Syksy ja sateet on täällä... ja niinpä mun treenivalikoima on siirtynyt ulkoa sisätiloihin, vaikka suunnittelinkin jotain muuta. Lauantaina 1.10. kävin Rotan kanssa kisoissa kolmen startin verran, tuloksina hyl 10 ja hyl. Maanantaina kävin treenaamassa Milon ja Noahn kanssa agilitya, vaikka Noahn kanssa ei nyt pitänytkään, mutta kun lelupalkkauskin nykyään jo toimii, niin päätin sitten ottaa pienen ohjaustreenin. Milon kanssa treenasin vähän ruutua ja kaukokäskyjä. Tiistaina kävin taas hallilla, tällä kertaa Takun kanssa pientä ratapätkää ja Noahn kanssa keinua ja kujakeppien läpijuoksua. Illalla vielä kaikkien kelpieiden kanssa pienet kotipihatokot. Tänään aamulla ajoin pelloille kun pitkästä aikaa paistoi aurinko ja tein Milolle ja Noahlle jäljet.

Takun kanssa treenailin, pientä 12 esteen ratapätkää, radassa ei mitään ihmeellistä vaikeutta, otettiin paljon palkkaa ja pyrittiin pitämään hauskaa :) Eilen illalla tottistelin Takun kanssa pihalla lauantain BH-koetta ajatellen, aiheena seuruu, jäävät, luoksetulo ja loppuun kivakivaa noutojen kanssa. Seuruu meni ihan ok, kaarrattelin vasemmalle ja kun Taku tuntui suoralta, palkka. Jäävät joka kerta oikein. Noudon kanssa pidettiin hauskaa ja tällä kertaa myös Takulla oli oikeasti hauskaa! Käyn vielä ennen BH-koetta Takun kanssa jossain ihmishälinässä tekemässä seuruuta.

Noah on sitten treenaillut enemmän kuin kukaan muu :D, mutta toisaalta sillä on eniten oppiakin edessä. Maanantaina otin sen kanssa hieman hyppyjä ja ohjauskuviota, mm. ennakoivaa valssia, niistoa ja päällejuoksua, rimakorkeus 45cm ja yksi 50cm. Kevyesti Noah hyppää rimojen yli ja pääsääntöisesti käyttää vartaloaan tosi hyvin hypyissä, niisto oli ihan loistava ja päällejuoksut sujuivat hyvin alkuvahvistelun jälkeen. Treenin tein kahdessa osassa, 10min ja 5min. Jätkä tekee rataa ihan mielettömällä asenteella :)  Seuraavana päivänä tiistaina otin Takun treenin perään Noahlle pikaisesti muutaman keinu toiston, hieman näyttää nyt keepiä jännittävän puoliväliin tippuva keinu, joten palaan hieman takaisin päin treenissä, jotta saadaan ylläpidettyä vauhti. Lisäksi muutama toisto puolikkaiden kujakeppien läpi, etäisyys n.40cm, mukana myös ohjurit. Illalla otin Noahn kanssa vielä pientä tottista, seuruuta, perusasentoa ja loppuun vähän noudon herättelyä lelupalkalla. Päästiin jo noudoissa siihen tilanteeseen, että Noah lähtee heitetyn kapulan luo, ottaa sen suuhunsa ja kantoi sitä noin metrin ja tästä vauhti palkka patukalle. Jonkin verran selvästi heräsi Noahlla ajatus noutokapulan olemassa olosta :)  Aamulla kävin pitkästä aikaa sateen tauottua tekemässä Noahlle jäljen, jäljellä pituutta noin 70m ja yksittäisiä tyhjiä askelia, jäljen lopussa esine. Jäljen painuessa tein Noahlle esineilmaisua pellon sivussa, hyvin alkaa poika hommaa hahmottamaan, jopa niin hyvin, että omatoimisesti ilmaisi jäljellä olleen esineen!! Itse jälki meni tosi hyvin, Noahlla on jo selvä taktiikka jäljestyksessä, eikä sitä häirinyt yksittäiset tyhjät ollenkaan, tarkasti kuitenkin jäljen huolella. Pellon pohja oli märkä ja oli kova sivutuuli.

Ja sairaslomalainen... murtumaa on nyt jo paranneltu 3 viikon ajan, eikä Milo ole ontunut jalkaa viimeiseen kahteen viikkoon. Edelleen murtuma kohta on hieman turpeessa, mutta kipeä se ei tunnu olevan. Tukisidosta pidän jalassa aina päivisin, Milon ollessa liikkeessä. Eilen treenailtiin ruutua ja kaukkareita omalla pihalla. Päätin samalla "hyödyntää" Milon sairasloman eli aikaistaa projektia, "Milosta TVA". Vahvistetaan voittajanliikkeistä jo osaamiamme ja opetan nyt syksyn aikana Milolle SEN tunnarin. Tokossa on se "helppo" puoli, että ensimmäisen ja viimeisen 1-tuloksen välissä ei tarvitse olla vuotta :)  Tänään aamulla kävin Milon kanssa ensimmäistä kertaa jäljellä sitten traagisen traumajäljen, pituutta jäljellä noin 200-300 askelta, nameja siellä täällä yksi, kaksi kulmaa oikealle ja kaksi kulmaa vasemmalle. Kaksi ensimmäistä kulmaa hyvin ja kaksi viimeistä pienen tarkastuslenkin kanssa, mutta jatkuva nenän käyminen ja työskentely, lopussa hyvä esineilmaisu. Nyt annoin loppupalkaksi pallon, mutta sattuneesta syystä sitä ei heitelty...

Rotan kisat meni ihan hyvin, mutta treenattavia asioita löytyy ja ne on kepit ja ohjauksen vetoon mukaan tuleminen, kahdella radalla Rotta ampui ulos ulkokaareen ohjauksesta, tosin olisi kyllä ohjauksessakin ollut parannettavaa. Keppien aloituksessa ei ole nyt ollut suurempia ongelmia, mutta Janitan tunnin jälkeen, jossa hinkattiin liian vaikeaa keppikulmaa Rotalle näyttää epävarmuus iskeneen. Ei tahtonut ekalla radalla löytyä oikeaa väliä ja ulkokentällä treenattunakin tunki väkisin toiseen väliin. Ratojen välissä sitten ohjureilla paljon toistoja ja alkoi rytmi löytyä. Keskimmäisellä radalla Rotta meni oikein kepeille ja suoriutui radasta muutenkin kunnialla, mutta ampui väärään putkeen. Kaikenkaikkiaan Rotan radat oli ihan hyviä, ohjauksellisesti mentiin yllättävän hyvin. Nyt täytyy hakea Rotalle lisää kokemusta kepeistä radalla ja ohjaustreeniä palkalla. Ja mikä tärkeintä, kontaktit (yhtä lentokeinua lukuunottamatta) hyvät ja kaikki rimat pysyi ylhäällä!! Hieno Rotta :)

 

 

Treeni-intoa syksyyn!!

1317830068_img-d41d8cd98f00b204e9800998e