Jonkinasteinen ikäraja on nyt saavutettu kun Rotalle tulee tänään mittariin tasan 6kk. Ja mitäs tyttösestä... aika pimu siitä on kasvamassa. Kokoa siltä löytyy jo 60cm ja 22,5kg.

Se on perusluonteeltaan todella rauhallinen ja jäyhä, omaa selvästi voimakkaan dominanssin ja puolusviettiäkin tuntuu löytyvän, niin kuin myös terävyyttä. Jälkimmäisestä ominaisuudesta en henk.koht. hirveästi välittäisi, mutta kai malissa täytyy hieman terävyyttä olla, ollakseen mali. Sillä on pohjaton ruokahalu ja saalisviettiäkin löytyy, mutta luulen sen vielä voimistuvan, töitä se tykkää tehdä tekemisen ilosta ei niinkään miellyttääkseen ohjaajaa, Rotalle kun miellyttämisenhalu on hieman vieras käsite. Vieraille ihmisille ulkona Rotta on melko välinpitämätön, saa koskea, mutta eipä Rotalta itseltään mitään hillumistervehdyksiä tule. Meille tulevat vieraat ovat ainakin tähän mennessä saaneet istua sohvalla mali kainalossa, halusivat tai eivät... Vieraat koirat ovat Rotalle olleet alusta alkaen epäilyttäviä, ihan alkuun pelkäsi kovin, mutta nyt jo on ihan ok. Uroksia se komentaa ja komentavia narttuja se ärsyttää tahallaan, rähisevät koirat saavat vietit kaakkoon ja tässä meillä onkin hieman työnsarkaa, etenkin ohituksissa... Rotan mielestä kun olisi niin kovin kiva rähistä takaisin.

Laumassa Rotta tulee varmasti menemään Takun ohi, se on vain ajan kysymys, mutta Miloa edelleen kunnioittaa eikä ole kertaakaan kyseenalaistanut Milon valtaa. Taku tahtoo olla ison tytön syleilyssä hieman pikku poikaa ja kun Takulta ei oikein dominanssia löydy, niin luulen sen väistävän Rotan vallan alle hiljaisin äänin... Meidän kanssa Rotalla ei ole ollut ongelmia tai Rotta ei ole kyseenalaistanut tai testannut meitä mitenkään, ainakaan kovin näkyvästi. Kiihkeissä tilanteissa Rotta vaan tahtoo olla lähinnä sitä mieltä, että "mie ite, ei tässä muita tarvita!"...ja koiruus on 6kk... huoh... noh, sitä saa mitä tilaa.

Tulevaisuudessa tullaan edelleen kiinnittämään paljon huomiota ihan arjentouhuihin, jotta saataisiin pimusta malli koirakansalainen. Treeneissä Timo jatkaa hyvään alkuun saamaansa tottista ja jälkeä, puruja jatketaan kesän jälkeen. Mun kanssa Rotta pääsee aika ajoin aksailemaan ja ehkä saan sen joskus kisavalmiiksikin :)

 

Tässä pari kuvaa:

 

1273864503_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1273864526_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...ei kauheasti enää pennulta näytä...