia kirjassa esittäisi pieni Tasmanialainen (=Noah), Rotta-neiti (=Rotta), Smeagol-orava (=Taku), musta Salamaeläin (=Milo) ja Metsäpuuma (=Nelson). Mahtaisiko kirjalla olla myyntiä?

Asiaan... treenattu ollaan. Keskiviikkona ajelin hallille treenaamaan Milon ja Rotan kanssa agilitya, Takulla oli ohjelmassa iltapäivällä hieronta, joten se pääsi vain lenkeille mukaan. Milon kanssa tehtiin lyhyehkösti valmiina ollutta rataa, jossa sai mukvasti vauhtia ja nopeutta. Ei Milon kanssa mitään suuria ongelmia ollut ja loppuun vedettiin puhtaasti läpi. Rotta sen sijaan esittää jatkuvaa kehitystä :) Otin sen kanssa A:ta ja keppejä. A:ta otettiin tällä kertaa ensimmäisen kerran jonkin esteen kautta ja aloitettiin putkesta koska siitä saa hyvät vauhdit, hienosti Rotta pysähtyi alastulolle, josta palkkaus vielä namilla. Hieman on hakemista A:n ylösmenokontaktin kanssa koska suurimman osan kerroista Rotta taisi hypätä kontaktin yli, mutta en jaksa siihen nyt niin kovin panostaa, jos se hyppää sen yli niin voi voi... uskon kuitenkin että tyyli tulee muuttumaan niin ettei hyppää A:lle vaan tulee kiipeämään sitä ylös. Tämä asennehan ei siis tietenkään kävisi omien koirien kanssa, mutta kun Rotan kanssa tämä on kuitenkin toissijaista harrastelua :) Kepeillä ollaan edistytty huimasti!! Mennään jo koko pystyt kepit niin, että molemmissa päissä on enää kahdet ohjurit!! Huimaa :) Nyt siis päästään ihan oikeasti treenaamaan keppejä! Taku kävi hieronnassa eikä mitään pahoja jumeja ollut, hieman kirrasi lapojen välistä ja rintarangan kohdalta, mutta saatiin jumit hyvin auki. Kuitenkin noudatettiin Takun kanssa Tanjan ohjetta ottaa pari rauhallista päivää, joten torstain pienryhmä treeneihin osallistuin sitten Milon kanssa.

Oli aika jännää olla Milon kanssa taas ohjatuissa treeneissä... en muista koska viimeksi oltais oltu. Milon kunto on tämän pakkastalven jäljiltä ihan rapakunnossa ja viimeisellä vedolla oli Milo jo ihan loppu... tosin oltiin me siinä vaiheessa jo mentykin varmaan ainakin 15min treeniä. Treeni itsessään meni hyvin, ei pahempia ongelmia ja radalla ollut pöytä ei ollut meille mikään ongelma, hienosti Milo haki pöydän suoran päästä kahden putken suun välistä :) Takun kanssa täytyy kevään aikana harjoitella pöytä kuntoon ja varmaksi. Rimoja ei pahemmin tippunut ja kontaktit oli ihan ok.

Tänään oli vuorossa purutreenit. Edelleen Milon kanssa hiotaan sitä selkäkuljetusta ja tänään se alkoi jo näyttää lupaavalta!! Suurimman osan ajasta Milo pysyi hyvällä kohdalla ja koetti samalla pitää silmällä minua ja maalimiestä. Tämä oli ihan loistavaa!! Tehtiin liikettä nyt ihan kisanomaisesti  ja niin, että kun Milo oli hyvässä kohdassa ja kontaktissa maalimieheen päin, Hannu palkkasi kääntymällä ja Milo pääsi hihaan. Jotenkin nurikurisesti Milo alkoi edistämisen sijaan pikkuhiljaa tiivistämään seuruuta ja hakeutumaan oikeaan seuruu kohtaan. Tästä sitten jatketaan taas kahden viikon päästä!

 

 

Pentunurkkaus

Mitä on pieni Tasmanialainen päässyt touhuamaan?! Ollaan edelleen enimmäkseen harjoiteltu ihan vaan elämää. Keskiviikko oli varsinainen leikkipäivä kun ensin aamulla pääsi leikkimään 14vko ikäisen Neela-bortsun kanssa hallin pihalla ja vielä iltapäivällä tuli meille kylään 16vko ikäinen Xara-bokseri. Tosi kivasti Noah mukautuu erilaisiin leikkikavereihin, vaikka boksun pentu alkuun hieman hirvittikin kun se oli niin iso ja raju. Lopulta kyllä Xaran kanssakin löytyi yhteinen sävel leikille, valitettavasti koko ero on aikamoinen ja pelkään, että Noah loukkaa itsensä niin rajuissa leikeissä. Neelan kanssa olivat oikeinkin sopiva leikkipari ja leikkikin näytti olevan hyvin tasapuolista :)

Keskiviikkona käytiin vielä Takun hieronnan jälkeen ostamassa Noahlle uusi villa-asuste, täytyy laittaa siitä kuva tännekin koska se onkin aika mähee paita :) Samalla vähän tutustuttiin mukaviin myyjiin ja käytiin harjoittelemassa kaupunkikävelyä autotien vieressä. Noah ei pahemmin vastaantulevista ihmisistä tai muista koirista välittänyt ja oli helppo alkaa opettaa ohi käskyä namin kanssa. Pahemmin ei ole Noahlla tarvetta vetää remmissä ja tarjoaa tosi usein lenkillä katsekontaktia, tuntuu kuin sitä ei mikään muu maailmassa kiinnostaisikaan ja hyvä niin :) Autoista ei meinattu mitään, vähän piti pörisevää mopoa kääntyä katsomaan mutta se oli aika pian prosessoitu pienen pennun päässä ja päästiin jatkamaan matkaa. Torstaina käytiin taas Turussa tällä kertaa kauppatorilla, kampaajalla ja hansakorttelissa. Noah on kyllä ihan superreipas ja ohittaa ihmiset kaupungilla hienosti, välillä voi tulla vastaan houkuttelevia jalkoja , mutta tulee kyllä kutsusta pian takaisin mun luo. Aina sisälle  pääsy on ihan sairaan hienoo ja pitäisi pian päästä tutustumaan paikkaan ja ihmisiin, valitettavasti Noahlla ei kovinkaan edelleenkään ole sitä itsesuojeluvaistoa etenkään vieraiden ihmisten kanssa... ja niinpä meinasi pentu päätyä Hansakorttelin Huitujen maskotiksi. Noah meni innoissaan yhden juopon luo joka ojensi käsiä alas ja ennen kuin huomasinkaan pentu roikkui pää alaspäin Huitun kainalossa. Onneksi taisi Huitulla olla tuo kyllästys sen verran tehokas että liikkeet olivat hyvinkin hitaat ja sain pelastettua Noahn sen kainalosta ennen kuin olisi tippunut pää edellä betonilattiaan... Eipä Noah moisesta ollut moksiskaan ja jatkoi vain lönköttelyä pitkin hansan kujia :)  Kävi kyllä mielessä, että pitäisikö ehkä käyttää pentu suihkussa kun pääsee kotiin... :P

Torstaina mentiin ensimmäistä kertaa omaan halliin tutustumaan kun oli treenit käynnissä ja hallissa paljon ihmisiä ja haukkuvia koiria. Noah oli hallissa kuin olisi moisessa tilanteessa aina ollut, eikä oikeastaan ollut kovinkaan kiinnostunut mistään muusta kuin minusta ja nameista :) Noah sai olla vapaana meidän kentällä samalla kun rakennettiin treeni rataa, samalla taas hieman ohjausharjoitteita ja palkkauksia ohjauskäteen... Välillä annoin luvan käydä tervehtimässä muita ihmisiä, mutta pian oli Noahlla jo kiire takaisin hommiin ja tarjoamaan kontaktia <3