Se on hyvä että ihmisellä on monta agikoiraa, niin päätähden levätessä SM-kisojen jälkeen voi treenata muiden kanssa :D    Tällä viikolla olen kahdesti käynyt hallilla treenaamassa, tiistaina treenaamaan pääsi Milo, Rotta ja Noah ja keskiviikkona Milo ja Rotta. Taku on päässyt uimaan ja metsään lenkille.

Tiistaina Rotan ja Milon ohjelmassa oli molemmilla ratatreeni. Hieman oli kuuma ilma ja molemmista huomasi ettei hetkeen olla agia treenattu tai sitten treeni vähän venahti... mutta molemmat oli aikaste puhki treenaamisen jälkeen. Rotan kanssa ei tosiaan olla treenattu agia viimeksi kuin kuukausi sitten ja hieman pakon alla täytyi mennä katsomaan missä mennään näin 4 päivää ennen kisoja. Ohjauksellisesti ei Rotan kanssa ole ongelmaa kun muistaa ohjata 1-luokan koiraa, mutta ongelmia löytyy yksittäisten esteiden suorituksessa, lähinnä keppien kanssa. Jos kyseessä olisi "oikea" agilitykoira en vielä noilla kepeillä menisi kisaamaan, mutta koska kyseessä on Rotta ja hupilaji, niin sillä ei niin väliä ole :)  Ongelmaa on itsenäisten keppien haussa ja lisäksi Rotta tykkää helposti lopettaa pujottelun liian aikaisin, muutenkin huomaa että Rotta on kepeistä vielä kovin epävarma. Täytyy siis kisoissa vaan muistaa, että ohjaa tarkkaan Rotan kepeille lähestymiskulmaa suoristaen. Puomin ylösmenon ylikin astuttiin pari kertaa, että saas nähdä kuin tässä vielä käy...  Milon kanssa ihan vaan kunnon ja muistin ylläpitoa samalla ratakuviolla, eikä treenissä kummoistakaan ongelmaa. Voi vitsit kun olisi aikoinaan tajunnut opettaa Milolle kääntymisiä ja se olisi jo nuoresta alkaen kääntynyt samalla tavalla kuin nyt...

Keskiviikkona oli tarkoitus tutustua vähän lisää Rotan agilityominaisuuksiin ja treenata puomin ja keinun erottelua, keppejä, pituutta ja rengasta. Halusin kepeille hieman lisää viettiä ja laitoin Rotan seinään kiinni kun menin Milon kanssa... yllättäen Rotta oli kyllä odotettua rauhallisempi seinässä. Lisäksi olin laittanut treenattavaksi puolitoista keppiä, että saatiin pujotteluun vähän kestoa. Rotan kanssa mentiin muutama toisto, ensimmäisellä kerralla lopetti kolmanneksi viimeisessä välissä, toisella kerralla toiseksi viimeisessä välissä ja kahdella viimeisellä kerralla mentiin loppuun asti, näistä palkka. Kepit tarvitsisi kyllä vielä paljon vahvistamista. Pituus ja rangas hypättiin pari kertaa ja todettiin, että hyvin menee :)  Keinulla ja puomillakin meni hyvin, eikä Rotalla ollut ongelmia sekottaa näitä kahta estettä. Eli jännityksen aihe huomenna on Rotan kepit :D  Milon kanssa loppuun pientä kontaktitreeniä ja hyppyjä, käännökset ihan super!

 

 

Pentunurkkaus

 

Noahn kanssa tehtiin tiistaina vähän koko puomia ja neljän siivekkeen + putken ratapätkää. Aiheena tietysti, mikäs muukaan kuin käännökset ja mun liikkeen seuraaminen ja rytmitykseen reagoiminen. Hienosti Noah seuraa kääntyvää olkalinjaa ja pyrkiin olemaan ohjauksessa kiinni. Asenne on ohjaustreeneissä kohdillaan ja hommaa tehdään tosissaan ja täysillä, leluun käydään kiinni ihan hulluna hyvällä ja tiukalla otteella. Voitettuaan lelun Noah kyllä irroittaa lelusta ja jää paikoilleen haastamaan uusintaan. Puomilla tuntuu tällä hetkellä parhaimmalta ottaa sitä hieman harvemmin ja koko esteenä. Kropan hallinta puomilla on huomattavasti parantunut, mutta vielä saadaan odottaa kuukaus pari ennen kuin voidaan sitä kunnolla alkaa treenaamaan.

Kyllä siitä vielä agikiiturikin saadaan tehtyä ;)

 

 

Laitetaan vielä loppuun muutama kuva Takusta SM-kisoissa. Kuvat on ottanut Sirpa Saari.

1308829122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1308829158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joukkueradalta.

 

 

1308829180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja yksilöradalta... hylätyltä sellaiselta.