Tämä vuosi on aloitettu aksa painotteisesti. Poikien kanssa olen treenaillut kontakteja, keinua ja keppejä, lisäksi jotain pientä ohjauskuviota. Takulla oli torstaina vuoden ensimmäiset ohjatut treenit ja ne meni loistavasti! Kevään tavoitteena Takun kanssa on löytää se optimi suoritus radoille eli niin, että koira etenee mahdollisimman nopeasti radalla... tarkoituksena siis opettaa mulle etten jarruta sitä aina liian aikaisin tai liian myöhään. Torstain treenistä saatiin todella onnistunut lopuksi ja rata tuntui tosi sujuvalta :)

Milon kanssa kävin perjantai aamuna ottamassa samaa ratatreeniä ja treeni meni yllättävän hyvin. Hieman rimoja roiskittiin kun Eckerössä kerta päästiin siinä vauhtiin... muuten kyllä ihan jees treeni. Milon agilityjatko on nyt hieman harkinnassa kun se on ainakin selvää, ettei siitä ikinä tällä suoritusvarmuudella saada maajoukkuekoiraa tai muutakaan, että josko sitten tavoittelisi sitä viimeistä H-sertiä ja sen jälkeen kisailisi ja treenaisi ihan omaksi huviksi ja koiran kunnon ylläpitämiseksi. Milon kanssa on kuitenkin niin mielettömän hauskaa treenata aksaa koska asenne on enemmän kuin kohdillaan. Harmittaa kovasti näin jälkikäteen kun on kouluttanut loistavan koiran päin seiniä... mutta Milo on kyllä opettanut mulle agilitysta enemmän kuin kaikki muut ohjaamani koirat yhteensä! Jospa kykenisin panostamaan Milon kanssa nyt viimeiset kisavuodet sinne PK-puolelle... Samalla pystyisin keskittymään enemmän Takuun ja oppisin ohjaamaan Takua paremmin, se kun on nyt kuitenkin tällä hetkellä perheen potentiaalisin aksakoira :)

Rotta-neiti on myös tällä viikolla taas päässyt treenailemaan aksaa kahteen kertaan. Otettiin ekassa treenissä kujakeppejä ohjureilla ja vähän ratapätkää, toisessa treenissä perjantaina treenattiin kontakteja puomilla ja A:lla sekä samaa ratapätkää kuin Milonkin kanssa 2-3 esteen pätkissä. Rotta on kyllä niin suloinen kun on niiiin tosissaan, mutta on silti niin suurikokoinen pentu :)  Kepeillä jatkettiin siitä mihin loppuvuodesta jäätiin eli kujat yhdessä ja ohjureilla... tästä on hyvä siirtyä pikkuhiljaa koko pystyihin ohjureilla. Kontaktit oli Rotalla hyvässä muistissa eikä ohjauksellisestikaan mitään ihmeellistä. Mennään Rotan kanssa nyt hiljaksiin eteenpäin ja katsotaan koska saadaan neiti sitten kisavalmiiksi, suunta  on kuitenkin loistava !!