Tällä viikolla on ollut varsinainen huoltoviikko. Tiistaina hieronnassa rentoutui Taku ja keskiviikkona vuorossa oli Noah. Taku ei edelleenkään ole ollut agilitykentällä sitten viime kisojen ja nyt alkaa huomaamaan, että virtaa löytyisi enemmän kuin jakoon :) Tämä päivä mennään vielä rauhallisemmin ja yritetään lauantaina päästä käymään hallilla Takun kanssa humpuuttelemassa.  Takulla oli jäänyt leiristä joitain pieniä jumeja, joten oli ihan hyvä käyttää sitäkin käsittelyssä ennen seuraavaa leiriä. Noah oli hieronnassa kuin vanha tekijä ja nukkui suurimman osan ajasta. Hieman oli Noahllakin pientä jumia jossain, mutta ei mitään hälyyttävää. Sillä aikaa sitten Rotta ja Milo ovat viettäneet aikaa agilitykentällä, lisäksi Noah pääsi myös pyörähtämään radalla tiistaina. Kaikkien treenaajien aiheena kentällä oli kontaktit, lisäksi Rotan ja Noahn kanssa keppejä.

Milo on kyllä treenin jälkeen aina ihan yli tyytyväinen itseensä kun on päässyt hommiin :)  Ajattelin Milon ottaa tänäänkin pienryhmätreeneihin kun Taku vielä lomailee. Mennään sitten sen verran mitä jaksetaan. Vähän tuntuu, että Milosta on se pahin potku jo poissa radalla, mutta voi olla vaan, ettei enää jaksa turhia humpuutella ja onhan Milolla aina käännökset hitaita kun se ei ole sen parhaimpia puolia... Kunhan nyt pidetään pappa-ikää lähestyvä koira hyvässä fyysisessä kunnossa ensi vuoden PK-koitoksia varten!

Noahn kanssa mentiin kujakeppejä ohjureilla, nyt keppiväli ehkä 10cm. Hieman kävi kepit jo pienelle Tasmanialaiselle vaikeaksi, mutta suoriuduttiin kuitenkin treenistä kunnialla! Hyvin alkaa jo näkyä pujottelua :) Keppien jälkeen muutama toisto keinun päähän, nyt keinu tippuu jo melkein puoleen väliin ja päähän Noah juoksee kyllä ihan täysillä! Pyritään pitämään keinu samanlaisessa kuosissa! Tarkoituksella heti perään puomitreeni, jotta oppii alusta alkaen erottelemaan ne toisistaan. Puomia ei ole tullut otettua varmaan neljään viikkoon?! Viimeksi silloin kuin Jenni ja Veronica olivat Suomessa marraskuussa... Puomi kuitenkin mentiin nyt ihan tosi hienosti ja täysillä. Päässä ei ole enää rinkulaa hidastamassa vaan käytössä Noahn omat jarrut. Otettiin myös puomille vino lähestyminen putken ja kahden hypyn kautta, hienosti Noah kääntyy puomille ja längen avulla aloittaa kiipeämisen suorasta kulmasta. Vauhtia ei puomilta totisesti puutu... Loppuun kahdeksikkoa yhdellä 55cm hypyllä ja muutaman kerran myös putken kautta. On jotenkin käsittämätöntä ajatella, että Noah täyttää viikon päästä JO VUODEN !! Se on jotenkin niin pieni, että tuntuu koko ajan sen olevan 8kk ikäinen... mutta ei se ole ja pieni Tasmanialainen saa virallisen luvan treenata A:ta ensimmäisen kerran viikon päästä :O  Hyvällä mallilla mennään tällä hetkellä. Kontaktiesteet ja kepit saadaan osaksi rataa varmaan maalis-huhtikuussa ja kisavalmiita ollaan sitten vasten kaikkia odotuksia touko-kesäkuussa :)  Virallisiin kisoihin lähdetään kisaiän täyttymisestä huolimatta vasta syksyllä kesän arvokisojen jälkeen. Kuitenkin ajattelin osallistua Noahn kanssa Tapaninpäivänä kinkunsulatuskisojen möllihyppärille kun siellä on esteinä vain hyppyjä ja putkia :)

Rotta the Halinois... se on kyllä niin ristiriitaisia tunteita herättävä koira. Välillä sen voisi kuristaa ja välillä sitä tekisi mieli vaan halia koska hän osaa olla "hyvin pieni malinois, koiranpentuilmeellä".... mutta siis treeneihin... Rotan treeneissä treenattiin siis kontaktierottelua keinulla ja puomilla, A:ta ja keppejä ilman ohjureita. Kontaktit meni hyvin, mutta kepit pitäisi ottaa tehokäsittelyyn. Olen päättänyt nyt jaksottaa treenaamista niin, että Milolla ja Rotalla olisi aksatreenit kerran viikossa, samana päivänä. Ja Noah ja Taku saisi treenata sitten enemmän koska ne on niitä tulevaisuuden toiveita :D

Ennen joulua ei taida nyt olla paljoa treenejä kun on aika paljon työvuoroja, mutta jouluviikolla on jonkin verran vapaata ja sen ajan voisi pyhittää treeneille! Eteisenmatto tottista Noahn kanssa on jonkin verran tehty, lähinnä kapulanpito harjoituksia ja luovutusta... suunnitelmissa on vuokrata kerran viikossa joku lämmin halli tottistreenejä varten, katsotaan miten se suunnitelma lopulta toteutuu...