Kyllä tässä on jotain ehditty treenaamaanko koirien kanssa, tosin agilitykentälle en kisojen jälkeen ole ehtinyt kertaakaan kun perjantaista eteenpäin alkoi aikamoinen työputki, mutta nyt eilen alkoi LOMA!!!! Keskiviikkona päästiin mukaan purutreeneihin illalla ja treenasin koiruuksien kanssa hieman tottista. Eilen taas maalaushommien jälkeen lähdettiin ajamaan Kirkkonummelle puruttamaan Milo ja Rottaa, meidän oma maalimies kun on varmasti ainakin syyskuuhun asti sairaslomalla. Juha Korri on ystävällisesti luvannut ottaa koiriemme kanssa muutaman treenin kesän aikana.

Keskiviikkona molempien poikien kanssa aiheena jäävät ja seuraaminen, lisäksi Milolle loppuun eteenlähetys ja Takulle luoksetulopysäytystä. Milo käy purukentällä tottiksessa aikamoisessa vietissä ja sen seurauksena sitten edistää hieman, mutta pysyy kyllä jatkuvasti samassa kohdassa, muuten seuraaminen on hvyää, jäävät meni Milon kanssa ihan nappiin ja eteenlähetyshän on Milon lempijuttuja :)  Takun kanssa seuraamisen tekeminen on kyllä nautinto, juuri sellainen kuin olen halunnut :) Jäävät meni ihan jees, maahanmeno oli superhyvä ja seisominenkin onnistui joka kerta, alkuun käsiavulla. Mikä tärkeintä molemmissa jäävissä liikkeissä Taku on tajunnut paikoillaan jököttämisen tavoitteen!! Hyvä, hyvä. Luoksetulopysäytys voisi olla Takulla parempi, mutta treenimäärään nähden se on loistava. Kuitenkaan luoksetulopysäytyksestä tuskin saadaan 10 huomenna kokeessa.

Torstaina ajettiin taas... tällä kertaa siis Kirkkonummelle. Milo pääsi hieman tekemään koeliikkeitä vieraan maalimiehen kanssa eli Juha Korrin kanssa. Otettiin alkuun tyhjän piilon kierto, vartiointi ja pian palkka. Milo toimi hyvin ensimmäistä kertaa vieraalla kentällä mikä ei oikeastaan edes ollut kenttä vaan teollisuusrakennuksen takapiha... Alkuun piilolähetyksellä Milo kävi haukahtamassa seisoskelevaa yleisöä kun ei löytänyt maalimiestä piilosta, tosin huomattuaan erehdyksensä Milo kyllä meni maalimiehen ilmaisemaan. Tässä näki vieraan totaalisen erilaisen ympäristön vaikutuksen. Toisen kerran samanmoinen harjoitus, tällä kertaa niin, että itse pääsin koiran taakse josta sitten koiran palkkaus. Korrin mukaan olisi voinut tulla hihaan hieman napakammin kiinni, mutta puree todella hyvin kun pääsee hihaan kiinni, varmaankin vieras ympäristö vaikutti tähän.

Seuraavaksi pakoliike, kuljetus, irrotus, jälkivartiointi, uusintahyökkäys, irrotus ja palkkaus. Hyvin lähti Milo pakoon ja kävi napakasti hihaan kiinni, hiljainen vartiointi, josta uusintahyökkäyksellä kuljetukseen, samalla pari napakkaa pamputusta koemaisesti kylkeen, jonka jälkeen taas irrotus ja siitä lopulta palkka. Mielestäni pakoliike meni kokonaisuutena todella hyvin, pamputuksilla ei ollut mitään vaikutusta puruotteeseen tai koiran käyttäytymiseen hihassa, ainut huono kohta treenissä oli kun Juha laittoi käden leuan alle, niin Milo irroitti taas, mutta kävi kyllä välittömästi uudestaan kiinni. Olin Juhalle aikaisemmin sanonut, ettei Miloa ole totutettu leuan alle kosketukseen, että jättää sen pois, mutta Juha unohti sen touhussa. Eipä tuo haittaa, ei se koira siitä rikki mene :) Loppuun pitkäliike, maalimies kentän toiseen päähän hetsaamaan koiraa ja kun lähetän koiran liikkeelle niin maalimies lähtee kohti. Pitkäliike oli tosi hyvä ja onnistunut, täysillä kohti ja hihaan kiinni :)

Kaikenkaikkiaan tosi hyvä harjoitus vieraalla maalimiehellä ja vieraalla kentällä, hyvä Milo !! Juha kehui Milon otekäyttäytymistä ja puruotetta, sillä on voimakas, rauhallinen koko suun puruote... meidän pieni suojelukelpie :) Lisäksi Juha sanoi, että koiruus on tosi hyvässä vaiheessa ajatellen syksyn koetta. Piilotyöskentelyyn täytyy saada vielä varmuutta, mutta en usko saman ongelman olevan läsnä enää ensi treenissä.

Takun kanssa otin kotipihalla vielä myöhäisillan tottistreenin ja voi jessus, että oli kelpie vireessä... eteen käskylläkin taisi mennä sekunninsadasosan murto-osa kun Taku oli edessä  :) Seuraamisessa Taku oli kyllä hieman ylivireessä koska välillä painoi niin, että mun oli vaikea kävellä. Liikkeestä maahanmeno ihan mieletön, mutta tuossa viretilassa ei löytänyt liikkeestä seisomista ilman käsiapua... mukavaa tässä kokeen alla. Otin sitten vain käsiavulla pari toistoa. Lopuksi vielä noutoa kissanruokapalkalla ja jo nouti :) Ongelmaksi nyt vain muodostui se, että kun olen muutaman treenin ottanut kapulan vastaan ilman luovutusta, niin Taku jäikin himmailemaan vähän matkan päähän... arvasin kyllä että näin siinä käy... noh, tänään illalla vielä otan noutoa luovutuksen kanssa hyperpalkalla, niin eiköhän se siitä. Huomenna nähdään mitä saadaan tokossa aikaan vasemmalla kädellä.... paikallaanolo hieman jännittää...

Rotta-Potta pääsi myös eilen Juhan kanssa treenailemaan, ottivat vietinvaihtoharjoituksia tyynyllä. Rotta oli melko liekeissä ja sille totisesti on riittänyt se yksi haukun avaustreeni, koska ei paljoa ärsykettä tarvitse kun meidän neiti haukkuu... Haukkuin hienosti vieraalla kentällä maalimiehen piilosta ja vietinvaihdotkin sujui ihan mallikkaasti kun maalimies on tarpeeksi lähellä, liian suurella etäisyydellä Rotta on enemmänkin älämölö sekavietti tilassa. Juhan mielestä Rotta oli hyvän oloinen penikka ja antoi paljon hyviä vinkkejä treenaamiseen. Rotta oli kyllä taas niin oma itsensä, korvat ja häntä pystyssä kentälle kuin mikäkin maanomistaja. Rotta suhtautuu puruhommiin aika vakavasti, mikä on kyllä hyvä asia. Tästä vaan eteenpäin :)