Siinähän se jo otsikossa lukeekin :)  Koe meni hyvin ja huonosti, lopputuloksena pisteitä 244 ja siis 2-tulos, jälki 127, esineruutu 29 ja tottis 88. Kokeessa kyllä sattui ja tapahtui vähän kaikennäköistä, mutta päivä oli mukava ja ilma loistava!

Jäljellä aloitettiin. Jana meni yllättävän hyvin, Milo lähti janaa suoraan ja nappasi hajun oikealta. Muka jäljesti sitä tietä kohti, annoin mennä liinan mitan ja kutsuin takaisin janalle, tästä uusi lähetys ja nyt Milo nappasi oikean jäljen ja lähdettiin matkaan. Jälki lähti noin 1m keskimerkin jälkeen, alku meni hyvin aina . kepille asti sen jälkeen harhauduttiin ilmeisesti riistapolulle kun tuulikin sinne päin vielä painoi, tästä Milo kuitenkin korjasi takaisin jäljelle ja ilmaisi yhden kepin. Sitten täytyy sanoa, ettei ollut mitään käryä missä mennään eikä tainnut Milollakaan olla... mutta päädyttiin takaisin tielle ja juostiin janalle uudestaan aloittamaan alusta, samaan kohtaan päästiin ja taas jälki katosi, jälkikäteen ajateltuna taidettiin Milon kanssa lähteä siinä kohdassa seuraamaan riistapolkua. Oltiin sitten jo tulossa tietä pitkin autolle kolmen kepin kanssa kun Milo yhtäkkiä nosti tuulen alta hajun ja ampaisi metsään ja siellähän se oli, keppi numero 6 !!   Aikamoinen tuurin kantamakin oli mukana, mutta onneksi edes joskus :) Oma ohjaus oli kyllä metsässä ihan ala-arvoista ja paremman ohjaajan kanssa olisi jälkiosuuskin mennyt varmasti paremmin... jostain ihmeen syystä päästin metsässä liinasta ja vauhtihan kiihtyi sitten ihan uusiin lukemiin ja varmaan sekin sekoitti Miloa. Ensi kerralla sitä muistaa pysyä liinassa kiinni ja samalla jäljen tuntumassa.

Esineruutua suoritettiin ihan viimeisten joukossa ja ennen meitä siellä oli ollut jo 6 koiraa... joista yksi oli merkannut ruutuun. Lähetin tyhmänä Milon ruutuun tuulen yläpuolelta oikeasta reunasta, hyvin Milo ampui suoraa takalinjalle ja lähti tarkistamaan takareunaa, tuli vasemmalta takareunasta takaisin haravoiden ruudun taka-aluetta oikealle reunaan asti. Jossain vaiheessa Milo törmäsi siihen toisen uroksen pissaan ja KUSI merkkauksen päälle... en meinannut uskoa silmiäni. Noh, kutsuin sitten Milon takaisin ruudun reunaan ja uusi lähetys keskeltä, nyt Milo sai aika pian hajun esineestä, otti nopeasti sen suuhun ja palautti hyvällä temmolla kunnon otteella. Esineenä oli lasten kenkä. Pisteitä 29, yksi piste lähti pissaamisesta.

Tottis oli ihan perus Miloa, seuruu oli hyvä, mutta kämmättiin liikkeestä maahanmeno, siinä Milo jäi istumaan. Annoin sille uuden käskyn, mutta samalla huomaamatta liian voimakkaan vartaloavun ja se vei liikkeen puuttelliseksi. Toinen hauska sattuma oli hyppynoudossa... Milo lähti hyppyyn hyvin, mutta ei löytänyt kapulaa, se haki ja haki, jossain vaiheessa se hyppäsi hyppyesteen takaisin päinkin ja lähti kuitenki hakemaan edelleen sitä kapulaa, jonka lopulta löysi ja hyppäsi kauniisti esteen yli ja luovutti hallitusti... Siinä oli tuomarilla ihmettelemistä :D   Liikkeen kuulemma pelasti tyydyttäväksi se, etten antanut Milolle mitään uutta käskyä, eikä ollut kyllä aikomustakaan koska tiedän, että Milo ei ilman kapulaa takaisin tule. Kaksi liikettä siis penkin alle, mutta muut liikkeet suurinosa erinomaisia ja pari erittäin hyvää. Eteenlähetyksessä Milo meni LUJAAAAA ja heittäytyi hienosti maahan :)  Pisteitä 88.

 

Olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen ja tulos menee kyllä ihan koiran erinomaisuuden piikkiin, ei ihan joka koira tee JK1 -tulosta yhden kuukauden harjoittelun jälkeen :)  Harmittamaan jäi kyllä se oma kämmääminen metsässä, mutta kaikkea ei voi saada, kaksi kolmesta osiosta meni kuitenkin hyvin! Merkkaaminen ruudussa oli varmaan osittain Rotan juoksun ansiota, koska ei Milo ole kyllä ruutuun koskan pissinyt aikaisemmin... eikä toivottavasti enää niin teekkään.