Olipas ihana nauttia kaksi päivää kuumista keleistä, koirien mielestä oli ehkä vähemmän mukavaa, mutta mie ainakin nautin :) Kaksi vapaapäivää ja mitäs muuta se tietää kuin treenaamista. Tiistaina kävin aamulla kaikkien kanssa ottamassa pienet agilitypätkät ja illalla käytiin jäljestämässä. Keskiviikkona aamulla Milon kanssa metsään jana- ja esineruututreeniä ja illalla vielä epikset Rotalle ja Takulle.

Milon kanssa olen nyt aloittanut valmistautumisen 3 VIIKON päästä olevaan jälkikokeeseen... janaharjoituksiahan meillä on nyt takana jopa 6 kappaletta eli kaksi treenikertaa ja esineruutua käytiin eilen testaamassa vuoden tauon jälkeen. Hyvin se koe menee..... heh heh...  Jana harjoitukset on menny ihan hyvin eiliseen päivään asti kunnes törmättiin ongelmaan nimeltä takajälki ja Sonjan hermorakenne. Milo alkoi nyt jo toisella treenikerralla hienosti tajuta suoraan etenemisen janalla ja sain annettua jo liinaakin kunnes toisessa janaharjoituksessa otti takajäljen, enkä millään saanut Miloa uskomaan, että jälki menee toiseen suuntaan ja siinä me sitten kaksi jääräpäätä taisteltiin janalla kumpaan suuntaan tulisi jäljestää ja lopputulos oli koira maissa ja hanskat tiskissä... ja lopulta oltiin molemmat autossa jäähyllä. Tällainen treenihän se on juuri sitä mitä 3 viikkoa ennen koetta kannattaa tehdä?! Noh, pienen apupuhelun jälkeen mentiin ajamaan meidän viimeinen jana/jälki. Tähän asti on vain otettu janalla lähetys noin 2m päässä alkavalle jäljelle ja siitä jälkeä pitkin kepille noin 10m ja pois, nyt viimeinen janatreeni jatkui ensimmäisen kepin jälkeen vielä noin 20m toiselle kepille. Onneksi tämä treeni päättyi onnellisesti vaikka Milo jäljestikin hyvin varovaisesti, mutta ilmaisi itsenäisesti luonnon kepit, jotka ekalla kerralla oli sille vaikeaa hahmottaa esineiksi. Tiistain peltojäljellä käytin metsäjälkikepit tutustuttamassa ja nyt ne siis toimi metsälläkin. Täytyy tehdä vielä "muutama" hyvän mielen janatreeni ennen koetta... Esineruutu Milolla meni hyvin, hieman pientä epäröintiä esineen löydön jälkeen, että pitikö sinne mennä maihin vai tuoda, Milo meinaan selvästi löysi esineen takareunalta, tuli näköyhteyteen ihan kuin kysymään, että "tääl se on, mitä sille kuuluu tehdä?" Uuden tuo- käskyn jälkeen haki esineen ja luovutti hienosti, otin sitten vielä lähetyksen toiselle esineelle ja sen Milo älysi ottaa heti suuhun ja tuoda mulle. Ilmeisesti pieni sekaantuminen jälkiesineiden ja esineruudun esineiden ilmaisun kanssa. Esineruutua on kuitenkin Milon kanssa aina kiva treenata :)

Takun kanssa ollaan tosiaan nyt keskitytty ihan vain aksaamaan ja tiistaina otin sen kanssa helle totuttautumistreeniksi vain asennekeppejä enkä muuta. Eilen kävin epiksissä ajatuksena treenata ja palkata kontaktit, lopputuloksena ihan jäätävää säätämistä ja hyvät kontaktit, asenne oli kyllä Takulla nyt kohdillaan :) On se ihme juttu kun säädän aina epiksissä ihan jotain omia... mutta mielummin siellä kuin virallisissa. Kyllä se tästä, suunnitelmissa tehdä ennen SM-kisoja onnistuneita asennetreenejä, ohjautumisessa kun ei ole nyt mitään ongelmaa. Asennetta, asennetta, siitä on agility tehty :)

Rotta on päässyt tällä viikolla ihan treenaamaan. Tiistaina aamulla sen kanssa vähän ratatreeniä ja keppejä. Ratatreenissä ei mitään ihmeellistä, hieman vaan pimun hypyt helposti levahtaa vähän pitkiksi... Kepeillä kuitenkin sama ongelma mitä Takun kanssa ilmeni eli pysähtyminen toiseksi viimeiseen väliin ja palkan kysyminen, mahtaakohan mun keppikoulutuksessa olla jotain hämärää?! Noh, täytyy nyt ottaa enemmän keppejä kahdella viimeisellä ohjurilla radalle mukaan niin, että keppien jälkeen jatketaankin rataa. Puomi ja A on nyt hyvällä mallilla, ne on periaatteessa ihan kisavalmiit, vielä täytyy keinu vahvistaa. Eilen käytiin epiksissä testaamassa rataetenemis taitoja ja väännettiin ihan tyttöjen kesken nollarata ja voitettiin KAIKKI, hyvä Rotta :) Nyt alkoi taas olla Rotalla enemmän vauhtia ja homma ihan oikeasti tuntui agilitylta, kontaktitkin otettiin hienosti pysähtymällä... puomi olisi voinut olla nopeampi, mutta A oli hyvä. Rottahan tulisi nyt sunnuntaina kisaikään, mutta vielä ei ole tiedossa kisauran aloittamista, hiotaan vielä muutaman treenin verran ja taitaa tähän väliin tulla Rotan kolmannet juoksutkin. Ehkä kuitenkin kesän aikana.

 

 

Pentunurkkaus

Noah on viettänyt villiä pentuelämää ja ajoittain on vähän treenattukin. Tottiksessa edelleen etenevästi työn alla sivulletulo, maahanmeno ja seuruun imutus, ym. muut pikku touhut. Leikkimistä aloitetaan harjoittelemaan heti kun uudet hammaskalustot on Noahn suussa, nyt ne on vasta tilauksessa. Jälki harjoitteet on siis aloitettu ja nyt takana 4 namiruutua pellolla, nyt jo neljännellä kerralla työskenteli ruudussa hyvin, syvällä nenällä tuulesta huolimatta. Mistään Noah ei häiriinny ja työskentelee ruudussa täysin tauotta jatkuvasti ja intensiivisesti, ihana pieni jälkimaisterin alku :)

Agility on nyt hieman umpikujassa, ennen kuin pennu vähän kasvaa... vietti on noussut esteillä nyt jo niin paljon, että namit ei ohjauksessa enää oikein uppoa ja lelua ei voi tällä hetkellä käyttää kun toisella ei ole hampaita, ja meidän välistä leikkiä täytyy vielä kehittää. Puomi mennään jo koko esteenä namialustalle täysillä ja itse voin olla missä vaan, sitäkään ei nyt viitsi koko ajan tuon ikäisellä pennulla hinkata, joten kerta kahteen viikkoon saa riittää kunnes vähän kasvaa ja kehittyy. Joten ehkä me nyt toistaiseksi keskitytään enemmän jälkeen ja tottikseen :)

Aivan ihana Noah on kyllä ollut, hieman alkaa nyt mörköilyä ilmetä, mutta toistaiseksi hyvin pienessä muodossa ja aina olisi itse sinkoamassa paikalle tarkistamaan. Kaikki ihmiset otetaan avosylin vastaan ja toiset koirat on myös ihan kiva juttu kunhan käyttäytyvät asiallisesti. Mielenkiinnolla katsotaan mitä pojusta kasvaa. Nyt korkeutta 4½kk iässä on noin 41cm.