Tänään oli se suuuuuuuri päivä ja selvittiin siitä odotusten mukaisesti!! Kotiin tuomisena siis koulutustunnus VPG 1 / VIK E, ja oikeus kisata 2-luokassa!! Pisteitä jäljeltä odotetusti 79, tottis 89 ja purut 84, yht.252p ja II-tulos. Tuomarina Pentti Rapila, joka ei kyllä sitten säälistä pisteitä antanut, mutta oli todella reilu ja erittäin tarkka tuomari! Ehkä muutaman koiran aikaisemminkin arvostellut...

Jälkeä pelkäsin ihan sikana ja olin jo ihan varma, että metsään menee, mutta lopulta suoritettiin se oikeastaan niissä olosuhteissa juuri meidän koulutustason mukaan. Alussa töppäsin itse, Milo nosti jäljen hyvin ja lähti intensiivisesti ajamaan sitä, itse kuitenkin vahingossa nyppäsin liinaa kun se loppui käsissä ja Milo lähti tarkistamaan oikealle, teki lenkin ja jatkoi. Ensimmäinen esine oli ekan suoran aika lopussa ja sen Milo ilmaisi hyvin, hieman rauhattomuutta. Ensimmäisestä kulmasta hieman yli, mutta kääntyi oikeaan suuntaan, toinen suora oli hyvä ja niin myös toinen kulma, koska se nostettiin vastatuulesta, mutta sitten se homma hieman lässähtikin... Milo kun herkästi nostaa ilmavainulle vastatuulessa ja niin teki nyttenkin veti oikeastaan koko suoran nokka korkealla jäljen sivussa ja sai hajun esineestä jo matkojen päästä... ilmaisi sen kuitenkin kohtuu hyvin. Viimeinen suora oli se joka tiputti pisteet, sitä ennen arvostelut oli hyvää ja erittäin hyvää, mutta viimeinen suora oli puutteellinen.

 

 

 

Tottis meni niin kuin se meiltä yleensä menee kaikki samat puutteet mitä on olemassa, mm.vinot perusasennot edestä siirryttäessä. Hieman tavallista levottomampi oli kapulan luovutuksessa ja hyppyä hipaisi etujaloilla takaisin hypätessä, niin ja eteen lähetyksessä olisi saanut mennä nopeammin maahan. Eipä kai siitä sen enempää :)

 

 

Ja sitten SE C-osuus... Milo oli hyvässä vireessä ja lähti hyvin piilonkiertoihin (mokasin itse jotain ihan hämärää, huusin uudestaan tule, vaikka koira oli jo tulossa... jännitystä? miten niin...), piilovartiointi oli mielestäni hyvä, hieman otti häiriötä mun saapumisesta, mutta jatkoi kuitenkin. Pakoon siirtyminen ok. Paossa sai hieman tavallista huonomman otteen, mutta korjasi kuitenkin täydeksi, irrotus hyvä. Uusintahyökkäys ja kuljetus ok, sai taas hieman huonon otteen, jonka kuitenkin korjasi juuri ennen irrotuskäskyä. Jälkivartioinnit ok, minusta ottaa häiriötä, mutta muuten jees. Sitten tapahtui kummallisuuksia... Milo ilmeisesti veti limat väärään kurkkuun, köhi ja oksensi limaklimpin keskelle kenttää... jatkettiin siitä kuitenkin pitkän liikkeen lähtökohtaan, jonka aikana Milo buglaili koko ajan. Ehdin jo ajatella, että tähän tää täytyy nyt jättää, mutta hieman rauhoittui ja päätin jatkaa liikettä. Milo lähti hyvin, sai otteen - irtosi ja kävi uudestaan... harmittaa. Irroitus hyvä, jälkivartiointi ok, taas otti häiriötä mun tulosta, mutta sivukuljetus oli kyllä aika pro :)

 

 

Tuomarin suusta:

Jäljestä tuomari mainitsi, että saisi olla maavainuisempi, mutta kehui kuitenkin, että jäljestää vapautuneesti ja on halukas jäljestämään - tämähän on Milon kohdalla aika paikkansa pitävä kommentti.

Tottiksessa jälleen kehui koiran työskentelymotivaatiota ja energisyyttä. Miinuksia meidän teknisistä osioista, jotka on sitten täysin koulutuksellisia. Päivän parhaat tottispisteet oli kuitenkin meidän :)

Puruissa taas tykkäsi Milo energisyydestä ja vauhdista, kuulemma hyvin puhtaaksi opetettu koira, mainitsi myös joka kerta täyden koko suun puruotteen :) Puutteita kuitenkin rohkeudessa ja saisi olla painostavampi vartioinneissa jne., mutta nämäpä eivät taida olla yllätyksiä kun kyseessä on kuitenkin kelpie :) Saatiin kuitenkin VIK E (viettikestävyys, itsevarmuus ja kuormitettavuus erinomainen) ja päivän parhaat C-osuuden pisteet!!