Nyt on taas vierähtänyt pieni tovi viime päivityksestä, mutta laitetaan nyt tiivistelmät. Viimeiseen viikkoon on mahtunut vähän kaikenlaista. Pääsiäisenä perjantaina oli kisat Takun kanssa Helsingissä ja sieltä ajettiin suoraan Loviisaan Tämä on- kennelin leirille. Leirillä treenaamaan pääsi molemmat mustat ja tietysti Rotta. Milo pääsi pureskelemaan ja Noah tottistelemaan sekä pureskelemaan.

Takun kisat meni Helsingissä melko hyvin tuloksellisesti kun jatkettiin tämän vuoden vallitsevaa tulosriviä eli saaliina triplanolla :)  Radoista tosin vain yksi eli päivän ensimmäinen rata oli erittäin sujuva nolla ja kahdella muulla sitten enemmän ja vähemmän aikaa vievää säätöä. Jokaisella radalla pysäytys A:n alastulolla. Puomi oli hallinnassa kahdella ekalla radalla, mutta kolmannella jo aiemmat vauhdikkaat puomit hieman näkyivät ja edessä onkin sitten seuraavissa kisoissa kontaktipalautukset. Keinu oli joka radalla suorastaan loistava :)  Valitettavasti olin reissussa ihan yksin eikä yhtäkään rataa tullut videolle.

Leirillä sitten... Milo pääsi pureskelemaan Hannu Liljegreniä ja Noahlle kysyin ajatuksia seuruun eteenviemiseksi. Hannu selvästikin osaa hommansa eikä taatusti ole huipulle tuurilla päässyt :)  Ihan kaikkia hänen metodejaan en kyllä itse allekirjoita, mutta kaikilta saa aina jotain uutta ideaa. Milon kanssa otettiin piilovartiointia ja irrotuksen jälkeistä vartiointia. Ideana treenissä oli saada jotain vinkkiä miten vahvistaa haukkua. Treeni itsessään meni hyvin ja Milo oli ihan edukseen. Hannun mielestä vartiointiin saisi lisää potkua hyödyntämällä hallinnan tuomaa konfliktia. Tämä ei mikään uusi juttu ollut, mutta aika hyvin taas päässyt unohtumaan. Noahlle olen päättänyt nyt rakentaa sen intensiivisen PK-seuruun ja siihen saatiin Hannulta hyvä vinkki, miten siirtyä positiiivisesta vahvistamisesta jo hieman vaatimisen puolelle liina avun kanssa. Kelpimäiseen tyyliin Noah oli ensimmäisessä treenissä hieman järkyttynyt liina nykäisyistä, mutta taittui treeniin ja toisella kerralla homma alkoi jo vähän näyttää siltä miltä sen kuuluukin :)  Purut Noah otti Korrin kanssa. Halusin, että Juha hieman katsoisi Noahn toimintaa ja löytäisi ehkä jonkinlaisen ratkaisun miten saada pienisuinen koira jymähtämään juuttityynyyn heti kerrasta. Ja kyllähän sieltä ratkaisu löytyikin. Yleisesti ottaen olin tosi tyytyväinen Noahn toimintaan kentällä. Sitä ei olisi voinut ulkopuolinen häiriö tai täysin vieras maalimies vähempää kiinnostaa vaan se keskittyi treeniin ihan täysillä! Tauon aikana vietti on noussut ja Noah muutenkin vahvistunut.

Pääsiäisen jälkeen on treenattu agilitya, tottista ja puruja. Takun ja Noahn treeneissä on aiheena ollut kontaktit. Tein hurvittelu kontaktiradan, jota vedettiin toistaen ympäri, mukana kaikki kontaktit. Takullahan nyt ei tässä treenissä mitään ongelmaa ole, mutta Noahlle treeni oli enemmän kuin paikoillaan. Matalassa vireessähän Noahlla ei ole ongelmaa pysähtyä kontakteille ja alustalle, mutta nyt ei mentykään niin "matalassa" vireessä. Aikaan saatiin muutama oikeen kunnon lentokontakti puomilla ja A:lla, jota sitten hieman kovallakin palautuksella treenattiin. Loppua kohden alkoi jo tapahtua jonkinlaista oppimista :)  Kepit menee Noahn kanssa nyt tosi hyvin vaikka kohti seinää ja ilman ohjaajan tukea. Pikkuhiljaa alan ottamaan keppien hakemiseenkin viettiä rallattelutreenillä, jotta kepit löytyy kovastakin vauhdista. Toinen kontaktitreeni tällä viikolla sujui jo huomattavasti paremmin kuin edellinen ja Noahlla näytti olevan hommasta jo jotain ajatusta. MUTTA, jotta kaikki ei olisi niin ruusuista, niin tässä treenissä keinun suoritus "hajosi" täysin. Noah jopa juoksi pari kertaa puoleen väliin ja hyppäsi alas... voi jekuma sentään... kuinka mä voinkin inhota keinun opettamista. Päällimmäisenä ajatuksena treenistä on kyllä se, että suurin ongelma taitaa nyt olla se namipalkka... kepitkin alkoi sujua kun palkka vaihdettiin leluun. Väsyneenä ei jaksa vaan enää syodä nameja... niin kuin isänsä. Otetaan nyt seuraavaksi tehotreenin kohteeksi kontaktit, jotta alettaisiin saada niitä kisakuntoon.

Agilityn lisäksi Milon kanssa on tottisteltu vähän sitä ja tätä, lähinnä vahvistettu edestä sivulle siirtymistä, joka on tällä hetkellä Milon heikoin osa-alue tottiksessa. Noah pääsi tiistaina myös puruhommiin Timon kanssa ja treeni meni uusien ohjeiden mukaisesti. Lopputulos loistava :)  Ratkaisu tiukan otteen löytämiselle oli välittömästi Noahn pureuduttua tyynyyn kiinni nostaa koko koira tyynyn kanssa ilmaan. Näin Noahn on pakko vetää leuat lukkoon, mikäli tyynyn haluaa pitää! Jälleen oli Noah melko vietissä kun kentälle mentiin, pieni hurja :)