En edes muista mitä kaikkea ollaan treenailtu sitten viime kirjoituksen, varmaankin pihatottista ja aksaa. Sunnuntaina kävin myös vetäisemässä Milon kanssa jäljen uuden nypytystekniikan ja lelupalkan kanssa. Kaikkia kolmea olen treenannut tukka putkella kun isäntä sukeltelee altaissa Kuopiossa...

TOTTIS: Tottiksessa olen edelleen vahvistanut Takulla noutoa ja seisomaan jäämistä, Milolla jääviä, noudon luovusta ja sivulle tuloja, Rotan rooliin on kuulunut seuraaminen ja kapulan pito. Tottistelua on kuitenkin ollut hieman vähemmän kuin agilitya. Takun kanssa treenailin agilityssa fiilistelyä ennen kisoja, kepeillä ja muutenkin. Tällä kertaa homma ei toiminut ihan niin kuin viimeksi... liekö sitten kipuja eturauhasessa?! Milo pääsi siinä samassa hieman reenailemaan keppejä ja keinua.

JÄLKI: Sunnuntaina illalla ajoin Milolle noin 200 askeleen jäljen, yksi kulma vasemmalle ja kolme esinettä, kaksi ensimmäisellä suoralla ja viimeinen jäljen lopulla. Milo oli heti alusta alkaen aika tarkkaavainen ja ajoi jälkeä syvällä tarkalla nenällä, molemmat ensimmäisen suoran esineet ilmaisi todella hyvin, vaikka toinen esine oli aika ruohon alla. Pallopalkka esineillä on kyllä Milon mielestä ihan superjuttu, vielä vaan täytyisi saada lisää motivaatiota/hinkua lähteä jatkamaan jälkeä esineen jälkeen. Ajattelin luoda lisämotivaatiota laittamalla aika pian uuden esineen edellisen jälkeen... Kulma meni tällä kertaa täydellisesti, tosin kulmassa oli namit, mutta luopahan se Milolle hieman itsevarmuutta kulmien ajamiseen. Hieman hutilointia toisella suoralla, mutta jatkoi kuitenkin hyvin jäljen ajamista. Huomaa, että nyt kun alettu jäljellä vaatia, on Milollakin suorituspaineet kasvaneet, mutta se ei ehkä ole huono asia kun kuitenkin varmistaa, että Milo myös onnistuu.

AGILIITO:Rotan kanssa olen aika aktiivisesti treenaillut nyt agilitya, aiheena ollut ohjaus, puomi, kujakepit ja rengas. Rimoja olen pitänyt 30-35cm korkeudessa oman ja selvästi myös Rotan hahmotuksen helpottamiseksi. Erilaisia 1-3 esteen ohjauskuvioita olen treenannut, mukana hyppyjä ja putki, Rotta on kyllä ollut oikein nopea oppinen, osaa hyvin lukea ohjausta ja ymmärtänyt jo kiireen tulla ohjaajan luo heti esteen jälkeen, ohjaus harjoitteissa palkkana ollut lelu, jotta saadaan oikeaa asennetta luotua jo alusta alkaen. Puomia ollaan nyt sitten otettu koko esteenä ja se sujuu ihan hyvin, hieman välillä hirvittää Rotan vauhti puomilla, koska tulee alas todella kovaa ja vauhdilla. Ei parane liikaa treenata puomia, ettei mene nuoren koiran etupää ennen kuin päästään edes kunnolla alkuun. Kujakepit oli tänään toisistaan vain 40cm etäisyydellä toisistaan, niin, että kepit jo koskettivat Rotan kylkiä, tässä ei mitään ongelmaa, Rotan fokus on vain edessä häämöttävä patukka :)