Vieläkin kyllä hymyilyttää kun ajattelee pääsyä TopTeamiin, mutta eiköhän se huuma tästä pikkuhiljaa laskeudu. Odotan jo ihan innolla ensimmäistä viikonloppua!! On meillä jo treenailtukin ja lähinnä keskitytty tottisteluun koska edessä on tuleva tokokoe. Taku kävi maanantaina hieronnassa huollettavana, jumia oli vasemmassa lonkassa, lantiolla ja oikeassa ranteessa. Takullahan on noin 4 viiikon takaa pienet Milo taisteluarvet ranteessa ja tämä ollut sen jälkeen ilmeisesti vähän jumissa, liekö sitten jumittanut vasemman takajalan mukana... tiedä näistä. Hyvin kuitenkin saatiin kaikki paikat auki kertahieronnalla ja saatiin lupa mennä torstain treeneihin.

Milo ja Milon tunnari.... tarviiko siitä sen enempää edes kertoa?! Pisteitä ei taatusti kokeessa tästä liikkeestä heru joten tämän viikon treenit on keskittynyt lähinnä vahvistamaan muita liikkeitä. Olen jo vahvasti sitä mieltä, että Milo on koira, joka ei vaan yksinkertaisesti opi tunnaria PISTE. Se ei vaan tajua hakea kapulasta mun hajua. Muut liikkeet on menneet nyt ihan hyvin, kaukkareissa havaittavissa pientä etenemistä, mutta tällä hetkellä nousee hyvin maasta seisomaan, joka oli hetki sitten kauhian vaikeaa... seuraaminen perusMiloa ja vahvistellaan edestä sivulle siirtymistä. Noudot on mitä on eli hyvät, metallikapula on Milon mielestä edelleen maailman kuvottavin asia, mutta noutaa sen kuitenkin. Vielä pitäisi ottaa yksi hyppynouto metallikapulalla ennen koetta. Uusimpana ilmiönä on tullut esille Milon reagoiminen liikkurin "käsky" sanaan ja sitä ollaan nyt viljelty treeneissä joka väliin ja palkattu kun jättää noteeraamatta.

Takun kanssa ei siis tällä viikolla ole ollut agilitya ollenkaan vaan tokoa. Seuraamisen suoristamista, noudon vahvistamista (palauttaa jo laukalla), liikkeestä seisomista on treenailtu jonkin verran kun Taku keksi alkaa liikkua kun tulen sen vierelle... josta tulikin mieleen, että onhan kokeessa se liikkeestä maahanmenokin... pitäisi sitäkin vissiin vähän vahvistaa. Noudon luovutuksessa haasteena on nyt ennakointi kapulan luovuttamisen jälkeen sivulle käskyn kanssa, muutama positiivinen vahvistus eteenjäämisen kanssa vielä ennen koetta.

Noahn kanssa ollaan kanssa nyt tottisteltu ahkerasti ja homma alkaa näyttää jo tottikselta eikä levillään olevalta palapeliltä, erityisesti tykkään nyt siitä tyylistä miten Noah imeytyy vasemman jalan mukana asentovaihdoissa :) Agilityssa ollaan tällä viikolla treenattu kerran kujakeppejä ja keinua, keinu tippuu nyt alaspäin 10cm niin kauan kunnes ei himmaile sinne ollenkaan ja sen jälkeen 20cm jne.... Hieman tuntuu tylsältä tehdä pelkkää toistoa yhdellä esteellä eri jatkossa liitän esteet pienen ja helpon radan jatkeeksi. Ratatreenissä olen tällä viikolla malttanut mieleni ja malttamattomana yritän odotella vielä pari kuukautta ennen niiden tehokasta aloitusta.

 

Muuten lauma on tällä hetkellä AIVAN sekaisin kun Rotta palasi juoksulomalta ja vain todetaksemme, että sillähän on vasta nyt parhaat päivät!! Eli se siitä sitten, olipas taas fiksua ottaa se nyt jo kotiin... ensi kerralla saa olla hoidossa 1½vko. Hieman on molemmilla pojilla keskittyminen toisenlaista vaikka töitä tekevätkin, Noah ei vielä tajua Rotan hyvää tuoksua vaikka kiinnostuneena Rottaa nuuskiikin. Noahllakin on nyt menossa sellainen häiriöherkkä kausi, en tiedä liittyykö se Rotan juoksuun vai muuten vaan kehityksen vaiheeseen, mutta on ehkä hyvä palata muutamassa treenissä ihan alkuun ja vahvistaa kontaktia sekä häiriön huomiotta jättämistä. Tosin Noahn kanssa tämä häiriöherkkyys tarkoittaa lähinnä kolmea vilkaisua jonnekin muualle treenin aikana, mutta en halua että sellaistakaan ilmenee.