Viime vuosi menikin vauhdilla ohi ja edessä uusi vuosi ja uudet haasteet. Joulukuun hiljaiselon ja sairastelun jälkeen on taas treeni-into palautunut ja agilitya ollaan poikien kanssa käytykin loppuvuonna kahteen kertaan treenaamassa. Aiheena ollut kontaktit, kepit ja keinu. Rotta-neiti ajatteli ajoittaa toisen juoksunsa vielä viime vuoden puolelle ja se alkaa jo pikku hiljaa onneksi olla jo ohikin. Lisäksi Rotta kävi joulukuussa luustokuvilla ja silmäpeilauksessa: lonkat B/B, kyynär 0/0, selkä, polvet ja olkapäät terveet, lisäksi silmät peilattu terveiksi!! Eli siis terve tyttö :) Niin ja lisäksihän Milosta tosiaan tuli isä kuudelle ihanalle pennulle Kennel Maiskiksen nimen alle!! Pennut syntyivät joulupäivänä ja saldona oli 4 narttua ja 2 urosta, nartuissa 3 ruskeaa 1 musta ja poikia tuli yksi kumpaakin väriä. Mielenkiinnolla seurataan minkälaisia harrastuskoiria näistä pienistä joulupaketeista ajansaatossa kehittyy :)

Ensi vuonna tarkoituksena olisi sitten jatkaa harrastelua ja kisailua, ajatuksena asettaa itselleen myös suuntaa antavia tavoitteita.

Milon kanssa tavoitteena panostaa enemmän PK-puolelle, kuitenkaan agilitya unohtamatta, jotta saadaan pidettyä vanhenevan herran lihaskunto hyvänä. Tavoitteena agilityssa kuitenkin se viimeinen H-serti ja sitä myötä vielä FI AVA-H titteli! Tarkoituksena olisi tänä vuonna mennä hakemaan IPO 2- koularia ja mahdollisen tuloksen jälkeen katsoa jatkotavoitteita. Lisäksi aikomuksena olisi korkata Milon kanssa myös metsäjälkiura, jäljestäähän se jo osaa ja esineruutu muistutusta vaille valmis, mutta jana täytyisi vielä opettaa. Tokoilut jätetään eläkeikään ja katsellaan sitä sitten kun ei muuta enää harrastella. Suurin toivomus ja tavoite olisi tietenkin saada viettää Milon kanssa taas täysi treenivuosi ja säilyttää Milo terveenä!!

Takun kanssa panostetaan agilityyn ja kehitetään koiruuden itsevarmuutta ja meidän yhteistyötä radalla!! Ajatuksena olisi lisäksi käydä koittamassa AVO1- tulosta ja suorittaa BH-koe. Pienen harkinnan alla on myös Takun mahdollinen kastraatio keväällä... katsotaan nyt mitä lopulta tehdään. Arvokisoihin mennään toivottavasti tekemään meidän sen hetkisen tason mukainen suoritus ja katsotaan minne se sitten riittää! Toivomuksena myös viimeinen A-sert ja viimeiset kaksi H-sertiä agilitysta, olisi se vaan hienoa saada vasta 3-vuotias koiranalku jo valioksi :)   Ja tietenkin Takunkin kanssa toivon tervettä treenivuotta ilman kummempia sairasteluja.

Rotta treenailee näillä näkymin edelleen minun kanssani agilitya ja tavoitteena olisi tänä vuonna päästä starttaamaan virallisissa kisoissakin! Todennäköisesti kisastartit siirtyvät syksylle, koska touko-, kesä- ja heinäkuu ovat keskittymistä arvokisoihin, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä päähänsä saa :) Timon kisastarteista ensi vuodelle ei uskalla sanoa mitään, he keskittyvät ensi vuonna koiran koulutukseen ja etenemiseen suojelussa, varsinaiset kisaosallistumiset ovat varmaan vasta ensi vuoden puolella. Ehkä saan heidät potkittua käymään tokon alemmat luokat, jotta saisi hieman kisakokemusta :)  Rotalle myös toivotaan ennen kaikkea tervettä vuotta 2011.

Lisäksi ihan ylivoimaisena tavoitteena saada käytettyä jokainen koiruus toivottavasti vain kertaalleen näyttelyssä... kuinkakohan monen vuoden tavoite tämäkin on mahtanut olla.