Treeniblogi on näemmä muuttunut kisaraportti blogiksi... hmmm... pitäisköhän vähän ryhdistäytyä?! Vaikka treenejä ei olla nyt pahemmin päivitelty ollaan silti treenattu. Milo on päässyt tottistelemaan, tokoilemaan ja käytiinpähän me pitkästä aikaa taas puruissa ja vielä ensimmäiset sisätilapurut, aika huimaa :)  Ainiin ja olihan Milo tässä taas viikon ajan sairaslomalla kun kipeästä tassusta halkesi ulkona yksi antura keskeltä halki... niin Milon tuuria.  Taku ja Noah on omistajan kylmänarkuuden ja budjetin vuoksi treenanneet lähinnä agilitya. Noah lisäksi muutaman kerran kotitottistelua.

Lisäksi Noah kävi viime perjantaina virallisilla kuvilla ja todettiin hyvinkin terveeksi! Eläinlääkärin arvion mukaan todella hyvät lonkat A/A, terveet 0/0 kyynärät, sekä terve selkä. Ilman säätöä ei eläinlääkäri käynnistä selvitty, sillä Noahn siru oli mennyt rikki, eikä sitä saatu luettua. Laitettiin samalla siis Noahlle uusi siru ja 1-vuotis rokotukset. Kallista touhua... mutta pieni Tasmanialainen oli erittäin hyvin käyttäytyvä nuori mies. Milon pennuista kävi lisäksi maanantaina neljä Henlsingissä kuvilla  ja kaikilla sama tuomio kuin Noahlla, lisäksi tsekattiin terveeksi vielä silmät, polvet ja olat. Joten 5/6 Milon pennuista on nyt kuvattu terveeksi kaikinpuolin! Vielä kun saadaan viimeinen pennunen takaisin Israelista Suomeen, niin saadaan sekin kuvattua.

 

Treeneihin siis... Milon kanssa tosiaan tottistelua ja tokoa. Lähinnä vaan muistuttelua liikkeistä. Ollaan tehty noutoja, seuruuta, jääviä, luoksetuloa, ruutua, kaukkareita, kapulanpitoa ym. Eipä niissä mitään ihmeellistä... sama suoritusvarmuus ja samat pikkuvirheet, joita on enää tässä vaiheessa turha lähteä karsimaan. Lisäksi Milo pääsi sine PURUIHIN!! Ja voi, että kun oli kelpie onnessaan! Ei haitannut sisätila tai ahtaat paikat kun tehdään hommia, tehdään hommia. Otettiin kaksi kierrosta, aluksi vähän hallintaa ja haukutusta, toisella kierroksella selkäkuljetusta. Puruote oli Milomaiseen tapaan kunnossa, joten eipä tässä muuta kuin koevalmisteluja!

Takun kanssa on treenattu pari kertaa viikossa kisojen lisäksi. Kerran oli yhteiset ratatreenit Jounin kanssa ja muuten ollaan hiottu pikkujuttuja, kontakteja, käännöksiä ja keppejä. Ensi viikonloppuna Takulla onkin TopTeam leiri, joten siellä päästään kunnon ratatreenien pariin. Onneksi Jouni ja Isabella treenaavat täällä Turussa myös niin tulee hieman myös ratatreeniä ja ulkopuolista silmää.

Noah sitten... Noahn kanssa ollaan nyt liitetty kontakteja radan jatkeeksi ja hyvinhän ne on menny. Kontaktilla edelleen alusta namilla, josta aletaan nyt pikkuhiljaa vieroittautua. Täytyy myös katsoa säilytänkö kontakteilla namipalkan vai vaihdanko leluun... se riippuu nyt Noahsta, mikäli sille tulevaisuudessakin kelpaa namit kesken radan niin sillä mennään, muuten vaihdetaan leluun. Kujakepit on nyt vedetty muutaman kerran ohjureilla ja täysin yhdessa, vielä yksi treeni niillä ja sitten siirrytään koko pystyihin ohjureilla. Siitä ei olekaan sitten enää pitkä matka valmiisiin keppeihin :) Tavoitteena olisi päästä 22.3. oleviin epävirallisiin möllikisoihin, jossa on siis kontaktiesteet A ja puomi mukana. Rimojen kanssa ollaan menty loman jälkeen 60cm ja nyt viime treenissä mukana oli pari 65cm, näissä ei ongelmia kun Noahlla melko lennokas ja kevyt hyppytyyli. Rimojen tiputtelujen suhteen olen ottanut erittäin tiukan linjan, eikä yhtäkään riman tiputusta hyväksytä. Noahlla kun tahtoo tuo vietti tunkea välillä itsehillinnän läpi enkä halua Noahsta isänsä seuraaja tässä asiassa...