Jep, kolmas vapaa putkeen ja mitäpä sitä muuta kuin treenaamaan!! Tällä hetkellä agilitykärpänen on päässyt puraisemaan niin kovin, että hallille olisi hinku ja etenkin Noahn kanssa... Taku on viettänyt viikonlopun rentoutumislomaa kun kävi perjantaina hieronnassa, hieronnassa löytyi jonkin verran jumia oikealta puolelta, liekö sitten tullut  keskiviikon kisoissa kun rimakin tippui?! Rotan kanssa olen viimeksi viettänyt aikaa agilitykentällä juhannuskisoissa eikä sen jälkeen olla esteillä käyty... saas nähdä jaksaako sitä enää ollenkaan. Ehkä mä vielä rutistan Rotan kisavalmiiksi ja sen jälkeen potkin Timon sen kanssa radalle ja kisoihin ;)  

 

Milo on päässyt kertaalleen lauantaina treenaamaan agilitya, otin vähän käännöksiä, kontakteja ja keppejä. Muuten ollaan käyty eilen ajamassa jälki ja maanantaina oli purutreenit. Tällä kertaa Milon jäljen teki Timo, jotta tulee harjoiteltua vieraan tekemää jälkeä... itse jälki meni hyvin mutta 2/3 esineestä jäi pellolle, viimeisen Milo ilmaisi... en sitten tiedä koska olisi Milolta esineet jääneet peltoon, mutta hyvä että tuli nyt ilmi, niin tätä treenataan. Itse jälki meni hyvin ja Milosta huomasi hyvin, ettei ollut saman muija tekemä jälki, selvästi terävämpi ja jännittyneempi, ehkä juuri siksi jäi esineetkin pellolle kun oli niin jännää?! Ensi kerralla Timo saa tehdä Milolle suoran esinejäljen, jotta vahvistetaan näitä vieraan jättämiä esineitä ja vielä ennen koetta ainakin yksi muukin vieras saa tehdä Milolle jäljen. Puruissa haetaan nyt rutiinia koeliikkeisiin tulevaa koetta varten, vielä pitäisi piilonkiertoja vahvistaa, ettei käy kokeessa huonosti... Tottistakin otettiin jossain vaiheessa, vahvistetaan nyt kaikkia jääviä.

Takun kanssa tosiaan keskiviikon kisojen jälkeen oli perjantaina hieronta, Takulla oli jonkin verran jumia oikealle puolella selässä, mutta Tanja sai kuitenkin jumit auki. Viikonloppu meni Takulla ihan koko levossa, maanantaina käytiin pidemmällä lenkillä ja tiistaina kävin treenaamassa kontakteja ja keppejä häiriön kanssa. Kepeillä laitoin Takulle etupalkan ja Takun pujotellessa tein kaikenlaisia kevätjuhlaliikkeitä ja valsseja juuri ihan lopussa.... tarkoitus olisi nyt häivyttää sitä oman liikkeen tarkoitusta kesken keppien suorituksen.

Noah the minimies on päässyt nyt lyhyen ajan sisällä kolme kertaa radalle. Ollaan harjoiteltu joka kerta hyppyjä ja ohjausta, sekä parilla kerralla puomia. Olen niin onnellinen kun Noahn motoriikka vihdoin ja viimein riittää koko puomin suorittamiseen!!! JES! Nyt päästään oikeasti vahvistamaan sitä, tällä hetkellä voin itse mennä mihin tahansa, juosta ohi, jäädä taakse, irrota sivulle tai ihan mitä vaan ja pieni Kelpimies kipittää täysiä puomin päähän namille ja jää sinne kiltisti odottamaan lisäpalkkaa. Nyt vaan toistoja, toistoja, toistoja ja loppuvuodesta satunnaista palkkaa namialustalla. Tosin edelleenkään en ole ajatellut puomia ottaa 8kk ikäisellä pennulle kuin ehkä noin 10 toistoa viikossa, kun ikää tulee, lisätään myös toistojen määrää. Hypyillä olen nyt hakenut sellaista rimakorkeutta joka opettaisi Noahn oikeasti hyppäämään ja sen tulisi keskittyä jalkoihinsa ihan oikeasti. Tällä hetkellä 40cm on hyvä korkeus, siinä Noah joutuu keskittymään hyppyyn, mutta hyppy ei ole sille liian vaikea, niin että tekniikka hajoaisi. Tällä korkeudella nyt mennään jonkinaikaa ja pikku hiljaa nostetaan ylemmäs. Vuoden iän jälkeen on tarkoitus nostaa rimat 2kk sisällä tappiin. Keppejä olin ajatellut nyt aloittaa, mutta luulen pojun oppivan niin nopeasti, etten vielä tuon ikäisen kansa halua keppejä hinkata, odotetaan vielä pari kuukautta. Olen nyt meinannut opettaa kepit ensimmäistä kertaa verkoilla, katsotaan mihin päädytään. Ennen keppejä alan opettaa rengasta ja keinua, siitä sitten pikkuhiljaa alkaa valmistua taas yksi uusi agikiituri :) Jokatapauksessa normaalisti agitreenit jää 1-2 treeniin viikossa, vielä kun pääsee pelloille jäljestämään.

Noah on edelleen ihan mini-Milo, sen asennot, olemus ja liikkeet on kuin suoraan Milosta :)  Se on jotenkin niin koominen pikkumies, työskentelee ihan sika vakana ja hommat tehdään tosissaan, työskennessä ei lässytellä eikä halita ku tehrään HOMMIA! Jäljellä sillä on nyt ihan mieletön palo ja eilisellä jäljellä sain olla suurimman osan jäljestä ihan vaan matkustajana mukana löysän liinan päässä. Puruissakin mennään jatkuvasti eteenpäin, vielä saisi tiukentaa otettaan tyynystä ja saalisrauha on vieraskäsite, kantaa tyynyt, mutta pysähdyttyä tyynyt tippuu siihen. Viimeksi maanantaina aloitettiin opettaa hyppyä tyynyyn ja hyppäähän se jo nyt :)  Tarkoituksena on jättää vuoden vaihteen jälkeen Noah talvikaudeksi tauolle ja jatkaa taas puruja keväällä, sillä aikaa on hyvä vahvistaa tottista niin saadaan sitten ottaa hallintaa keväällä mukaan.