Joulun jälkeen on meillä treenattu ahkerasti, lähinnä agilitya, mutta myös tottista. Taku on taas palannut agikentille joulutauoltaan ja Noahn kanssa edetään kovasti agilityssa, niin että homma alkaa jo näyttää agilitylta. Milon ja Rotan kanssa olen pysynyt tavoitteessa yksi treeni viikossa. Lisäksi olen Ollaan kaikkien kanssa treenattu myös hieman tottista. En enää muista eritellä päiviä, mutta suurinpiirtein muistaa jotain jokaisen treenistä :)

Milon kanssa uuden vuoden päivänä Helsingissä treenattiin tottista. Ajatuksena oli testata vähän jääviä juoksusta, että miten ne mahtaa onnistua kun ei olla niitä koskaan tehty. Aloitettiin heti kylmiltä sitten, alkuun normikävelystä liikkeestä maahanmeno ja heti perään sama juoksusta. Ja mitä tapahtui? Milo tippui maihin molemmilla kerroilla kuin aina olisi juoksustakin tehnyt jääviä... ihme koira... sama juttu liikkeestä seisomisessa. Eli voi siis sanoa, että meillä on kaikki 3-luokan tottisliikkeetkin jo hallussa :D Milo on kyllä siitä ihme koira, että sen kanssa treenaaminen on aina nautinto! (paitsi ehkä joskus agilityssa.... hehheh... ) Tänään treenattiin tokoa, kerrattiin ruutua, kaukkareita ja noutoa. Ruutu hyvä, kaukkarit Milon seistessä pöydällä, tämä hyvä. Noudossa ote kapulasta on tällä hetkellä erinomainen, luovutusasento Milomaisesti vino, muuten kyllä hyvä!

Takun kanssa päästii sitten pitkästä aikaa pienryhmätreeneihin, jotka siis samalla olivat meidän viimeiset :(   Säännöllisiä koulutuksia siis Takun kanssa meillä ei nyt enää ole kun kouluttaja vaihtoi seuraa, mutta onneksi kuitenkin päästään leireilemään TopTeam-leireille! Treenissä siis itsessään ei mitään vaikeaa, hiottiin vaan TAAS pieniäkin hidasteita ohjauksesta pois. Taku kyllä tuntui pitkästä aikaa ohjaukseen höyhenen kevyeltä, ihana oma Liito-Orava <3  Tänään kävin treenaamassa Takun kanssa slalomin ja välistävetojen erottelua. Kolme estettä peräkkäin, ensin slalomina ja sen jälkeen välistävetoina ja sama toiselta puolelta. Lisäksi treenattiin yksi vaikea keppikulma aloitus ja takaaleikkaus. Ihan mielettömän hyvä treeni Takun kanssa!! Viime viikolla treenattiin myös tottista, vähän seuruuta ja jääviä. Takulla on selvästi syttynyt jäävistä lamppu päässä ja tekee ne selvän itsevarmasti. Hyvä näin. Seuruukin oli vähän parempaa eli hieman vähemmän poikittamista.

Noahn kanssa 1-vuotissynttäreiden kunniaksi piti vielä korkata viime vuoden puolella A-estekin. Uuden vuoden aattona Noahn kanssa vähän hyppelyä esteillä sekä pienen radan jatkeena puomia. Lopuksi vielä ensimmäisen kerran A-este!! Muutaman perinteisen lentoA:n jälkeen saatiin muutama maltillisempi suoritus, tosin Noah piti lähettää A:lle ihan esteen juurelta, jottei vauhti ollut liian kova ja jarrut harjanteen päällä toiminnassa. Noahn mielestä A-esteessä ei ollut mitään ihmeellistä, 2on2off-kontakti alastulolla sujui kuin vanhalta tekijältä :) Tänään taas hallille, aiheena tällä kertaa kepit ja keinu. Näillä muutama toisto, kepit 10cm etäisyydellä osana muutaman esteen ratapätkää ja keinu muutaman esteen suorituksen jälkeen radan päässä. Keinu tippui nyt puoleen väliin. Lisäksi tsekkasin renkaan tilanteen, se on hyvä :)

Rotan kanssa viime viikolla kertaalleen ratatreeniä, joka ei mennyt ihan hirveän hyvin, mutta kepit haettiin ja mentiin hyvin, sekä kontaktit oli ihan loistavat!! Ohjauksellisella puolella olisi voinut olla petrattavaa, mutta parempi näin päin :D