Tämän kauden kisat on nyt korkattu omalla hallilla, tulossaldolla ei paljoa juhlita, mutta kokonaisuutena radat meni hyvin. Perjantaina kisasin vain Takun kanssa kaksi rataa, joista molemmissa oma tyhmä töppi ja lauantaina tehtiin yksi hieno nolla, yksi väärin tuomittu 5 ja tosi upea hyl. Milon kanssa kisasin lauantain kolme rataa, ensimmäinen rata oli perus Miloa, mutta kaksi viimeistä tosi sujuvia. Keskimmäinen olisi varmaan ollut nolla, jos en olii ohjannut Miloa 3. esteen ohi suoraan 4.putkeen... koska loppu rata oli kyllä hieno, iltapäivän hyppärikin meni upeasti aina esteelle 16 kun en ehtinytkään tekemään mitään fiksua ja saatiin siitä kielto. Kisoihin lähdettiin periaatteessä neljän viikon treenitauon jälkeen, ehdin käydä vain tiistaina treenaamassa pikaisesti 5min per koira, mutta nyt on ainakin taas treeni-intoa :)

 

Takun radat tosiaan oli kaikki periaatteessa puhtaita ratoja ja hienoja kokonaisuuksia. Perjantain ekalla radalla oma valssi myöhästyy keinulla ja se vie Takun ensin keinusta ohi ja sitten sivusta keinulle, tästä 10, muuten tosi hieno rata! Toinen josta en nyt jaksa videota laittaa kun rata meni kontakti varmisteluiksi useamman sekunnin edestä oli lauantain keskimmäinen kisa. Saatiin keinun ylösmenolta 5, vaikkakin video kertoo jotain muuta... ja tämän nähtyäni ajattelin kunnolla pysäyttää kontaktit harjoitus mielessä. Sinäänsä harmittaa koska siihen meni tuplanolla, mutta tuomari tuomitsee mitä itse näkee tai ei näe.

Takun perjantain jälkimmäinen rata on näyttämisen arvoinen... muuten todella hieno rata, mutta itselle iskee pituudella Milo syndroma ja sain jostain päähäni, että nyt se lataa pituuden tuonne putkelle asti... ihan kuin Taku irtoisi sinne, lähinnä päin vastoin, hyppy käskyä pitää liioitella, että edes hyppää loppun asti moisessa tilanteessa... ja niinpä tietenkin fiksun tapani mukaan sanon "tule" kesken Takun hypyn ja viimeinen palikka kaatuu, opinkohan ikinä :(

 

 

Lauantaina aamulla tehtiin Takun kanssa hieno rata, jossa ei paljoa ylimääräistä ollut, ainut paikka missä olisi saanut sekunnin verran pois oli A:n tavallista hitaampi alastulo... en muista koska olisin viimeksi takaaleikannut A:lla ja se varmaan hidastaa Takuakin... tämä siis treeniin. Tästä huolimatta Taku oli 6. ja sijat 2.-6. oli alle sekunnin sisällä toisistaan eli kaikki olisi ollut hyvinkin mahdollista.

 

 

Lauantain viimeinen hyppäri oli ihan mielettömän hieno ja se tuntuikin tosi hyvältä... mutta mitä sitä turhaa nollia tekemään kun voi hyllyttää ohjaamalla yhden esteen väärin päin?!

 

 

 

Milon kolmesta radasta kaksi oli ihan jees ja ensimmäinen jotain ihan muuta... Tässä keskimmäinen startti miessä tyylikkäästi ohjaan Milon 3.esteen ohi suoraa putkeen ja jatketaan siitä puhdasta rataa. Pitäisikö ehkä kuitenkin tutustua molempien koirien ohjaukset rataantutustumisessa, että tietää missä suunnassa esteet sijaitsee?!

 

 

Milon hyppäri oli myös hieno, mutta parhaani mukaan kun yritän estää Milon nollaratoja niin onnistuinhan sielläkin lopussa sen kiellon ottamaan... tästä kieppuroinnista huolimatta Milo jäi kärjestä vain 4-5s.

 

 

 

 

 

Mitäpä muuta?

Tällä viikolla on treenattu jonkin verran muita lajeja... maantaina treenasin Takun kanssa tottista BH-koe mielessä. Milo ja Noah ovat päässeet tällä viikolla kahdesti purutreeneihin ja kahdesti jäljelle. Puruissa Milon kanssa hiotaan nyt selkäkuljetusta ja pitkää liikettä, ne on ne joihin täytyy nyt kiinnittää huomiota. Noahn kanssa tehdään vietin vaihtoja ja opetetaan sitä puremaan tiukkaan mikäli mielii tyynynsä pitää, Noah on kehittynyt puruissa ihan mieletöntä vauhtia, nyt se jo kantaa saalista, vie sen Timolle takaisin taisteltavaksi ja viimeksi päästiin hetkeksi saalisrauhaankin, niin ja turhauman kautta puree niin kovaa kuin leuoista voimaa löytyy :) Tottistakin olen Milon ja Noahn kanssa kerran ottanut, Milon kanssa jääviä ja Noahn kanssa ensimmäistä kertaa kentällä ihan tottista varten, tehtiin seuruuta ja eteentuloa, aika hienosti Noah alkaa hahmottamaan takapään käyttöä sivulle tulossa ja imuttamalla esittää hyvinkin korrektia seuruuta, pieni pätevä mini-salama....