39 päivän loma on lähtenyt mukavissa säissä käyntiin ja nyt on taas aikaa treenata :) Valitettavasti vaan on ollut niin kuuma, että treenit on keskittyneet ilta- ja aamu-aikoihin, muut ajat päivistä maataan mahdollisimman viileässä. Agilitya olen viime aikoina treenaillut kaikkien kelpieiden kanssa pieniä lyhyitä harjoituksia, kuumuus kun imee koirista aika pian voimat.

Rotan kanssa käytiin juhannuksena käynnistämässä kisaura kahden hyllyn verran ja tiedossa olevat ongelmathan ne sieltä ponkasi esille, ei olla treenattu keppejä radalla ja liian vähän puomi - keinu yhdistelmiä. Kummallakaan radalla Rotta ei löytänyt keppejä vast kuin pysäytettynä ja toisella radalla sekoitti puomin keinuun jne. Vähän lisää ratatreeniä ja Rotta on valmis Timon vietäkäsi agilityssa ;)

Milon kanssa ollaan otettu taas puruja, edellisellä kerralla käytiin kakkosen liikkeet läpi ja todettiin, että ne on hiomista vaille valmiit. Viime kerralla hiottiin selkäkuljetusta ja eilen virkistettiin piilovartiointia piilohyökkäyksellä, parilla paolla ja muunnellulla pitkällä liikkeellä. Milo on puruissa hyvässä vietissä ja nyt vaan hiotaan viimeiset kuntoon. Peltojälkeä ollaan kahdesti ajettu metsäjälki kokeen jälkeen, ensimmäinen jälki ihan jees ja toinen täysi katastrofi... taisi olla liian vaikea pohja näin pitkän tauon jälkeen. Jatketaan ensi kerralla helpommalla pohjalla ja tehdään nyt muutama ruokaisampi jälki.

Takun kanssa ollaan käyty uimassa ja treenattu SM-kisojen jälkeen ehkä 2-3 treeniä... Treeneissä on ilmennyt ihan hyviä pointteja, lähinnä mun ohjauksesta, mutta muuten ollaan aika hyvässä tikissä ajatellen tulevia MM-karsintoja. Huomenna starttaan molempien poikien kanssa Mikkelissä 3 starttia, Milon tavoitteena edes yksi nolla ja Takulle hyvin suunniteltuja ja toteutettuja ratakokonaisuuksia.

 

Pentunurkkaus

Noahn treenit jäljellä ja puruissa ovat edenneet eteenpäin. Jälkeä ollaan nyt ajettu liinassa askel askeleelta pari kertaa, viimeisimmän jäljen pituus oli noin 50m. Jo toisella kerralla Noah alkoi autettuna löytää rytmiä jäljestykseen eikä pyrkinyt enää rynnimään, hyvin käytti koko ajan nenää, eikä nostanut nokkaa maasta kertaakaan koko aikana :)

Puruissa ollaan aloitettu viralliset treenit. Eilen oli jo toiset purut ja ne meni ihan kohtuu hyvin, Noah tasan tarkkaan tietää jo mitä kentälle mennään tekemään ja on ihan kipinöissä! Kehitettävää saaliin kantamisessa ja saalisrauhan löytämisessä, Noah kun haluaisi heti taistelun jälkeen tiputtaa saaliin, että homma lähtisi uudestaan käyntiin. Eilen avattiin jo vähän haukkua ja saatiinkin Noah haukkumaan pari kertaa. Vähän tuntui homma säätämiseltä, mutta ehkä se tästä asettuu... tässä treenivideo eiliseltä.

 

 

Noah meni myös uimaan ensimmäistä kertaa elämässään tällä viikolla!! Tähän asti olen sitä vähän houkutellut veteen ja välillä kantanut veteen ja auttanut uimaan rantaan, viime kerralla oli ihan liikaa olla yksin rannalla kun oltiin kaikki Timo, minä ja Taku uimassa. Ja niin se vaan itse lähti uimaan ja uikin 10m matkan meidän luo. Muutama lenkki vielä myös tehtiin ja sitten homma olikin jo selvä juttu :)

Ilmat on nyt kovin kuumat pennun kanssa suurempiin treeneihin, mutta kyllä me vielä ehditään. Loman jälkeen sunnitteilla aloittaa myös vähän suunnitelmallisemmin tottistreenejä ja syksyllä lisää agilitya kun jälki jää valikoimista pois. Siihen asti nautitaan kesästä ja ihanista kesäisistä säistä!!!

 

 

1309428751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e