Nyt on vaihteeksi päivitykset vähän jääneet, mielessä kun siintää jo Thaimaan valkeat hiekkarannat ja lämpöinen aurinko, niin treenaaminen on ollut melkein toissijaista :)   Ollaan kuitenkin aktiivisesti treenattu viikon aikana agilitya ja tottista. Milon kanssa aletaan taas treenailemaan tokoa ja kalenteriin on suunniteltu keväällä kolme koetta, joiden aikana on tarkoitus saada menolippu EVL:aan! Takun kanssa agilityn parissa pikku hömpöttelyä tässä ennen leiriä ja Noahn kanssa tottista ja agilitya, Rottakin on päässyt aksaamaan.

Viime viikolla käytiin tutustumassa uuteen Salon koirahalliin tottistreenien merkeissä. Halli on mukavan kokoinen ja siellä pystyy treenaamaan hyvin tottista, agilitya en kummemmin sillä pohjalla treenaisi. Mikä parasta hallissa oli juuri mielekäs lämpötila n.+10. Milon kanssa multitreenailua, otettiin seuruuta, sivulletuloja, hyppynoutoa, kaukkareita ja luoksetulopysäytyksiä. Kaikki liikkeet meni kyllä hyvin, kaukkareita ollaan treenattu nyt pöydän päällä, jotta rikottaisiin Milon ajatusta eteenpäin valumisesta. Vielä pitäisi korkata se tunnatitreenaaminen ja vahvistaa metallinoutoa kokeita varten. Kävin viime viikolla myös treenaamassa Milon kanssa vähän ruutua ja jääviä.  Agilityssa muistaakseni kahdesti, loppiaisena keppitreeniö ja eilen hyppytreeniä, rimat 65cm eikä yhtään riman tiputusta. Milon kunto alkaa selvästi jo olla aika hyvin kohdillaan, sillä jaksoi hyvin 15min agilitytreenin korkeilla rimoilla, lihaskuntokin on jo selvästi kohentunut :)

Takun kanssa on tehty agilityssa vaan tekniikkaharjoitteita, kontaktien vahvistusta ja eilen ATT:n hallilla humpuuttelua kepeillä, sekä haltuunotto käden vahvistamista. Ensi viikonloppuna on toinen TopTeam leiri Vantaalla enkä halua väsyttää Takua ennen leiriä. Leirin jälkeen Takulle tuleekin kolme viikkoa totaalitaukoa agilityssa ja maisemat hieman muuttuu kun pääsee kasvattajan luo hoitoon :)  Lomareissun jälkeen suunnitteilla "intensiivinen" kisakausi, mielessä lähinnä harjoitella kisaamista ja oman päänupin hallintaa!

Noahlla on nyt ennen taukoa ollut hieman aktiivisempi treenikausi. Agilitya viime viikolla kahteen kertaan ja samaten vielä tällä viikollakin, rimat on nyt olleet 50-55cm. Lisäksi ollaan treenattu tottista. Tottiksessa tuunataan  nyt seuruuta, palkka tulee heti ensimmäisen askeleen kohdalla kun pää on oikeassa asennossa ja kohdassa. Pikkuhiljaa lisätään askelia. Vauhtinouto suoralle palkalle on nyt hyvässä kuosissa, kiire kapulalle ja kiire takaisin, ote kapulasta on hyvä. Nyt pitäisi kotona treenata pito kuntoon ja sitten yhdistää nämä asiat, myös eteentuloa täytyy vielä treenata. Agilityssa ollaan haettu hallintaa kovan vauhdin sekaan. Eli treeneissä paljon suoraa ja sen jälkeen hanskausta. Noahlla tahtoo vaan käydä hieman Milomaisesti, että pelkkä juokseminen on niin SIIIIISTIII, että välillä ne esteet unohtuu siitä välistä... etenkin vedätyksessä. Ainakin halu juosta ja edetä aina vaan lujempaa ja ainakin lujempaa kuin minä on olemassa! Nyt vaan tarvittaisiin joku ulkopuolinen tekijä mukaan treeneihin joka sanoisi mulle, että nyt riittää. Mulla kun on paha tapa jäädä hinkkaamaan Noahn kanssa... se kun vaan tekee, tekee, tekee ja tekee. Joskus olisi hyvä jättää treeni hyvään ja lyhyeeseen onnistumiseen. Noahkin pääsi maanantaina treenaamaan ATT:n mattopohjalle ja hyvä oli pito. Muita huomioita tämän hetken tilanteesta, täytyy vahvistaa paikallaoloa ja kontaktien 2on2off-asentoa, aika siis aloittaa Noahnkin kanssa kontaktileikki!! Lähtötilanteissa tulee tällä hetkellä vähän liikaa keskustelua... Lomamatkan jälkeen laitetaan alulle projekti kontaktit ja kepit eli saatetaan niitä ratakuntoon kesäksi.

Rotan kanssa maanantaina hyppytreeniä, eteenlähetystä ja keppejä osana rataa. Hypyt menee hyvin, kepit nyt ihan jees. Eteenlähetystä lelulle ensimmäistä kertaa, ei tarvinnut kahta kertaa kehottaa :)  Timo on ainakin toistaiseksi Rotan kanssa siirtynyt purutreeneissä Juha Korrin käsittelyyn. Tarkoituksena heillä on tuunata Rotan otekäyttäytymistä rauhalliseen ja kokosuun otteeseen. Rotalla kun tahtoo olla helposti taipumusta vajaaseen otteeseen ja purun elämiseen. Treenissä ideana häiritä koiraa aina huonossa otteessa ja hyvässä otteessa on rauha ja hyvä olla. Nyt jo muutaman treenin jälkeen on huomattavissa selkeää kehittymistä ja oppimista! Itse tykkään Rotassa sen vahvasta olemuksesta ja asenteesta agression puolella, se on narttu mistä tulee varmasti löytymään MUNAA, kunhan osataan viedä sitä eteenpäin oikein.   Tottis alkaa olla loppuhiomisia vaille valmis ja jälki jäi viime kaudella koevalmiiseen kuntoon, että kylla se tästä vielä lähtee ;)


Tässä Rotan pieni treenivideo.