Vuoden 2012 SM-kisat on takana eikä tänäkään vuonna lähdetty kotiin ilman mitalia!! Taku on nyt ollut kahdesti SM-kisoissa ja molemmilla kerroilla tultu kotiin mitalin kanssa :)  Tänäkin vuonna siis TSAUn joukkueelle maksien SM-pronssia! Joukkueessa mukana oli Heidi Karanko ja borcol Rico, Anette Lindell ja borcol Raija, Jouni Orenius ja lyhcol Elmo, sekä me Takun kanssa ankkurina. Viime vuoden joukkueesta ei ollut tällä kertaa mukana muita kuin minä ja Taku.

Valmistautumiseen ja olosuhteisiin nähden olen erittäin tyytyväinen meidän suorituksiin viikonlopun aikana! Radoille lähtiessä oma fiilis ja itsevarmuus ei ollut ihan huipussaan ja lisäksi sitä jännitti, ettei vain loukkaa tai kaadu itse radalla. Takun kanssa 4 viikon tauon, sairasloman ja oman muuttuneen kropan kanssa juostiin neljä starttia, joista kaksi nollaa, yksi vitonen ja yksi hylätty rata. Valitettavasti hylätty rata oli yksilöfinaalirata, mutta näin tällä kertaa. Parannettiin kuitenkin viime vuodesta pääsemällä finaaliradalle asti, eikä nollaradalla olisi kaukana SM-pronssistakaan oltu. Hylkäys oli vain epäonninen oma ohjausvirhe, joka oli todennäköisesti tuomittu tapahtumaan jo rataantutustumisessa, sillä en ollut kiinnittänyt silloinkaan tarpeeksi huomiota oman liikkeen pysäyttämiseen jaakotuksessa ja niinpä oma liike valui ja Taku päätyi esteen väärälle puolelle. Loppurata kuitenkin vedettiin hyvin :)



Sitten videoihin ja suorituksiin!!

Heidi ja Rico aloittivat joukkueen taipaleen hienolla nollatuloksella, sijoittaen TSAUn neljännelle sijalle ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisena joukkueesta starttasi Anette ja Raija. Heillekin hieno nollatulos radalta ja tämän myötä joukkueemme nousi kolmannelle sijalle! Jounin ja Elmon rata ei mennyt yhtä hyvin, heille lopputuloksena hylätty rata. Finaaliradalle TSAUn joukkue kuitenkin starttasi 3. sijalta alla kaksi nopeaa nollatulosta ja yksi hylätty rata. Takun kanssa siis viime vuoden tapaan meille jäi ainoaksi vaihtoehdoksi nollarata, mikäli mitalisijoille oli halua. Rata sujui meiltä kuitenkin tosi hyvin ja vedettiin hieno varma nollarata, vaikka Taku kaatuukin turvalleen keinun jälkeisessä käännöksessä ja näin ollen TSAUn joukkueelle tuloksena kolme puhdasta rataa ja SM-PRONSSIA 2012!!  Tässä joukkueen radat, valitettavasti Jounin ja Elmon rata ei ole mukana.







Yksilökisoissa siis karsintaradan hyppäriltä ihan kammottava nollarata... Heti alun käännös muurilla valuu pitkäksi ja putken jälkeinen hyppy töksähtää kun ohjaan Takun myöhässä esteen taakse, keskiosa radasta ihan hyvin, mutta välistävetohässäkkä ei ihan mennyt ratasuunnitelman mukaan ja virheet maksoivat meille PALJON aikaa. Kyllä sitten sapetti tämän radana jälkeen, melkeinpä vielä enemmän kuin finaaliradan päätteeksi. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt välistävetojen sijasta tehdä kohta Takun kanssa päällejuoksuina toiselta puolelta koska ne on meidän vahvuus. Videolla ohjaus on mitä kamalampaa katsottavaa, mutta pisteet Takulle, että rimat pysyi huonosta ohjauksesta huolimatta. Ihan joka koira ei tuolla ohjauksella olisi hypännyt yhtä kuuliaisesti <3   Finaalirata ilman yhtä suurempaa virhettä lukuunottamatta ihan mallikasta menoa. Alussa pituuden päästän tarkoituksella pitkäksi, mutta Taku töksähtää kummallisesti kurvissa eikä lähde kauhomaan omaan tyyliinsä kohti seuraavaa estettä... samanlainen hidastuminen on havaittavissa meidän joukkueradalla, liekö kuitenkin ranne vaivannut?








Laitetaan mukaan vielä perjantain harjoitusrata, joka oli ihan hyvä rata ilman hidasta A:ta ja siitä aiheutunutta kahden seuraavan esteen hässäkkää. A:n kontaktin ongelma tuollaisessa rataprofiilissa oli tiedossa jo ennen kisoja ja suunnitelmissa oli korjata sitä, mutta Takun loukkaantumisen myötä sekin jäi tekemättä.







Tällaisia tunnelmia tänä vuonna ja ensi vuonna uudestaan hieman kevyemmän ja toimivamman kropan kanssa!! Saas nähdä olenko ensi vuoden karkeloissa mukana yhden vai kahden kanssa?! Todennäköisesti yhden, mutta eihän sitä koskaan tiedä :)