Vihdoin ja viimein on yksinhuoltajaelämä päättynyt kun Timon 6vko kestänyt kurssi on ohi, hieman helpottuu arjen pyöritys ja ennen kaikkea koirien treenaaminen :) Viime viikonloppu meni tiiviisti IPO MM-kisoja seuratessa, mutta sunnuntaina käytiin kuitenkin ottamassa porukalla tottistreeniä aksahallilla. Aksaakin ollaan käyty viime viikon lopulla treenaamassa, mutta en kyllä nyt siitä ihmeellistä muista... Tämän viikon maanantaina ajettiin aamulla jälkeä ja tiistai aamulla kävin aksaamassa poikien kanssa.

Sunnuntai tottisaiheena oli Milon kanssa jäävät ja noudot. Milon seuruu on tällä hetkellä hieman turhan edistävää, mutta en ala sille nyt enää tekemään mitään ennen koetta, se on nyt mitä se on. Jäävät joka kerta oikein ja noudot ihan ok, hieman taas nykimistä kapulan heiton yhteydessä. Takun kanssaotin pitkästä aikaa noutoa ihan noutona ja liikkeestä seisomista. Noudot oli nyt ihan SUPER!!! Hienosti on luonut agiesteiden hyppely tunneoppimista ja Taku oli ihan into piukeena :) Liikkeestä seisominenkin oli hyvä eli siis tosi onnistunut treeni!! Hyvä Smeagol :)

Maanantain jäljeksi tein Milolle kisanomaisen 100 + 100 + 100 askelta, kahdella kulmalla oikealle, kaksi esinettä. Ja voi kääk sentään... hermo meni. Tiedän, että Milo osaa jäljestää, mutta välillä, niin kuin nyt, ajaa ensimmäiset 50 askelta ja ikään kuin toteaa " ei täällä ole nameja, mitä sitten?"... Tällä kertaa otin Milon eteeni (vain hieman hermostuneesti...) ja todella käskin, että JÄLKI!! Ja jo lähti kelpie jäljestämään! Veti loppu jäljen todella hienosti, hieman korkealla nenällä, mutta ilmaisi esineet ja teki kulmat hyvin. 300 askeleen ja toisen esineen jälkeen olin laittanut jäljelle nameja sekaisessa järjestyksessä ja vielä yhden kulman vasemmalle namien kanssa, loppuun kolmas esine. Kaikenkaikkiaan siis  erittäin hyvä jälki ilman alun keskustelua, pelottaa vaan, että mitä jos Milo tekee saman kokeessa... siellä ei oikein voi nostaa kelpiä valjaista jäljelle ja karjaista jälki. Voi nakki sentään, mitä tästä mahtaa tulla....

Tiistaina tein molemmille pojille pienen ratapätkän, Milolla vahvistin käännöksiä ja Takulla haettiin fiilistä. Milo meni radan itseasiassa yllättävän hyvin ja sain palkattua sitä hyvistä käännöksistä monta kertaa. Ratapätkä päättyi keinuun ja siellä Milon kanssa piti hieman keskustella taas alastulosta, mutta lopulta saatiin monta onnistunutta keinua :) Takua olen nyt nostattanut haukuttamalla ja se tuntuu saavan siitä aika hyvät fiilikset. Itse rata meni tosi hyvin ja kepit Taku meni joka kerta, hyvällä nopeudella, myös ilman palkkaa päässä!!