Tämä vuosi on aloitettu melko ahkerasti agilitytreenien parissa. Viime viikolla oli tiistaina Noahn viikkotreeni valmennusryhmässä ja lisäksi kävin torstaina treenaamassa molempien poikien kanssa keppejä halilla ja vielä sunnuntaina oltiin sovittu Jounin ja Isabellen kanssa treenit hallille, jotta sain treenattu TT-leiriltä saadun kotiläksyn. Lisäksi sunnuntaina Noahlla oli pieni tottistreeni Rotan treenien ohessa. Eilen oli taas vuorossa Noahn viikkotreeni. Treenittöminä päivinä olen pyrkinyt ylläpitämään peruskuntoa ja käydä pitemmillä metsälenkeillä poikien kanssa ja tietysti myös treenipäivinä.

Noahn valmennusryhmätreenit Jounin valvovan silmän alla ovat alkaneet hyvin ja kehitystä on jo nyt tapahtunut. Jokaisessa treenissä tulee kuitenkin vastaan taas jotain treenattavaa, jota sitten omalla ajalla yritän sumplia, lähinnä siis esteteknisiä puutteita kepeillä tai kontakteilla. Itse radat sujuu koko ajan paremmin ja eilen alkoi jo tuntua ihan agilitylta kun melkein nollalla vedettiin :)  Kepeillä on vielä opeteltavaa kestää mun liikettä keppien lopussa, joten se on kepeillä seuraava koulutusvaihe. Aloitukset alkaa olla jo aika hyvin hanskassa vaikka ei tietenkään vielä valmiit. Kontakteille edelleen suoritusrutiinia ja sitä kautta itsevarmuutta, jotta voidaan alkaa harjoitella mun irtoamista sivusuunnassa ja taakse jättäytymistä. Suunnitteilla olisi Noahlle kahdet kisat helmikuussa.

Takun kanssa ollaan treenattu kisojen jälkeen keppien aloituksia ja niiden itsenäistä suorittamista. Lisäksi tehtiin sunnuntaina TT-leirin kellotuskotiläksy, joka saatiin Jennyltä. Treenin tarkoituksena oli löytää omalle koiralle nopein tapa suorittaa tietty hyppyeste. Onko esim. nopeinta ottaa takaakierto pidemmän kautta vai pyörittää niistolla? Kellotettavat pätkät olivat kolmen esteen pituisia ja jotta saatiin mukaan vähän vertailupohjaa niin mukana myös Neela, Noa ja Noah. Itselle ei tulleet Takun tulokset yllätyksenä. Nopein reitti oli lähes joka kerta jokin muu vaihtoehto kuin pyöritys. Yhdessä pätkässä taisi sylivekki olla nopein. Takulla ei ollut pätkissä yhtään nopeinta aikaa, mutta teki aika samoja aikoja Neelan kanssa kun Noa ja Noah tekivät omia lukujaan. Noah oli aika samoissa ajoissa Noan kanssa kaikissa pätkissä ja yhdessä pätkässä selkeästi muita nopeampi :)  Tosin käytössä käsiajanotto ja eri ajanottajat, mutta kuitenkin. Takun helmikuun kisaaminen on vielä auki, mutta viimeistään maaliskuussa startataan taas. Sitä ennen on seuraava TT-leiri Lempäälässä 25.-27.1..

Agility on nyt tällä hetkellä eniten treenin alla koska sitä on talvella helpoin harrastaa, mutta muuta lajit saavat sitten tilaa kun ilmat lämpenevät, lumet sulaa ja päivät pitenevät. Sitä odotellessa on hyvä tehdä Noahllekin treenipuristus talvella, jotta kesäkaudella voitaisiin ehkä keskittyä enemmän kisaamiseen kuin treenaamiseen :)