Tokokisailut tältä vuodelta on kisattu, saaliina Takulle vihdoinkin se AVO 1-tulos ja Milolle taas kasaan lisättäväksi uusi VOI 2-tulos + luokkavoitto. Molemmat pojat olivat yksilöliikkeissä päteviä, mutta Milon kanssa voi jopa sanoa nauttivansa tokosta tai lähinnä siitä kun seuraa Milon mieletöntä asennetta työstää ihan uskomattoman tylsää lajia :D 

 

Avoin luokka oli ennen voittajaa ja liikkeet suoritettiin tunnetussa järjestyksessä, Tuomarina Ilkka Sten. Takulla oli hieman hormonit kaakossa ja hän päätti sitten kesken paikkamakuun lähteä iskemään muita paikalle ilmestyneitä hemaisevia daameja.... lopputuloksena paikkamakuu 0 ja hyvin, hyvin kiukkuinen ohjaaja (ja hyvin hyvin hyvin pieni matala kelpie, joka ihan vaan unohti olleensa paikkamakuussa). Seuraaminen oli ihan perus Takua, tiivis ja hieman vallaton, etenkin täyskäännöksen jälkeen, seuraaminen 10. Liikkeestä maahanmeno 10, se oli hyvä. Luoksetulossa Taku valui pysähdyksessä ja sen jälkeen oli epävarma luoksetulost, hiipparoi eteen ja istahti viiveellä metrin päähän, luoksetulo 8. Liikkeestä seisominen 10, todella hyvä, ei edes viiksikarva liikahtanut :)  Nouto oli kohtalainen, lähti laukalla, palautti ravilla, nouto 9,5. Kaukokäskyissä oma keskittyminen herpaantui takana juoksevaan koiraan ja ensimmäisen käskyn aikana katse muualla ja Taku tarvi uuden käskyn, kaukokäskyt 9. Hyppy 10, täydellinen ja yleisvaikutelma 10. Yhteispisteet siis 160 ja ykköstulos!

Voittajan koe sitten, liikkeet taas normaalissa järjestyksessä, tuomarina Juha Kurtti. Paikkamakuu 10Seuraaminen 10, Miloa parhaimmillaan, liikkeestä istuminen 10, ei moitittavaa. Luoksetulossa valui pahasti seisomaan jäämisen ja maahanmeno ok, luoksetulo 7 (olisi vaan pitänyt treenata vielä eilen). Ruutu 10, kuulemma päivän paras :), Hyppynouto 10, luovutti suoraan! Metallikapula oli sitten ällö, oli tarkoitus treenata sitä vielä eilen, mutta meidän kapula on kateissa... lähti hyvin, roikutti kapulaa suussa ja oli luovuttamassa sitä liikkurille, uusi käsky ja toi kapulan hampaalla roikuttaen mun eteen ja tästä sivulle, metallikapulan nouto 6,5. Tunnari 0... juoksi sinne ja pureskeli kaikkia, toi jonku... ahdistavaa. Kaukokäskyt muuten hyvät, mutta ekan seisomaan nousemisen jälkeen oli menossa itsenäisesti takaisin maahan kun annoin istukäskyn, hieman myös edistämistä, kaukokäskyt 7. Ja yleisvaikutelma 10. Milo tapansa mukaan viihdytti suorituksillaan yleisöä ja saatiin ihan taputuksia liikkeiden välissä ja ihme juttu myös naurua metallin kanssa.... Milo tekee tokoakin kyllä ihan satalasissa ja koko sydämellä :)  Yhteispisteet 245 ja kakkostulos, lisäksi luokkavoitto, joka ei kyllä kamalasti lohduta.

Noahkin pääsi hieman treenailemaan tottista halliin ja olikin erittäin pätevä pieni mies, tehtiin remmissä sivulletulo treeniä ja vähän seuraamista. Poika ei ollut häiriöstä moksiskaan eikä oikeastaan lopulta nenän edessä leikkivät bc pennutkaan jaksaneet kiinnostaa vaan tarjosi vaan työskentelyä. Noah on siinä mielessä hassu, että mitä enemmän häiriötä, sen keskittyneempi se on :)

 

Kotiin tultua Milo parka pääsi motivoidun ohjaajan tunnaritreeniin. Kaikki on aina sanonut, että tunnarissa ei saa laittaa koiralle liikaa painetta... HÖPÖNPÖPPÖÄ sanon minä ja sitten treenattiin vähän tunnaria :D  Laitoin kaikki omat kapulat pussiin nakkien kanssa hajustumaan. Vein nakilla hierotun kapulan piiloon ja käsky, ei mitään ongelmaa hienosti käytti nenäänsä. Heti kun kuvioon otettiin väärä niin haistaminen unohtuu täysin. Vahvistin sitten vielä omaa niin, että sen vieressä oli nakki kiinni. Siltikin Milo meni suoraan väärälle yhtään miettimättä ja nyt annoin todella voimakkaan negatiivisen palautteen, sama toistui joka kerta kun Milo yritti tarttua samaan kapulaan uudestaan. Jonkin aikaa siinä sitten seisoskeltiin ja tuijotettiin toisiamme, kunnes sain Milon edes harkitsemaan haistaa muita kapuloita, mutta Milo nöyrtyi ja varovaisesti haisteli toista vieressä olevaa, löysi nakin ja palautti kapulan :) Muutaman toisto ja keskustelu vielä samasta asiasta ja tämä treeni päättyi, niin, että ensimmäistä kertaa IKINÄ Milo haistoi väärää ja jätti tarttumatta meni seuraavalle, söi nakin ja palautti kapulan!!!!! Ja toistettuna sama uudestaan!! Jospa tästä nyt olisi syttynyt jonkinlainen tunnarilamppu Milon päässä ja päästäisiin eteenpäin?! Haetaan sitten vaikka aina nakilta haisevaa kapulaa kokeissakin, ihan sama, kunhan se nyt edes tajuaisi jotain! Katsotaan, seuraava koe on joskus ensi vuoden puolella ja sitä ennen treenataan tiukkaan tahtiin liikkeitä. Nyt mä olen tämän asian päättänyt :)