Kerrataan hieman edeltäviä tapahtumia ennen ja jälkeen viime lauantain. Viime viikon keskiviikkonahan oltiin Milon kanssa Lempäälässä kisoissa, sieltä tuloksena 5 ja hyl, harmittavainen keppivirhe ja hyppärillä ohjasin Milolle yhden ylimääräisen esteen, muuten menikin ihan hienosti ja rimat pysyi ylhäällä, mutta ei siis vieläkään sitä H-sertiä. Agilitya otettiin viime viikolla ihan koko perheen voimin kun Timokin pääsi pitkästä aikaa mukaan treenaamaan, Timo meni Rotan kanssa ja mie treenasin Miloa ja Noahia.

Milon kanssa olen ottanut vain kunnon ja muistin ylläpitotreeniä agilityssa, ei mitään ihmeellistä, kun nyt saisi sen viimeisen H-sertin niin voisi siirtää nämä Milon kisaamiset taas syksylle keskittyä Takun kanssa agilityyn. Kisoissa Milolla kun tulee aina jotain, milloin se on rima ja toisella kerralla pitkä kaarros... tai tyhmä ohjaaja joka ei osaa ohjata koiraa oikein kepeille. Tällä hetkellä tuntuu taas siltä, että keräillään Milon kanssa niitä vi**n vitosia :(

Takun kanssa ollaan treenailtu ja kisailtu, eikä ihan vielä olla palauduttu takaisin maantasalle... ehkä viikon päästä :) Takun kanssa agility on kaikinpuolin mukavaa touhua nyt kun on saanut Oravan vireen oikealle tasolle ja se tuntuu siellä jo melkein itsestään pysyvänkin. Kepit näyttävät nyt hyvältä ja toivottavasti niissä ei tule enää taantumista. Keinu sen sijaan on nyt hieman hajalla kun Taku pysähtyy liian aikaisin, täytyy taas vahvistaa päähän juoksua... ihan itse olen sen kyllä pilannut kun jostain ihmeen syystä kisoissa huudan sille aina "odota" keinulla?! Suunnitelmissa on pääsiäisenä paljon treeniä ja siinä samassa myös muutama kisastartti, jotta saisi kisakokemusta alle, oppisi kisaamaan, ottaman riskivalintoja ja radalla ja ennen kaikkea luottamaan koiraan.

Rotta on agilityssa kohta ihan kisavalmis, en tiedä missä välissä sitäkin on hommaan koulutettu, mutta näin tuntuu asia olevan :) Pystyt kepit menee ilman ohjureita ja kontakteilla on hyvin pystytty siirtymään lelupalkkaan, renkaan se osasi vaikka sitä ei olla kuin muutama kerta treenattu, keinu on nyt ainoa asia mikä pitää vielä opettaa. Keinua treenailtiinkin eilen Timon kanssa ja ihan hyvälle alulle saatiin, toivottavasti sen verran alulle, että nyt pystyisin yksinäni treenailemaan sitä. Niin ja täytyyhän sitä vielä hioa kontakteja ja keppejä, sekä liittää niitä osaksi kokonaista rataa. Samalla pitäisi alkaa Rotan kanssa menemään ratatreeniä, rataa kun sen kanssa on varmaan menty x 8. Hyvin kuitenkin Rotta on tajunnut agilityn idean ja Timonkin kanssa treenatessa Rotta haki hienosti esteitä, näyttää kyllä lähinnä gasellilta agilityradalla :D

 

 

 

Pentunurkkaus

Voihan nenä sentään, jos Noah näyttää ihan Milolta niin pitääkö sen tehdä kaikki samalla tavalla kuin Milo? Noahlta meinaan on katkennut oikean puoleinen yläkulmahammas ja se poistetaan huomenna... Milolla sentään katkesi vasen yläkulmuri, että ei nyt ihan yksi yhteen... Hiemanko harmittaa, mutta pakko se on poistaa kun se on poikki viistosti keskeltä ikeneen ja pulpa loistaa pitkältä matkalta, vielä ei ole onneksi tulehtunut. Tämän episodin saattelemana muistinkin, että Takultahan oli pentuna myös katkennut etuhammas ja muistaakseni tulehtui ihan kunnolla ja poistettiin. Eli kaikki mun pennut rivissä peräkkäin...

Kaiken tällaisen keskellä ollaan tässä myös hieman treenailtu ja opeteltu elämää. Arkielämän opettelussa ei mitään uutta, ollaan käyty lastenkutsuilla, pari kertaa kaupungilla ja uusissa kisahalleissa, mutta eipä niissä mitään ihmeellistä, ei tunnu Noah mikään hetkauttavan. Kaupungillakin kävellessä käveli portaita päin ja tippui portaita alas kun kulki sivulla koko ajan kontaktissa muhun eikä katsonut eteenpäin... hieman on pitkäjänteinen työskentelijä :) Ihmisiin suhtaudutaan iloisen avoimesti ja toisiin koiriin tutustutaan reippaasti, mitäpä sitä muuta voi tämän ikäiseltä pennulta odottaa?!

Vaikka kovasti sanoin, että Noah ei ole alkuperäisesti suunniteltu agilityyn, niin olenpa tehnyt nyt suunnitelman, treenataan agilitya pääpainotteisesti vielä kun ei päästä pelloille, kun maa sulaa alkaa armoton jälki ja tottistreenaaminen ja syksyllä taas panostetaan enemmän agilityyn ja aloitetaan purutreenit, mun mielestä aika hyvä suunnitelma :) Siis meidän treeneihin... siivekkeiden kiertoa on harjoiteltu muutamaan otteeseen, harjoiteltu putkea vaihtelevilla treenimetodeilla ja vahvistettu kontakteja. Siivekkeiden kierrot menee hyvin ja Noah tekee niitä ihan innoissaan, koska se OSAA!! Ollaan kuultu jo ensimmäiset agilitymurinat ja haukahdukset siivekkeiden kierroissa :) Putkea yritin ensin opettaa niin, että menisi putken Takun perässä, mutta tämä idea päättyi pelkkään kaaokseen eli oli pakko vaihtaa metodia... eilen sitten Timo oli putken päässä namikätenä ja mä lähetin Noahn putkeen namille ja sieltä mun käteen namille. Lopputoistoilla tuli jo suoraan putkesta mun käteen palkalle. Puomia ollaan pari kertaa otettu koko esteenä, hyvin pelottomasti Noah vetää kovalla vauhdilla puomia, mutta tietenkään jarrut ei vielä moisessa vauhdissa pidä alastulokontaktilla. Tarkoituksena olikin vain ottaa pari kertaa koko estettä ja nyt taas keskittyä kontaktin vahvistamiseen, kun motoriikka tuosta hieman kehittyy palataan taas koko esteeseen parin kuukauden päästä. Katsotaan miten pitkälle saadaan kevään "teho" agitreeniä, joka siis tarkoittaa maksimissaan kahta treeniä viikossa, kunnes päästään pelloille.

Noahn kanssa on kyllä mielettömän kiva treenata koska se on ihan tosissaan ja keskittyy loistavasti, se ei treenatessa tee mitään ylimääräistä tai ole mistään muusta kiinnostunut... se vaan tekee hommia ja tyyppi on 13vko vanha :)