Sunnuntaina kävin aamulla liitämässä Noahn ja Takun kanssa, Noahn kanssa treenattiin keinua, vauhtipuomia ja muutamaa hyppyä. Takun kanssa treenattiin hetsattua keinua namialustalla.

Mietin pitkään miten saisin opetettua Noahlle keinua ilman apuohjaajia koska treenaan 99% yksin ja nyt tämä alusta keinun päässä tekniikka tuntuu toimivan hyvin! Noahlla on selkeä visio juosta keinun päähän alustalle ja käydä sinne maaten odottamaan lisäpalkkaa alustalle. Viime kerralla siirsin siivekettä keinun alla sen verran että se hieman kolahtaa, eikä Noaha olisi voinut vähempää kiinnostaa :)  Ajatuksenahan on siirtää keinun laskeuduttua kokonaan palkka maahan alustalle. Täytyy edetä tarpeeksi ripeästi keinun laskemisen kanssa ettei juututa liian helppoon treeniin, maahan haluan Noahn keinulla koska olis niin hienoa jos menis keinun vauhdilla ja matalana :D Noahsta tulee  mun ensimmäinen koira jolle on opetettu keinu kunnolla, vähän on tullu oijottua noiden muiden kanssa...   Puomia treenattiin ensin yksittäisenä ja sen jälkeen putken kautta vauhdilla.... ja voi jessus mikä vauhti! Ei oikein jarrut taaskaan ekalla pitäneet, joten seuraavilla käskyillä piti hieman muistutella jarruista matkan varrella suullisesti ja näin saatiin puomi onnistumaan. Noah on hieman samanmakuinen kuin Milokin, että vauhti vie mennessään ja puomiltakin tuntuu välillä olevan hieman kiire pois... sinne on pitkä aika vielä, että jatketaan kontakteilta matkaa. Loppuun muutamaa hyppyä, rimat 45cm, hyvin hyppää ja kääntyykin vähän turhan hyvin, mutta hyvä niin, kyllä kelpien saa aina irtoamaan :D

Takun kanssa erilaisia lähetysvarioita keinulla, ilman mun liikettä, mun liikkeellä, ilman vauhtia ja vauhdilla... jne. Hyvin Taku juoksee päähän asti ja on ihan täpinöissään treenistä. Luotan nyt siihen ensimmäiseen opittuun käyttäytymismalliin ja vain se vahvistamiseen, mutta ajan kanssa näkee toimiiko se sitten kisoissa. Keppejä täytyisi myös vielä ehtiä treenaamaan.

 

Muuten olen nyt ajatellut taas jättää Noahn agilitya hieman vähemmälle, koska aletaan olla koulutuksessa siinä vaiheessa, että pitäisi alkaa oikeasti treenaamaan hyppyjä, keppejä, vauhtipuomia ym. koiran kropalle rasittavaa ja kun Noah nyt tekee kaiken isänsä asenteella niin treenit alkaa mun mielestä olla turhan hurjia 9kk ikäiselle pojanklopille. Suunnittelin nyt siis loppusyksyn panostaa jälkeen vielä kun pystyy ja saamaan sitä niin paljon eteenpäin kuin suinkin mahdollista vielä tämän vuoden puolella. Samalla täytyisi treenata hieman tottista, jotta pystytään menemään puruissa eteenpäin koska ei mene kauaa kun Noahn kanssa tulee ottaa mukaan hallinta. Lisäksi olen nyt ajatellut opettaa Noahlle leikkimisen kunnolla, vaikka se olisikin pitänyt tehdä jo aikaisemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Saadaan Noahn kanssa hyvä leikki aikaiseksi Noahn ollessa liinassa, se tuo lelua minulle ja kantaa sitä ym. mutta ilman liinaa päästää lelun suustaan ja siihen paikoilleen odottamaan, että minä tulen tekemään lelusta aktiivisen ja taistelu voisi jatkua. Täytyy siis aivopestä pieni Tasmaani haastamaan minua leikkimään tuomalla lelua mulle. Helpottaisi huomattavasti tuota palkkaamista agilityssa....

 

 

Laitetaan vielä pari Maija Henttosen ottamaa tottiskuvaa Maiskis-tokoiluista...

1316502403_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuunnellaan tarkkaan kouluttajan ohjeita.

 

 

1316502419_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä pieni kuva tämän hetkisen seuruun tilasta ilman imuttamista, nopea on kuvaaja ollut koska pitkään ei tällä hetkellä ilman namia mennä :)

 

 

 

Ja treenin lopuksi sisarusparvi pääsi juoksentelmaan! Kuva Unnu Kuusinen

1316502713_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noah on kyllä niin erehdyttävästi isänsä näköinen kun juoksee

Nuuk-veikan perässä, jatkona viimeisenä tulee Narri-sisko :)