Nyt on mökkeilyt mökkeilty ja purjehdukset purjehdittu tältä erää. Pojat olivat sukulaisilla juhannuksen ajan hoidossa ja Rotta pääsi merimatkalle. Rotta oli erittäin esimerkillinen laivakoira, kulki liukkaalla kannella varmasti, eikä välittänyt veneen keinumisesta, purjeista tai mistään muustakaan mitään. Yöt se nukkui paremmin kuin kotona ikinä eli siis todella positiivinen yllätys :)

SM-kisoissa käytiin kääntymässä edellisviikonloppuna, lopputuloksena Milolla oli siis 10,34 hyppäriltä ja puhdas nollarata finaaliradalta eli yhteistulos 10,34 ja 15.sija/162 koirasta. Ratoihin olin kokonaisuuksina todella tyytyväinen, Milo meni juuri niin kuin sitä ohjasin, eikä sikaillut ollenkaan. Hyppärin 10 tuli kahdesta rimasta, jotka nekin taisi johtua ihan puhtaasti ohjauksesta. Menetin hieman oman itseni hallinnan puolessa välissä rataa ja yritin väkisin tehdä puhdasta rataa, sillä kun olisi ollut todella korkealla... ja se sitten kostautui riman pudotuksella. Finaalirata meni muuten loistavasti, mutta ohjasin Milon vahingossa kepeillä aivan väärään suuntaan, mutta onneksi ei siitä kieltoa napsahtanut, aikaa vain paloi kovasti. Näillä eväillä on kuitenkin kiva mennä karsintoihin, tavoitteena päästä toiselle päivälle ja tehdä ehkä sielläkin vielä puhdas rata eli siis keskitytään ihan meidän omaan hommaan :)

Kotiutumisen jälkeen ollaan jo ehditty treenaillakin. Eilen otettiin pikaiset iltatottikset, Milon ja Takun molempien aiheena oli seuraaminen, jäävät ja Takulla hieman vielä kapulan luovutusta. Nouto muuten sujuu Takulta kuin vettä vain kun se tehdään hyppynoutona... huoh... Tänään varattiin porukalla ATT:hallilta pari tuntia ja käytiin siellä treenaamassa, mukana treeneissä Takun ja Milon lisäksi oli Jouni ja Yoko, Isabelle ja Noa, sekä lopussa Juha ja Kaija. Eka treeni rata oli tulevien MM-kisojen tuomarin käsialaa ja täytyy kyllä sanoa, että se oli aika helppo... toinen rata tehtiin sama toisin päin, se ei ollut enää niin helppo.

Milon kanssa menin ekan radan todella hienosti ja Milo työskenteli upeasti, hyvät kontaktit ja pienet käännökset, valitettavasti vain yhdessä kohtaa muutama riman pudotus.... hmmm... Toinen rata kuului taas kategoriaan, olisi pitänyt jättää menemättä... ei vais, muttei kuitenkaan sujunut niin hyvin kuin ensimmäinen rata. Kuitenkin voin varmasti sanoa, että jälkimmäinen treeni opetti varmasti enemmän.

TikuTaku ruskea salama oli ihan mielettömässä vireessä, tikitti niin lujaa kuin pääsi ja kiljui koko radan, kontaktit ihan mielettömän hienot :) Ensimmäinen rata sujui niin hyvin, että päätin jättää toisen treenin väliin, jotta Takulle saataisiin nyt radalle aina vähintään samanlainen fiilis!!! Jounikin vierestä ihmetteli, että miten me ei saada niitä nollia aikaiseksi kisoissa, kun meno treeneissä on niin varman näköistä... sanoppa se... meillä on ollut hutiloiva ohjaaja, joka ei luota radalla itseensä  ja vielä vähemmän koiraan. Joka tapauksessa tauko on selvästi tehnyt Takulle tosi hyvää, loppukesän projektina on sitten saada pujotteluun vauhtia.

Ensi viikonloppuna suunnataan monen vuoden tauon jälkeen agirotuun, sinne onkin luvattu aikamoisia helteitä, että ainakaan ei valkoisena tarvitse lomaansa ensi viikolla päättää :) Tällä viikolla tietenkin vielä treenataan, parit aksa treenit, yhdet lyhyemmät ja Takulla on vielä torstaina illalla treenit. Perjantaina illaksi suunnataan sitten Teivoon kisoihin.