Noah 1-v

Ajalla on siivet kun Noahkin vietti joulupäivänä ensimmäisiä syntymäpäiviään... muistan viime vuoden joulupäivän kuin eilisen. Sen odotuksen ja lopulta ilon kun kuulin pentujen syntyneen! Ja niinhän siinä kävi, että se pieni musta sydänten valloittaja muutti meille <3

1297525322_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Mitä on pienestä mustasta oliosta kehkeytynyt? Se on juuri sellainen kuin uskalsin vähänkään toivoa ja vielä vähän enemmänkin. Se on kuin tietokoneen zip-tiedosto, pieneen pakettiin on pakattu valtavasti tavaraa :)
Painoa Noahlla on nyt vuoden iässä 14kg ja korkeutta kaikki 48cm.

Noah on perusluonteeltaan sosiaalinen, avoin, iloinen ja samaan aikaan rauhallinen. Sillä on mieletön työasenne ja kun se tekee töitä, SE TEKEE TÖITÄ. Ihan kuin isänsä <3
Kaikki ihmiset tervehditään iloisesti ja toisten koirien kanssa on myös kiva leikkiä ja touhuta, ellei minulla sitten ole jotain mielenkiintoisempaa ajanvietettä tarjolla kuten esim. töitä. Kotona Noah osallistuu arjen touhuihin olematta kuitenkaan rasittava. Se osaa rauhoittua kotona kun mitään ei tapahdu ja on ekspertti nukkumisessa, päivänokoset kelpaa mihin aikaan päivästä tahansa. Silti pienimmästäkin vinkistä Noah on aina valmis töihin. Dominanssia Noahlla ei tunnu paljoa olevan, mutta on silti omilla jaloillaan seisova itsevarma koira. Kynnysmatoksi Noah ei suostu ja jättimalinoisin kouluttamana osaa kyllä pitää puolensa leikeissä :)

Noahn kanssa harrastaminen ja treenaaminen on helppoa. Se on aina valmis töihin ja sen keskittyminen on 110%. Missään vaiheessa ei ympäristö ole sitä kiinnostanut kesken töiden, siksi olenkin sanonut, että Noahsta olisi tullut ihan mieletön oikea työkoira. Huumekoirana se olisi mahtunut pienimpiinkin koloihin ;)  Työskennellessään muuten niin iloinen koira muuttuu totiseksi työmyyräksi, työn teko ei ole leikin asia ja hommia tehdään ihan mielettömällä asenteella! Palkaksi käy niin namit kuin lelutkin, jos Noah saisi valita, olisi lelu varmasti se paras.

Mitä ensimmäisenä vuotena saatiin aikaiseksi? Paljon ollaan opeteltu ihan arkielämän asioita, pahemmin ei olla missään keskustoissa tai muualla hääritty, koska Noah on ollut alusta alkaen kuin kotonaan ihan missä tahansa. Keskustat, bussit, hoitopaikat, toiset koirat, paukkeet, ihmistungos, ihan mitä vaan Noah ei kummemmin kiinnosta. Ainut mikä aiheuttaa pientä tarkastelua on lapset, mutta hyvin Noah kuitenkin tilanteen hallitsee. Mörköilyä on ilmennyt pienissä erissä, lähinnä vartiointipöhinällä. Noah ei kuitenkaan edes lähde Rotta the malinoisin vartiohommiin mukaan. Se on arjessa helppo koira.

Treenattu ollaan agilitya, tottista, peltojälkeä ja hieman puruja. Agilityssa ollaan edetty rauhallisesti. Rataa ollaan otettu muutama kerta (4-15 estettä, hyppyjä ja putkia), rimat loppuvuodesta 50cm. Puomi edelleen namialustalla, A:ta ei olla menty vielä kertaakaan, keinu tippuu nyt melkein puoleen väliin. Kujakeppien viimeisin etäisyys 10cm, rengasta ja pussia ollaan menty vain yksittäisenä esteenä. Agilityssa Noah menee LUJAA. Sillä ei ole ollut minkäänlaista hidasta vaihetta vaan alusta saakka ollaan vedetty hirveellä asenteella ja sitä olen myös pyrkinyt ylläpitämään. Ensi vuonna päästään agilityssakin jo etenemään kun ensimmäinen vuosi on tullut täyteen :)

Tottiksessa ollaan löydetty aika hyvä perusasento, hieman otettiin jo lyhyttä seuruuta ja aloitettiin opettelemaan noudon alkeita ja kapulan pitoa. Lisäksi ollaan harjoiteltu asentovaihtoja namilla, istu, maahan ja seiso. Ihan siis alkeissa mennään. Puruissa tehtiin aika vähän, mutta avattiin haukku ja saatiin Noahlle ajatus siitä mitä puruissa tehdään. Ensi vuonna jatketaan, haasteena pienisuinen ja muutenkin pieni koira...  Peltojälkeä ajettiin jonkin verran ja opetettiin askelaskeleelta jäljestäminen löysällä liinalla, loppukaudesta otettiin jäljelle jo esineilmaisua jäljen loppuun. Muutama yksittäinen tyhjä ja viimeisten jälkien pituus 100m suoraa tai loivaa kaarrosta.

 Mielenkiinnolla odotan mitä saan aikaiseksi tämän pienen turboahdetun koiruuden kanssa,
menestymisen rajana ei ainakaan tule olemaan koiran ominaisuudet!

1319909893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e