Nyt on sitten se suuri askel otettu ja käyty kääntymässä näyttelykehässä, eikä ole tarvis enää mennäkään... Saaliina odotettua paremmin Milolle ERI1, SA, PU2, SERT ja Takulle ERI1, SA, PU3 ja VARA SERT, siellä ne miun kuivat ja kiinteät kelpiet seisoivat muiden kehäkettujen keskellä ja vetivät pidemmän korren useammasta valioluokan koirastakin ja taisi siellä joku multi Championkin jäädä taakse, kunnon tuomari sanoisinko ;)

Tuomarina oli tiukkana tunnettu Päivi Eerola, jolta ei kuulemma sääli pisteitä heru. Hyvin olin koko touhusta pihalla jo ennen näyttelykehän alkua, homma alkoi sillä, että olin kadottanut poikien numerolaput ennen näyttelyä ja sekoilin ilmon ja lappujen kanssa heti alkuun... Itse uskalsin esittää molemmat pojat kehässä omissa luokissaan, Milo käyttöluokassa ja Taku avoimessa.

 

Takun kanssa aloitettiin ja onnistuttiin hyvin piristämään tuomarin päivää, namit lenteli, kelpie hyppi  ja juoksi vuorotellen, istui, seisoi, hillui, seisoi, istui.... tuomarin ensimmäinen kommentti Takun luo päästyään oli, että "nyt täytyy malttaa hetki"... heh... kyllä se ihan nätisti välillä seisoi ja juoksuttaminen alkoi meiltä jo sujua :)

 

1306177326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TAKU "Kuivassa ja kiinteässä kunnossa. Hyvät mittasuhteet. Hyvin tyypillinen ilmeikäs pää. Sopiva luusto. Tasapainoinen rakenne. Hyvin vaivaton liikunta, varsin ketterä. Hieman kierteinen hännänpää. Oikea olemus. Eturinta saisi olla voimakkaampi. Kiva väripeite. Parempi liikkuessa kuin seistessä. Tyypillinen kokonaisuus."

 

 

Ja sitten heti perään Milon kanssa kehään. Juoksuttaminen oli Milon kanssa se vaikein osuus, se kun pönkää remmiä vasten ja mitä enemmän yrittää remmistä toppuutella sen kovemmin se vaan menee, tuomarin kommentti Milon liikkeistä " Se on kyllä hauskan näköinen, ihan kuin se lentäisi nurmella..." hetken kyllä mietin, että onko se sitten hyvä vai huono?! Seisomisessa ja tuomarin käsittelyssä Milo oli ihan PRO, seisoi kuin tatti. Ainut huomautus oli, että tuomarin koskettaessa köyristi lanneosaa, mitä se tekee aina kun siihen kosketaan, mutta en sitten sitä siinä tilanteessa älynnyt sanoa... Hampaita tutkiessa tuomari kysyi Milon ikää ja oli selvästi yllättynyt, että Milo on jo kahdeksan, mutta Milo onkin supersalama :)

 

1306177300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MILO "Tasapainoinen rakenne ja liike. Hyvät mittasuhteet. Hyvin urosmainen pää, miellyttävä ilme. Keskipitkä kaula. Kuivassa kunnossa. Köyristää lanneosaa. Erittäin hyvä karvanlaatu. Vaikuttava liikkeessä"

 

Ja vielä yksi tilannekuva ;)

1306177281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvat on ottanut Sara Salmio.

 

Oli kyllä aikas hauska kokemus... mutta luulenpa että silti jätetään nämä hommat niille joilla siihen on aikaa. Meillä on jonkin verran muutakin ohjelmaa :)