Milo parka parantelee murtunutta varvastaan, vaikkei sitä ihan itse ymmärräkään koska hänen mielestään hänessä ei ole mitään vikaa. Sydäntä raastaa kun joutuu jättämään Milon aina kotiin kun lähdetään treenaamaan... :(  Olen kuitenkin ajatellut, että ehkä opettaisin sille sairasloman aikana tunnarit ja kaukkarit kuntoon, jotta Milo saisi jotain aivotyötä... sitten ei tarvis kun mennä kokeeseen loppuvuodesta ;)

Taku ja Noah on sitten treenailleet Milonkin edestä, tällä viikolla olen käynyt treenaamassa agilitya, jälkeä, puruja ja tottista, koko lajivalikoima siis :)  Takun kanssa tosin lähinnä vain agilitya, mutta Noah on päässyt astumaan isän tossuihin monitoimikoirana ja se täyttää tossut kyllä paremmin kuin hyvin! Takun kanssa ollaan käyty tällä viikolla treenaamassa sitä keinua, monta toistoa palkalla päässä ja Taku juoksee keinun päähän asti ilman mitään ongelmaa, näitä vaan toistetaan nyt monta ennen seuraavia agikisoja. Lisäksi käytiin torstaina extreme-treeneissä, sillä vettä satoi kaatamalla lähes vaakatasossa, oli ehtinyt tulla jo pimeä ja kenttävalot sokaisi suoraan silmiin toiselta puolelta. Ja mitä teki Taku? Oli ihan oma itsensä kuin vettä ei olisi tullutkaan <3  Yhtään rimaa ei tippunut ja muutenkin työsti rataa niin kuin Taku normaalisti tekee. On hyvä myös treenata kaatosateessa, koska koskaan ei tiedä minkälainen keli iskee vaikka SM-kisoihin ja sitte ihmetellään kun koira on ihan omituinen. Miten mahtaa käydä kisakoirille kun yleistyvä trendi sisähalleista ja vielä lämpimistä sellaisista opettaa koiria työskentelemään vain optimi olosuhteissa? Mie ainakin tykkään treeanata myös pienessä pakkasessa :)

Noah on treenaillut kertaalleen hyppyjä ja pieniä ohjauskuvioita, rimat nyt 40-50cm korkeuksia vaihdellen. Harjoiteltiin hieman päällejuoksuja ja kuulemma jenkkikäännöstä?! Eli ihan suomeksi itsenäistä hypyn suorittamista, vaikka ohjaajan liike lähtee jo toiseen suuntaan. Lisäksi otettiin taas vähän keinutreeniä alustalla. Noahn kanssa täytyy olla tarkkana treenien pituuden kanssa koska sehän ei osaa lopettaa ja vetää rataa hullun kiilto silmissä, vaikka selkeästi alkaa olla jo tosi väsynyt. Kiva tosikko kuitenkin treenata :)  Jäljellä ollan käyty kahteen kertaan, edelleen joka askeleella nami, pituutta noin 70m. Hyvin Noah on löytänyt rytmin jäljellä ja nyt joudun puuttumaan enää ehkä kerran tai kaksi rynnimisyrityksiin koko jäljen aikana. Viimeisellä jäljellä aloitettiin jo harjoittelemaan esineitä eli jäljen päässä esine johon autettuna Noah kävi maihin. Olen harjoitellut jäljen ulkopuolella kolmisen kertaa ilmaisua ja se toimii hyvin. Tavoitteena tosiaan saada esineilmaisut kuntoon vielä tämän vuoden puolella! Puruissa käytiin alkuviikosta, ihan samanlainen treeni kuin aikaisemmin joka meni ohjaajan säätämisestä huolimatta ihan hyvin. Opetetaan Noah nyt hyppäämään tyynyyn. Vielä saisi tulla puruun voimaa, mutta se tullee sitten ajan kanssa... toivottavasti. Lauantaina oli Maiskis-kennelin tokopäivä, kouluttamassa kelpoja oli Angelica Leiman. Hyviä ajatuksia saatiin jatko koulutukseen, sekä taas yhdeltä uudelta ihmiselta vahvistus nykyisiin tekemisiin. Hyvin Noah työskenteli vieraassa hallissa, vaikkei käyty paikkaan etukäteen tutustumassakaan. Treenattiin seuruuta, perusasennossa pyörimistä vastapäivään ja noutokapulan nostoja, kaikki ihan perustreenin mukaisia. Angelican neuvosta aloitetaan opettamaan nenäkosketusta käteen, jotta koiran olisi ehkä helpompi myöshäisemmässä vaiheessa tarjota kapulaa suoraan kämmenelle ja voisihan se toimia myös lelujen kanssa... hmmm.... katsotaan kuin meän käy :)