Tällä viikolla ollaan eniten treenattu aksaa, Milon kanssa olen käynyt jäljellä ja Rotta on saanut tottistella. Maanantai oli meillä totaalilaiskottelu päivä, tiistaina kontaktitreeniä hallilla kaikkien kolmen kanssa, keskiviikkona Milon kanssa jälkeä ja Rotan kanssa tottista, torstaina oli epikset Takun kanssa ja tänään käytiin aamulla ottamassa kisoja edeltävä ratatreeni Milon ja Takun kanssa, Rotta pääsi tottistelemaan.

Milon treeniviikko on mennyt ihan jees, kontaktitreeni oli Milon kanssa tosi onnistunut ja sain monta hyvää toistoa puomilla ja A:lla, keinua ei treenattu kun sitä ei meidän kentällä ollut käytössä. Milon keskiviikko jälki meni jäljestyksen puolesta loistavasti, tarkoituksena oli harjoittaa kulmia ja lisäksi oli mukana kolme esinettä. Kulmat mentiin nyt todella hyivn ja muutenkin Milo työsti jälkeä todella hyvin. Ainut huono asia treenissä oli se, että Milo ajoi kiireessään yhden esineen yli, joka oli melko korkeassa heinikossa, kaksi muuta ilmaistiin hyvin. Seuraavaksi teen jonkinlaisen esinesuoran korkeaan heinikkoon. Tänään aamulla kävin treenaamassa eilistä episten rataa, joka olisi voinut mennä paremminkin.... ohjauksellisesti ei ollut mitään ongelmaa, mutta joka kerta tippui rima tai Milo himmasi kontaktilla ja se keskeytti treenin. Rimoilla oli selvästi prässiä multa, mutta ei niitä siltikään saisi pudottaa... murrr... muutama ihan hyvä kontaktikin saatiin, mutta tulipa palattua taas maan tasalle ennen kisoja.

Takun treeniviikko onkin sisältänyt vain aksaa. Tiistaina kontaktitreeniä, joka meni Takulta ihan ok. Torstaina epiksissä mentiin möllirata, jotta saatiin kaivettua taas hieman asennetta ulos. Ohjasin Takua mahdollisimman kaukaa ja lähettämällä, jotta Taku alkaisi "uskaltaa" ja uskalsihan se :) Hyvä rata vedettiin ja vauhti oli Takulla hyvä. Tänään aamulla menin myös Takun kanssa avoimen rataa, asenne oli kohdillaan ja Takulla oli hauskaa. Takusta on kyllä tullut sellainen putkiin viuhahtelija, että menee jopa selän taakse putkeen, jos vähääkään siihen suuntaan ohjaan tai edes vihjaan. Täytyy siis yrittään nyt muistaa ohjata putket tarkasti, koska viimeiset kaikki hyllytkin on tullut siitä, että Taku viuhahtaa putkeen.

Rotan kanssa on tullut tällä viikolla treenattua vähän vähemmän, kun on pitänyt tällä viikolla käydä töissäkin... tylsää. Tiistaina kuitenkin Rotta pääsi tekemään puomia ja koko pitkiä kujakeppejä. Hieman oli Rotta unohtanut puomia ja hetki meni siinä keskustellessa, että ylösmeno namin jälkeen kuuluu jatkaa kiipeämistä eteenpäin... Alastulokontakti oli tosi hyvä kun paikalla oli siivekkeet molemmin puolin, ilman siivekkeitä Rotan oikea takajalka ei tahdo pysyä jarrutuksessa mukana ja se helposti tippuu maahan. Vieroitetaan siis siivekkeistä pikku hiljaa. Kujakepit mentiin nyt ekaa kertaa koko pitkänä, alkuun hyppäsi puolesta välistä pois, mutta pikkasen helpotettuna meni koko kepit nätisti. Saatiin siitä sitten monta hyvää toistoa, keppiväli oli nyt noin 15-20cm ja mukana ohjurit. Ei olla taas treenattu hälinässä pitkään aikaan ja hieman Rottaa ajoittain häiritsi ulkoa kantautuvat toisten koirien haukkumiset ja lisäksi kehtaavat käydä hallissa vessassa kesken meidän treenin... törkeää. Hyvin Rotta jatkoi tekemistä, mutta oli pakko näyttää, että nämä asiat on huomattu. Tottiksessa tällä viikolla ollaan treenattu seuruuta ja siinä vasemmalle käännöksiä. Rotan seuruu alkaa pienellä matkalla jo näyttää hyvältä, nami imutustahan ei olla enää pitkään aikaan tehty, vaan pallo on vasemmassa kainalossa, josta se sille tiputetaan naksun jälkeen. Asenne on jo aika hyvä, viettitaso on selvästi noussut ja Rotta haluaa tehdä seuruuta. Seuraamisesta tulee kyllä Rotasta mieleen kouluhevoset, kun heittelee etujalkoa eteen suorana seuruussa :) Vasemmalle käännöksetkin ovat menneet tosi hyvin.

Huomenna meillä onkin sitten ATT:n kisat, kaksi starttia molempien poikien kanssa ja sunnuntaina Taku menee luonnetestiin. Lisäksi käydään taas pureskelemassa Jarmoa sunnuntaina illalla ja siinähän se viikonloppu jo menikin :)