Nyt täytyy kyllä sanoa, etten todellakaan tiedä mistä mulla riittää energiaa treenata neljää koiraa agilityyn... välillä kyllä onkin sellainen olo, että hohhoijaa, mutta kuitenkin agin treenaaminen on jotenkin niin terapeuttista :)  Rotan kanssa olen ottanut treeniä nyt noin kerta viikkoon maksimissaan, yleensä kerran kahdessa viikossa. Taku pääsee treenimään kahdesti viikossa ja Milo yleensä kerran viikossa, Noah siinä sivussa joskus oman 10min.

Torstaina kävin aamulla hallilla treenaamassa Rotan ja Noahn kanssa, Rotan kanssa työstän nyt aina treenatessa keppejä ja kontakteja, jotta saataisiin kesäksi kaikki esteet hallintaan. Keppejä mennään nyt kahdella ohjurilla alussa ja lopussa, jotta pääsen hyvin treenamaan erilaisia keppikulmia ja venytettyä omaa sijaintia. Palkan olen nyt siirtänyt maasta heitto palkkaan eli heitän keppien päähän aina narupallon palkaksi. Hienosti Rotta hakee kepit ja pujottelee loppuun asti, vaikka itse olisin missä vaan. Vielä vähän toistoja niin Rotta oppii löytämään kepeille hyvän rytmin ja saa nopeutta lisää, jossain vaiheessa mennään sitten 1½ keppiä eli 18 kepin pujottelua. Kontakteilla palkkana myös heitettävä narupallo kontaktille, hyvin on Rotta siirtynyt namipalkasta lelupalkalle, nyt viime kerralla otin kontakteja hetsaamalla ja sainkin kontakteille jo vauhtia, vielä täytyy erottaa Rotalle puomi ja keinu. Hiljaa hyvä tulee :)

Illalla oli Takun kanssa pienryhmätreenit, otin pitkästä aikaa namialustan puomille vahvistamaan kontaktia koska puomilta lähdettiin takaisin menosuuntaan ja puomille tuli monta toistoa, namia alustalla ei suinkaan joka kerta ollut. Radalla tuli hyviä yllättäviä ansoja, jotka täytyy muistaa Takun kanssa jatkossa, mmm Takun luontainen sivuttaisetäisyys minusta joka on noin 1,5m! Kepit meni ekalla kerralla tosi hienosti loppuun asti, mutta toistojen lisääntyessä helposti tuli toiseksi viimeisestä välistä pois, mutta mikä tärkeintä ei himmaillut vaan tuli vain liian aikaisin pois ja muilla toistoilla vauhti säilyi hyvin. Rankka treeni, mutta Taku työsti hienosti eikä tiputtanut taaskaan yhtään rimaa koko treenin aikana <3

Perjantaina oli Milon treenin vuoro. Treenasin saman radan kuin edeltävänä iltana Takun kanssa oli ollut, Milo meni radan itseasiassa yllättävän hyvin, rimat vaan tahtoi tippua kun alkoi väsyä, mutta muuten hyvä kunnonkohotus treeni Milolle. Mitään suurempia ohjauksellisia ongelmia radalla ei ollut, eikä mitään halua tai taipumusta kaarrattaa minnekään. Milo vaan paranee vanhetessaan :)

 

 

Pentunurkkaus

Nomppis on ollut vain viehättävä oma itsensä... olen kyllä sen kanssa "treenaillut" aksaa torstaina ja perjantaina. Molempina päivinä ihan vain yhden esteen siivekkeiden kiertoa, putkea ja puomin kontaktia. Se on kyllä aika hauska peli kun on niiiiiin tosissaan :)  Puomin kontaktilta ei haluaisi enää millään poistua ja hakeutuu sinne ihan itse alustalle valmiiksi ilman erillistä käskyä, tätä täytyy joskus videoida koska on niin hauskan näköistä touhua. Lisäksi on itse tajunnut, että kontaktiasennon löytää helpommin kun kiipeää pienen matkan puomia ylöspäin, kääntyy takaisin ja hakeutuu kontaktille suorasta kulmasta. Siihen sitten tömäytetään maahan etujalat aikamoisella asenteella. Siivekkeiden luo mentäessä alkaa jo hyppiä ilmaan, haukkua ja on lähdössä siivekkeille ihan pienimmästäkin vartalon liikkeestä... osaamisen iloa on hauska katsoa. Putkea mentiin perjantaina hullun kiilto silmissä ja otettiin putken jälkeen myös yksi hyppyeste ilman rimaa ja palkka tietenkin kädestä. Jotenkin mulla on vaan sellainen olo, että tämän tyypin kanssa on ERITTÄIN tärkeää vahvistaa mun liikkeen seuraamista ettei vietti vie mennessään... mutta on se vaan niin jotenkin huvittava kun työskentelee kuin pieni aikuinen koira ja valtavalla egollaan kehtaa jo komentaa minua :)

Hammasoperaatiosta on toivuttu hyvin ja pikku hiljaa taas aletaan repimisleikkeihin, olen kuitenkin pitänyt vielä namipalkkaa, ettei vain vahingossa satu mitään. Noah on kyllä tähän mennessä ollut tosi helppo pentu, ei ole tuhonnut mitään ja nukkuu hyvin kaikki yöt. Osaa todellakin rauhoittua eikä hösää koko aikaa. Ulosmenoakin odotetaan ovella korvat vaakatasossa täysin rauhallisena, ihan niin kuin Milokin <3

 

Koko viikonloppu meneekin mulla sitten töissä ja kelpiet saa viettää treenilomaa viisi päivää, mutta sitten mulla alkaa LOMA ja voi sitä treenaamisen määrää :)