Tänään oli vuorotyöläiselle sopivasti purut aamulla klo 10, aika kätevää :) Samalla otin kentällä Milolle hieman seuraamista, jääviä ja hyppynoutoa. Taku pääsi tekemään seuruuta yksin ja henkilöryhmässä, lisäksi otin noutokapulan kanssa pelleilyä. Rotta-Potta sai illalla treenata kapulan pitoa.

Aloitin päivän treenaamalla Milon tottista. Ongelmanahan on edelleen Milon edistäminen kun vietti nousee ja sehän nousee kun otetaan tottista purukentällä... Ensi alkuun otin rauhallisia liikkeelle lähtöjä, niin ettei Milo heti ponkaa puoli koiran mittaa eteenpäin kun olkapää hieman heilahtaa, onnistui ihan jees. Sitten seuruussa pyrin saamaan Milon sijaintia taaemmas peruuttamalla joka kerta kun alkoi edistää, tämäkin alkoi lopulta tuottamaan hyvää tulosta ja Milon mielenkiinto selvästi heräsi kun ei tiennyt mennäänkö eteen vai taakse. Valitettavasti Milo ei osaa takapään käyttöä ja peruuttaminen on hieman tönkköä, mutta toimii. Hyppynoutoa otin niin, että vein kapulan esteen toiselle puolelle, koska en halua vahvistaa Milon nykimistä heiton yhteydessä. Nyt pitkästä aikaa Milon etujalat kopsahti esteeseen mennessä, sitä ei ole taas tapahtunut, muista koska viimeksi... Sitä sitten hypittiin kapulalla ja ilman, eikä kosketusta tullut enää toistamiseen, liekö sitten Milolta joku ponnistuksen arviointi virhe. Ensi kerralla täytyy taas ottaa edestä sivulletuloja, tahtoo usein jäädä hieman vinoon.

Sitten oli purujen vuoro, tänään treenattiin hallintaa piilolla, jotta saatiin samalla harjoiteltua piilotyöskentelyä. Annoin klikkerin apuohjaajalle, joka klikkasi aina kun Milon seuruu oli hyvässä kohdassa, siitä sitten päästin Milon joko haukkumaan tai viettiin. Huonosta haukusta vedettiin pois, nostettiin viettiä ja lähetettiin uudestaan. Nämä harjoitukset hyviä ja hallinta tuntuikin hyvältä, Milo jopa painoi jalkaa :)  Sitten siirryttiin kokeenomaiseen pakoliikkeeseen, joka meni hyvin. Ainut korjauksen vaativa asia oli jälkivartiointi, Milo kun aloitti heti irrotuksen jälkeen haukkumaan ja unohti hiljaisen vartioinnin. Tosin tätä jälkikäteen mietittynä taisin viimeksi päättää, että saa tehdä mitä haluaa.... nyt kuitenkin käskin uudestaan istumaan, voivoi lahoa päätä. Uusintahyökkäys, kuljetus ja kuormitus meni hyvin. Kelpie vain pärisi matkalla kun sillä lailla luullaan huitovan, ote kuitenkin hyvä, rauhallinen ja voimakas. Loppuun otettiin pitkäliike kokeen omaisesti, siinä tuli sitten pieniä teknisiä ongelmia Jarmon puolesta. Milohan on tiedettävästi vaikea ottaa kiinni pitkässä liikkeessä, koska se on niin pieni ja tulee täysillä loppuun asti, yhtään hidastamatta. Nyt kävi kahdella ensimmäisellä kerralla niin, että Jarmo lähti joustoa ennakoimaan liian aikaisin ja veti hihan pois alta, jolloin Milolla ei ollut mahdollisuuttakaan saada hihasta kiinni, kääntyi kuitenkin laskeuduttuaan välittömästi hihan perään ja kopsahti siihen voimala. Kolmannella kerralla Jarmo onnistui ajoittamaan jouston oikein, mutta Milo oli viimeisessä toistossa jo aika väsynyt, pitkähkön treenin jäljiltä. Lähti kyllä lujaa, mutta huomasi, että alkoi ottaa kunnon päälle. Ensi kerralla harjoitellaan pitkää liikettä, jotta Jarmo oppii ottamaan Milosta kopin :)

Lopuksi otin vielä Takun kanssa seuruuta, joka meni tosi hyvin. Ensimmäistä kertaa harjoiteltiin seuruuta myös henkilöryhmässä, tässä ei alun jälkeen mitään ongelmaa. Lisäksi TikuTaku pääsi hyppimään hyppyestettä kapula suussa edes takaisin. Yritän nyt rikkoa nouto jännitettä, teettämällä Takulle kaikenlaista kivaa tekemistä kapula suussa, on nyt toiminut ihan jees. Olen salaa suunnitellut vieväni Takun tänä vuonna vielä BH-kokeeseen, se kun saa aikamoiset fiilarit seuraamisesta :)

 

 

 

Taku B-maajoukkueeseen agilityssa:

Täytyy nyt tähän loppuun kirjoittaa vielä, että Taku on valittu tämän vuoden agilityn B-maajoukkueeseen, aika huimaa !! Tämän pitäisi hieman luoda itselleni lisää uskoa tähän meidän touhuun ja ennen kaikkea pikku-Smeagoliin, on aina mukavaa ja kannustavaa saada jotain tunnustusta osaamiselleen :)