Leirinjälkeisellä viikolla ei töiden takia ehditty treenaamaan oikeastaan ollenkaan. Takun onkin saanut viettää ansaittua vapaa-aikaa ennen SM-kisojen valmistelevia treenejä. Tämän viikon maanantaina Taku kävi hieronnassa ja hyvässä kunnossa oltiin tälläkin kertaa. Pelkkiä agilitykoiran perusjumeja, jotka saatiin hyvin auki :)  Loppuviikosta on suunnitelmissa aloittaa valmistelutreenit, kontaktien vahvistamista, keppien treenaamista, hyppyjä ym. kivaa pikkutouhuilua. Lisäksi olen katsonut kahdet iltakisat vielä ennen SM-kisoja, jotta saadaan alle myös rata- ja kisatreeniä. Ihan mielettömän kivaa päästä taas kisaamaan isompiin karkeloihin!! Niitä odotetaan jo kovin innokkaina ja malttamattomana!

Milon kanssa on käyty puruissa ja ajettu jälkeä. Täytyy sanoa, että nyt ollaan tultu seuraavaan vanhenemisen etappiin. Puruissa työstää tosissaan kun laittaa Miloa vähän koville, mutta muuten se kovin piikki puuttuu jo. Jäljellä ei tunnu olevan mikään kiire... sitä ajetaan rauhallisesti ja tarkasti, kuitenkin motivoituneesti. Kulmia olen nyt yrittänyt vähän helpottaa ja sitä kautta yrittänyt muistuttaa miten niitä taas ajettiinkaan. Kadotettuaan jäljen kulmassa Milo kuitenkin työskentelee itsenäisesti ja aktiivisesti syvällä nenällä löytääkseen jäljen uudestaan. Tottiksessa ei olla muuta kuin vahvistettu edestä sivulletuloa ja käyty jäävät kertaalleen läpi. Koepaikkaa on jo kyselty heinäkuun alkuun ja sinne toivottavasti päästään!! Sen jälkeen jätettäisiin suojelukentät nuoremmille ja vetreämmille.

Noah on treenannut jälkeä ja pari kertaa agilitya. Puruihin ei olla päästy kun aikataulut ryhmän kanssa ei osu yksiin. Pitää varmaan alkaa treenaamaan yksityistreenejä omalla pihalla... Aksaamassa käytiin tällä viikolla kahteen kertaan, ajatuksena totuttaa kontakteja radalle. A- este alkaaa jo näyttää hyvältä koska sitä on enemmän treenattukin, puomissa on vielä työstämistä. Keinun tuominen radalle ilman suurempia hetsauksia täytyy myös ottaa ohjelmaan kohta puoliin. Keppejä mennään jo aika kivalla vauhdilla. Pikkuhiljaa luovutaan kaikista ohjureista. Edelleenkään Noah ei ole mielestäni vielä kisavalmis ja treeniä täytyy vielä tehdä. Epiksissä startattiin tällä viikolla. Rata oli suht helppo ja sisälsi puomin ja A:n. Radasta jäi vähän katkonainen fiilis kun puomi oli vielä hidas, jonka jälkeen Noah kompastui radalla ja tiputtu työtapaturmaisesti yhden riman, jonka jälkeen oli valmistautunut ottamaan palautteen vastaan, mutta osoitti kuitenkin ymmärtäneensä vahingon, joten en ottanut hyppyä uudestaan. Noah kuitenkin veti hypyn jälkeiset 3m käsijarru päällä kunnes huomasi, että saikin jatkaa. Seuraava töksähdys oli radalla ollut pussi, joka oli päässyt selvästi unohtumaan ja se mentiin hieman epäröiden, mutta mentiin kuitenkin. Viimeisillä 7 esteellä päästiin vasta vauhtiin, joten suurinosa radasta oli enemmän tai vähemmän kökkö. A-este oli kuitenkin hyvä ja siihen olin tyytyväinen!! Noahlla tuntuu muutenkin olevan nyt ohjaajaherkkis kausi päällä ja on agilityssakin radalla ekstra tarkka ettei tee virheitä.  Pitäisi vaan tätäkin lajia ehtiä treenaamaan enemmän...